Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Smile111 píše:
Tak po dalším telefonátu mi přišel erecept ale sestra mě nezapomnela upozornit ze je to naposledy a ze to děla tajně ze se to nesmí![]()
Tak tenhle přístup fakt nechápu
Jak nesmí? Mě dr posila antinu běžně jako e-recept opakovací, abych tam právě nemusela furt litat.
Změnila bych doktoru
@Melodie91 píše:
E recept mi doktorka na antikoncepci posila na zavolani obratem
taky tak
@Smile111 píše:
@LilyJane už si hledám jinou gynekolozku ale u nás v domazlickem kraji je to trochu oříšek podle těch recenzi 😁 nakonec mi přišel erecept ale sestra mi do telefonu řekla ze je to naposledy a ze to děla tajně(nechápu)..
No tak to bych jim tam zavolala a řekla že evidentně žijí v nějakém jiném časoprostoru. Protože lékaři mají POVINNOST používat především e-recepty:
„Elektronické recepty byly jako povinné zavedeny od roku 2018 a od ledna 2019 už za jejich neužívání hrozí lékařům pokuty.“ Často ale ty e-recepty tisknou na papír (ano i takové jsou.)
Možná že to dělá na tajňačku protože nemají podepsané GDPR nebo nevím co mají za problém. Můžeš si na ně i postěžovat na lékařskou komoru, že evidentně nepochopili smysl ereceptů ![]()
@LilyJane píše:
No tak to bych jim tam zavolala a řekla že evidentně žijí v nějakém jiném časoprostoru. Protože lékaři mají POVINNOST používat především e-recepty:
„Elektronické recepty byly jako povinné zavedeny od roku 2018 a od ledna 2019 už za jejich neužívání hrozí lékařům pokuty.“ Často ale ty e-recepty tisknou na papír (ano i takové jsou.)
Možná že to dělá na tajňačku protože nemají podepsané GDPR nebo nevím co mají za problém. Můžeš si na ně i postěžovat na lékařskou komoru, že evidentně nepochopili smysl ereceptů
Ano, jsou povinni pouzivat e-recepty, ale to ani v nejmenším neznamena, ze jsou povinni posilat ti ho smskou. A stezovat si muzes leda na lamparne, nikdo resit nebude, ze doktorka chce nejdříve prohlidku, je to totiž spravny postup, kor pokud byla poslední pred vice jak rokem.
@LilyJane píše:
Možná že to dělá na tajňačku protože nemají podepsané GDPR nebo nevím co mají za problém. Můžeš si na ně i postěžovat na lékařskou komoru, že evidentně nepochopili smysl ereceptů
Tak lékařka ji jistě vystaví e-recept, ale prostě až dojde fyzicky. Fakt není povinností lékaře posílat recepty smskou, kdykoliv si pacient zavolá. Prostě to asi takto má nastavené a nezbývá než to akceptovat nebo hledat jiného lékaře. Na co si chceš stěžovat na lékařské komoře ![]()
@Finkaa @j.a.n.i1 každý tu operujeme s něčím jiným. Já s předpokladem, že doktorka nepoužívá e-recept a vy s předpokladem, že ženská nechodí na prohlídky.
Ale autorka píše, že na preventivky chodí pravidelně, není s ní problém a jenom potřebuje antikoncepci, jelikož ji do dne prohlídky prostě nevydrží. Pokud s tím mám jako doktorka problém, napíšu jí třeba balení jenom na měsíc.
Tvrdit, že NESMÍ posílat e-recept smskou je hloupost. Když to dělat nechtějí mají říct, že si nastavili, že je nebudou posílat ani smskou ani e-mailem a pacient si pro ně musí dojet. To už je trošku jiný styl komunikace, ne? Než že to tam nějak potajmu šudlí a vyčítá zakladatelce, že po ní chce takovou věc. Obzvlášť, když ví, že na prevenci chodí a má to opravdu daleko.
@Smile111 píše:
@LilyJane už si hledám jinou gynekolozku ale u nás v domazlickem kraji je to trochu oříšek podle těch recenzi 😁 nakonec mi přišel erecept ale sestra mi do telefonu řekla ze je to naposledy a ze to děla tajně(nechápu)..
Chodím do Klatov a normálně mi kdykoliv e-recept sestra pošle. Na kontroly chodím pravidelně.
@LilyJane píše:
@Finkaa @j.a.n.i1 každý tu operujeme s něčím jiným. Já s předpokladem, že doktorka nepoužívá e-recept a vy s předpokladem, že ženská nechodí na prohlídky.
Ale autorka píše, že na preventivky chodí pravidelně, není s ní problém a jenom potřebuje antikoncepci, jelikož ji do dne prohlídky prostě nevydrží. Pokud s tím mám jako doktorka problém, napíšu jí třeba balení jenom na měsíc.Tvrdit, že NESMÍ posílat e-recept smskou je hloupost. Když to dělat nechtějí mají říct, že si nastavili, že je nebudou posílat ani smskou ani e-mailem a pacient si pro ně musí dojet. To už je trošku jiný styl komunikace, ne? Než že to tam nějak potajmu šudlí a vyčítá zakladatelce, že po ní chce takovou věc. Obzvlášť, když ví, že na prevenci chodí a má to opravdu daleko.
No, pokud jde na preventivku 9.11. tak ji má evidentně před sebou a nikoliv za sebou, takže pokud vím, že s tím má doktorka problém, tak si sakra tu preventivku plánuju tak, aby mi to vyšlo.
A pokud pozorně čtu, tak ji to říkala sestra a ta fakt NESMÍ sama od sebe předepisovat antikoncepci.
A tedy usuzovat z toho, že doktorka odmítá PŘED prohlídkou poslat recept přes SMS, že vůbec nepoužívá e-recepty, je maličko mimo.
Posílá mi to i sestřička gynekoložky, jako opakování. E-recepty posílají normálně. Nemám ji ani tak daleko, ale stejně bych nechtěla ztrácet čas a jezdit si pro papír. ![]()
Gynekolog i neurolog mi posílají SMS s receptem na požádání. Pokud mají zrovna pacienty, tak jim to sestřičky vyřídí ☺️
@j.a.n.i1 Tak znovu, autorka v úvodním příspěvku píše tohle:
„pokaždé když si volám ke své gynekolozce aby mi předepsala antikoncepci má strašný problém s tím mi to poslat jako erecept a vymlouva se na to ze to nesmí dělat“
To kdy má kontrolu je v tomhle případě naprosto irelevantní, pokud jí to dělá před kontrolou, po kontrole a podobně. Prostě buď má jasná pravidla a to, že její ordinace neposílá erecept skrz sms a e-mail a nebo nemá. Pokud to posílat nechce, tak má říct že to dělat nebudou ať se pacienti co to mají daleko zařídí jinak.
Datum preventivní kontroly autorka uvedla zde:
„ještě mi do telefonu řekla ze když jsem objednana až na 9.11 tak proste se to takhle nedělá aby mi to poslala už teď i přes to ze už ji nemám, ze antikoncepci předepisují v den kontroli což stejně nevychází“
Což je taky úplná blbost, protože já (a pochybuju že kdokoliv jiný) nechodím na kontrolu pokaždé, když potřebuju napsat prášky.
Teď je autorka v situaci kdy na 3 týdny prostě nebude mít antikoncepci, protože doktorka je zdechlá ji napsat prášky i jenom na měsíc do termínu kontroly. Takovéhle vysazování a nasazování prášků může docela solidně rozhodit hormony a může napáchat víc škody, než když doktorka pošle recept. A na to by si mohla klidně stěžovat, že ordinace nemá jasně danou komunikaci vůči svým pacientkám a pak je dostává do podobných situací.
Jo a sestra nepředepisuje NIKDY NIC. Může sice erecept odklikat, ale podepsat a nebo potvrdit ho musí vždycky doktor. Protože to spadá vždy na jeho hlavu.
Otázka je, kdyby si tam autorka zajela, tak papír ji vystaví v pohodě a nebo trvají na tom, že musí na kontrolu? Autorko, zkusila ses domluvit, že bys tam dojela na kontrolu dnes nebo zítra?
@LilyJane No, z tohoto příspěvku je zcela jasné, že mluvila se sestrou…
@Smile111 píše:
Tak po dalším telefonátu mi přišel erecept ale sestra mě nezapomnela upozornit ze je to naposledy a ze to děla tajně ze se to nesmí![]()
Tak u nás ne každý posílá e recepty. ALe vždycky se domlouvám, že si ten recept vyzvednu na občanku, oni ho jen zadají do systému. To musí v každém případě, i když ho tiskne.
@LilyJane @j.a.n.i1 tak pro upřesnění u Moji doktorky nejde naplánovat preventivní prohlídku na datum kdy mi dochází antikoncepce řekne mi ze mám mít prevenci proste začátek listopadu a ať si zavolám nejdřív 14dni před ze to proste tak mají dřív mi prohlídku dělat nebude.. a když jsem potřebovala erecept tak ho vytiskla normálně sestra prý aby nezdrzovala doktorku tot vše jen pro upřesnění..
@LilyJane bohužel sestra mi řekla ze za 1.) nemají místo aby mi kontrolu provedlaa za 2.) mi bylo mi řečeno ze mi nebude dělala kontrolu dřív než Ji mám mít tedy až začátek listopadu a jestli chci erecept tak si pro nej mám přijet a domluvit se s doktorkou, což jako s malým dítětem absolvovat už nebudu stačilo jednou.