Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat, byla jsem dnes v lékárně a pídila se po tom slézu planém, ale měli jen slézový květ. Tak jsem to koupila, že to zkusím. Je to ono, nebo jsem koupila něco jiného?
Holky, my máme stejný problém, Tobík má na pindíkovi takovou malou dírku, o přetahování kůžičky nemůže být ani řeč, to by opravdu nešlo. Když to zkoušim, tak se malinko jakoby vyhrne (jakoby se chtěla otočit na ruby) a to je všechno. 2 roky mu budou v dubnu. A jiné řešení než obřízka není? Nějaké odlepení té kůžičky, nebo nastřižení, to je hned obřezávaji? Tak až tam dojít nechci ![]()
Chci se zeptat, jestli pomohly ty koupele z toho slézu planého. A neplaším moc brzy?
Díky… ![]()
U nás se u obou mých synů vyskytl problém s přirostlou předkožkou. Nechtěli jsme ho „trápit skalpelem“ a tak u prvního syna to bylo řešeno nejdřív uvolněním sondou, dále ve 4 letech tzv. vyloupnutím a po zahojení ještě musel na přerušení uzdičky, tzn. 3 dosti bolestivé zákroky. Po zákrocích bylo ještě utrpení, když se mu večer musela předkožka stahovat, aby se to nevrátil. Když to vidím zpětně, tak pláče a strachů si s tím užil hodně. ![]()
U druhého syna jsem toto nechal řešit obřízkou, která se zahojila během pár dnů. K tomu, po obřízce se nemusel trápit každovečerním přetahováním. Celkově té bolesti bylo skutečně minimum. A nemá žádné trauma z doktorů! ![]()
Zdravím a prosím o radu.Syn měl nález e-coli z moči. Jednou přeléčeno atb. kontrolní odběr moči byl po 3 měsících. Ve středu jsem s ním byla pro výsledky. Zrovna měla zástup jedna postarší p.doktorka.Dle výsledků tam je nějaká bakterie, tak mám udělat další kontrolní odběr. No a dívala se mu na pindíka. Bohužel se nám nedaří vůbec ho přetáhnout. Jen jde prostě vidět „ústí“Vršek má takový zůžený. Tak nám hned napsala žádanku na urologii, že je nutné ho přetáhnout, protože ta bakterie nemusí být zrovna v moči, ale právě z toho, že mu nejde přetáhnout a ten „bordel“se v něm zkrátka drží. Já mám z té urologie velký strach. Nechci aby mu ho násilím přetahovali. Máte někdo zkušenost jestli existuje něco, co by mu tu předkožku uvolnilo? Nějaká mastička a nebo mám s ním na tu urologii jít? Strašila mně, že to musíme udělat co nejdřív, protože pak mu může hrozit obřízka.
Synovi jsou 2 roky-od 1 roku se snažíme přetahovat. Děkuji za rady ![]()
Zdravím všechny maminky, co řeší zúžené předkožky chlapečků.
Sama jsem taková, již jsme 3× mazali kortikoidy, ale vždy se mu předkožka zase slepila a nešla přetáhnout.
Pak mě kamarádka navedla na paní, co vyrábí bylinkové mastičky, mimo jiné i mast na předkožku…obsahuje sléz a maže se po koupání…a efekt se po pár týdnech dostavil, předkožka se rozvolnila…
Myslím, že by uchránila mnoho chlapečků od operace.
Vyzkoušejte, mast je levná - je to paní Klára Kantová, má svůj facebook, je z Liberce.
Na pindíka klukům vůbec nesahejte, nic nepřetahujte, pokud není nějaký problém. Rady starých zkonstatělých doktorů konzultujte s nějakými osvícenými. ![]()
https://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/
@simon píše:
U nás se u obou mých synů vyskytl problém s přirostlou předkožkou. Nechtěli jsme ho „trápit skalpelem“ a tak u prvního syna to bylo řešeno nejdřív uvolněním sondou, dále ve 4 letech tzv. vyloupnutím a po zahojení ještě musel na přerušení uzdičky, tzn. 3 dosti bolestivé zákroky. Po zákrocích bylo ještě utrpení, když se mu večer musela předkožka stahovat, aby se to nevrátil. Když to vidím zpětně, tak pláče a strachů si s tím užil hodně.
U druhého syna jsem toto nechal řešit obřízkou, která se zahojila během pár dnů. K tomu, po obřízce se nemusel trápit každovečerním přetahováním. Celkově té bolesti bylo skutečně minimum. A nemá žádné trauma z doktorů!
Je to sice už deset let staré ale jedná se o velmi stupidní radu. Účastník už tu není ale jedná se o radu, která je jako vyšitá z cirkumfetišistické scény. ![]()
Poté, co jsem se před 5 lety seznámil s trápením mužů, kterým zmrzačující amputace předkožky způsobila velmi velké problémy, toto považuju za velmi nechutné. ![]()
Nejčerstvější článek k tématu žel v češtině nemám.
@Ještídek píše:
Zdravím všechny maminky, co řeší zúžené předkožky chlapečků.
Sama jsem taková, již jsme 3× mazali kortikoidy, ale vždy se mu předkožka zase slepila a nešla přetáhnout.
Pak mě kamarádka navedla na paní, co vyrábí bylinkové mastičky, mimo jiné i mast na předkožku…obsahuje sléz a maže se po koupání…a efekt se po pár týdnech dostavil, předkožka se rozvolnila…
Myslím, že by uchránila mnoho chlapečků od operace.
Vyzkoušejte, mast je levná - je to paní Klára Kantová, má svůj facebook, je z Liberce.
K tomu tu dám jeden odkaz:
Vážené dámy, co to zde řešíte za blbosti?
Z vaší diskuze mám pocit, že svět se definitivně zbláznil. Proč vůbec chcete přetahovat předkožku přes penis dítěte? Z hygienických důvodů? Lidské tělo přece snese určitou nehygienu, copak si strkáte mýdlo do zadečku jen proto, že jím produkujete nehygienické bobečky? A co uši? usazuje se v nich maz, ale ne všude dosáhnou šťourátka, takže v některých místech sluchovodu se usazuje maz a nic se neděje… Lze si dát propláchnout uši, ale když to neuděláte, svět se nezboří. Zkrátka - předkožka se přes penis přetahovat nemusí!! U některých dětí do jde, u některých to jde špatně a dítě by se do toho nemělo nijak nutit. Krom bolesti u toho zažívá zřejmě i pocit ponížení, jako kdyby bylo sexuálně zneužíváno. Obecně násilí, sex a dítě jsou pojmy, které by neměly fungovat moc pospolu. Po mě vyžadovaly přetažení učitelky ve školce při sprše a vzpomínám si, jak jsem u toho hrozně brečel (nebyl jsem zdaleka sám!), tak mě nakonec nechaly. Rozhodně je to hnusná vzpomínka. Poprvé se mi podařilo přetáhnout asi až ve 12 letech. Jak si s tím kluci začnou hrát, samo se to časem uvolní. V brzkém dětském věku to jde špatně. Blanku si také neprotrháváte ve 2 letech… ![]()
@Lasi7 Soihlasim. Taky jsem stale nechapala, proc pediatr pri kazde preventivce prudi. V 11 letech jsme dostali zadanku na urologii. Vyhodila jsem ji. Synovi jsme vysvetlili o co jde s tim, ze kdyby mel nejake problemy (napr. bolest pri ranni erekci), at rekne, ze to budeme resit. Dnes je mu 13 a pry v pohode.
Nemel NIKDY potize, proto jsem to nechala na prirode a vyplatilo se to.
@Lasi7 : a na tuhle deset let starou diskusi jsi narazil uplne nahodou? Kdysi to doporucovali lekari, dodnes to nekteri radi. Nastesti se od toho ustupuje, kdo ma dobre informace, vi, ze to ma nechat byt. Ulevilo se ti timhle vylevem, nebo jsi to trauma ze skolky jeste nezpracoval? Na to jsou taky odbornici kdyz tak
@beruska9 Tuto diskuzi jsem vyhledal po jedné, velmi zábavné polemice, na zcela jiné téma, ale to by tě nezajímalo, nemáš smysl pro humor a jsi trochu jednodušší
Výlevem se mi ulevilo možná tolik, jako tobě když jsi mě zde začala napadat. Když mám pocit, že lidé blbnou, dám jim vědět. Když blbnou hodně, snažím se reagovat precizně, aby pochopil každý
No a ti kdo nejvíce nezpracovávají, jsou nejzakomplexovanější a nejubožejší, pak vedou v diskuzích útoky v osobní rovině, namísto věcné argumentace ![]()
Prosím pročtěte dříve než svému prckovi zbytečně ublížíte:
https://www.predkozka.info/…t-predkozku/
Bohužel, ani někteří doktoři to neví, zbytečně předepisují kortikoidy anebo mohou i násilím poškodit.