Předkožka u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5016
28.3.24 12:38
@Doctus píše: Více

Obřízka u dětí v lokální anestezii je naprosto běžná věc, prováděná v Evropě, ale i v muslimských zemích a určitě šetrnější pro tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.3.24 12:52
@Yasmina21 píše: Více

Ono to je přesně naopak. Akorát obřezaní muži nechodí veřejně a nevyhlašují kolik problémů v sexu kvůli necitlivosti mají.

Okecej si to jak chceš, ale jakékoliv mrzačení dětí jenom kvůli „kultuře“ nebo náboženství rodičů, je barbarství.

@Doctus doufám, že se v ČR takové věci jenom na přání rodičů nedělají? :cert: Nebo jo? Udělá někdo obřízku jenom kvůli ideologii rodičů?

• Citovat
  • Upravit
9734
28.3.24 12:58

@Capelucia
Už jsem i takové případy zažil, kdy nechali pomatení rodiče na soukromé klinice provést obřízku u kojence, výkon v celkové anestezii. Před tím slyšeli opakovaně varování, že každý lucidní anesteziolog se brání uspat dítě do 10 kg, pokud k tomu nebude vitální indikace. Není problém pacienta uspat, probudit pacienta z anestezie může být větší oříšek, navíc např. u 4,5kg dítěte.

Samozřejmě tyto obřízky byly mimo úhradu z veřejného zdravotního pojištění, aby to nikde moc nebylo evidované. Někteří lékaři asi udělají pro peníze asi cokoliv, ale na jejich místě bych se nemohl podívat do zrcadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5016
28.3.24 13:22
@Capelucia píše: Více

Obřízka z kulturních/náboženských důvodů se provádí i v Evropě v lokální anestezii. Včetně ČR. V Německu např. zcela běžně.
Však zde žije hromada Židů a muslimů, kde je toto naprosto běžná věc. Stejně tak není problém i při zdravotních obtížích. Pokud ale není prováděna ze zdravotních důvodů, tak si ji rodiče nebo muž hradí sám.

Příspěvek upraven 28.03.24 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3310
28.3.24 13:26

@Ema98 akosi nechapem ako to suvisi s obriezkou, vsetky diagnozy ktore si zmienila nijako nesuvisia s obriezkou a obriezka im nijako nepomoze, alebo som jediny kto to nepochopil? Co doktor uvadza ako dovod obriezky?

Ja sa pridavam na stranu tych ktory su za ponechanie predkozky kym na to nieje zdravotna indikacia (zuzenie ktore neumoznuje/vyznamne ztazuje mocenie a podobne).

Okrem chirurguickeho riesenia je nutne zmienit ze tak ako kazda cast tela predkozka reaguje na namahanie, takze sa da (vacsinou) postupnym cvicenim zvacsit, uvolnit atd…

Ak by nahodou doktor tvrdil ze to nema nasledky tak samozrejme je to operacia ako kazda ina (ci uz v lokalnej alebo celkovej anestezii) a s tym suvisiace problemy typu moznych zapalov, zleho hojenia, jaziev, zrastov… V realnom zivote sa zlepsi vydrz, ale za ceny vyznamneho znizenia citlivosti, dalej hrozi keratizace zaludu co sa v principe rovna ‚uplnej‘ strate citlivosti.
A ak by to chcel niekedy vratit spat tak je to narocny, bolestivy proces s neistym vysledkom.

Doporucujem pockat do ~15 kym uz bude sam schopny uvazovat a spolu potom rozhodnut o dalsom osude predkozky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
28.3.24 13:38

@IcePlanet7 fimoza a jaká si struna či prstýnek laicky řečeno že tam je který tomu zabraňuje. Omlouvám se, ale setkala sem se stim poprvé tak se v tom nevyznám.
Já ho určitě jen tak operovat nenechám a proto si zjišťují informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3310
28.3.24 13:57

@Ema98 Fimoza viem co je, strunu nepoznam, mozem sa domnievat (a mozno zle) ze sa jedna o uzdicku(?) a prstynek neviem co je, mozem sa domnievat (mozno zle) ze sa jedna o coronu (rozsirena spodna cast zaludu?)

Fimoza moze mat rozdielne stupne. Kym vsak neobmedzuje mocenie, alebo nesposobuje ine zavazne problemy nieje dovod to riesit (samozrejme ak sa nemoze koli tomu vycurat, tak nieje nad cim premyslat a rezat hned ako sa da, ale z uvedeneho usudzujem ze toto nieje vas pripad).
Nasilnym pretahovanim na predkozke vznikaju trhliny z ktorych nasledne vzniknu tvrde zrasty a potom je to uz fakt neriesitelne bez dobreho chirurga, dobry chirurg este aj v tomto pripade dokaze urobit iba skratenie predkozky…
Preto je dolezite nechat predkozku na pokoji. Ona sa postupne vekom prisposobi a ak nahodou nie staci to riesit na zaciatku pohlavneho zivota (povedzme 15-18) skor nieje dovod… A ako prve by som doporucil nech si sam trenuje postupne roztahovanie predkozky - je to dlhodoba aktivita ale nieje sa kam ponahlat, moze kludne trenovat od 10 a ak do 15 nebudu vysledky tak je na case zacat hladat dobreho chirurga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.3.24 17:36

To, že někdo dobrovolně mrzačí své dítě, které se nemůže bránit jenom kvůli své ideologii a najde si k tomu cestu, neznamená, že to je v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
28.3.24 17:40

@Ema98 prstýnek může být to zúžení v konkrétní části předkožky. Jak jsem psala, syn to má také a přetáhnout lze. Jenže v osmi měsících je prostě vnitřní část předkožky naprosto fyziologicky a správně přilepená k žaludu a proto nejde přetáhnout.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
28.3.24 17:43

Jinak zakladatelko - my řešili podobné věci u syna a shodou okolností znám i někoho, koho jako malého obřezali. Ten známý značnou citlivost ztratil a problém s dosáhnutím orgazmu má taky celý život.

Nás nějak kolem roka posílala pediatra na chirurgii, protože nejde stáhnout a bla bla bla, chvíli se mu i dělal balónek. Já si o tom pročetla hodně studií a závěr byl, že hodně velké části chlapců - pokud si dobře pamatuji až kolem 40% se předkožka uvolňuje až v puberte. Nechápu tedy, proč je tolik lékařů nadhorlivých. Takže jsme nakonec na chirurgii nešli, ať nepotkáme někoho nadmíru horlivého. Teď má syn 3,5 a spokojeně si žije bez stahování. Nemá žádné problémy.

• Citovat
  • Upravit
5016
28.3.24 17:55

Na tohle máme každá svůj názor. :mavam:
A jen pro tvé info, nemysli si, že je to něco nezákonného nebo že je složité někoho, kdo obřízku udělá i na přání, těžké sehnat. V Praze je klinika, kde to dělají naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
28.3.24 18:00

Přesně tak, nás taky doktorka posílala na chirurgii, ale nešli jsme tam. Tchyně strašila už od synova narození, že mu to musím přetahovat, hned jak přijdeme z porodnice. Nedělala jsem nic, nechali jsme tomu volný průběh. Synovi teď bude 9 a má předkožku už tak rok úplně uvolněnou. Nedělali jsme pro to nic, jen při koupání si sám lehounce zkoušel přetahovat, aby se umyl, jen do té míry, aby mu to nebylo nepříjemné. Problémy žádné neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
28.3.24 18:33

Na tohle by ale rodiče neměli mít žádný svůj názor, jsou to těla děti, proti jediné správné je, pokud to jde a nejsou k tomu vážné zdravotní důvodu to nechat tak, ať si pak dotyčný určí sám, jak to chce, takové zásadní rozhodnutí by se nemělo dělat za děti, říkej si co chceš. Nejsem žádný fanatik, je ní jedno, co si kdo dělá se svým tělem, řeším jen sebe, mě předkožka vyhovuje a vyhovuje to i manželce. Ale nemluvil bych ve vhodném věku ani svému synovi, pokud by se rozhodl pro obřízku, tak prosím, ale ať si o tom rozhodne jednou sám, to je čistě jeho věc. Udělat nevratný zákrok na těle, pokud k tomu nejsou vážné zásadní zdravotní důvody, bez jeho vědomí a souhlasu je a bude vždycky prasárna. Bez ohledu na to, jak to kde frčí a jak je s tím kdo spokojený, v pořádku jejich věc, ale musí si to každý rozhodnout sám, to je to zásadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5016
28.3.24 21:58
@Matt 02 píše: Více

V tomhle se spolu neshodneme. Já chápu, že jako nevěřící (křesťan?) k tomu máš přístup takový jaký máš, já k tomu přistupuji jinak a to samé Židé. Já jsem sem ale nepřišla rozebírát obřízku jako náboženský rituál (vím, že na to jsou různé názory). Dokonce i v Islámu je pouze doporučená, ale není to náboženská povinnost. Chtěla jsem jen napsat maminkám, jejichž synové mají potíže a je nutné nebo žádoucí podstoupit obřízku ze zdravotních důvodů, tak že to není zase takový obrovský problém, jaký se z toho dělá a i obřízka má své výhody týkající se zdraví a hygieny. Obřízka je nejen v muslimském světě, ale i jinde ve světě velmi rozšířená např. v Americe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.24 08:24

@Annonymní_007 tak nějak.. Sice je to pro kluka lepší atd kolem.. Ale.. Znám děvčata, co se jim více líbí, když je po…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA