Předkožka u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.3.24 21:54

Předkožka u dítěte

Dobrý den ☺️
Máte někdo zkušenost nebo můžete poradit jak v tomto případě jednat? 🙏 Nemám stim žádnou zkušenost sice druhé dítě ale první byla dcera 😁
Synovi 8 měsíců. Od narození má nefrologické problémy.
Nyní nám nefrolog předepsal kortikoidovou mastičku kterou máme mazat a postupně stahovat ale ne celé, jen aby byla vidět prý tak čtvrtka.
Má tam víc kůže než by měl mít a údajně dost zužené, když mu v prosinci museli dávat cévku kvůli vyšetření měli co dělat.
A po 3 týdnech mazání a snažení se to aspoň trošku stáhnout bez efektu. Dnes mi doktor oznámil že tam má jakou si strunu či co nebo prstýnek 🤷 zjednodušeně řečeno a že mi to přetáhnout nepůjde a po 2 roce života se mu prý bude muset udělat obřízka. Což bych nerada.
Máte někdo zkušenost? Nebo jak by jste postupovali prosím vy? Moc děkuju za případné rady či zkušenosti 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
27.3.24 21:58

Má syn hydronefrózu nebo výrazný reflux? Nafukuje se předkožka při močení?

Pokud ani jedno není, tak urazit nefrologovi pazoury až u zadku. Do 3 až 4 let jsou jakékoliv manipulace s předkožkou malých chlapců více než nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
27.3.24 22:03

Obřízka hned a je po problému. Má ji každý 3. muž na planetě, nechápu, proč z toho dělat problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
27.3.24 22:18
@Annonymní_007 píše: Více

Je mu 8 měsíců a pokud to není nezbytně nutné, proč hned takto radikální zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.3.24 22:39

Obřízka pouze ze zdravotní indikace. Nebo snad někdo nemá přístup k tekoucí vodě, že by nezvládal hygienu? A jestli si chce někdo mrzačit tělo, tak ať to dělá v dospělosti, kdy si o tom rozhodne sám, stejně tak sám ponese i následky. V muslimském světě je obřízka pravidlem, ale tam vycházejí z učení vraha a pedofila proroka Mohameda, takže jsou v tomto sto let za opicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.3.24 23:19

Já teda nevím nejsem odborník, ale mě taky nešlo přetahovat, už nevím v kolika letech, ve školce někdy mě pediatr poslal k odbornému doktorovi, ten řekl nechat tak, pokud nejsou problémy při močení a žádné jiné, naši ho poslechli a vyřešilo se to samo, někdy před pubertou, třetí třída cca, jak jsem si s ním vždycky ve vaně hrál, tak to najednou šlo. Dnes nemám absolutně žádné problémy. Našemu dvouletému synovi to také zatím nejde, z vlastní zkušenosti vím, že má čas, nijak nezasahujeme, pravděpodobně si to časem vyřeší sám, pokud ne, budeme to řešit, pokud by měl mít nějaké problémy, ale na to je opravdu spoustu času. Někdo, kdo doporučuje obřízku miminu, by měl vrátit diplom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
27.3.24 23:33
@Doctus píše: Více

A USA jsou taky 100 let za opicema? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.3.24 23:35

Tobě přijde normální řezat do mimina, pokud k tomu není vážný zdravotní důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.3.24 23:37

V tomto zcela určitě ano. A v mnoha dalších věcech taktéž. Já si z Američanů na zadek nesednu, nebojte. V mnoha ohledech jsou hodně zaostalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.24 06:18
@Anonymní píše: Více

Mám syna, u kterého nešla přetáhnout předkožka. Bylo mi řečeno, že se uvolní postupně sama. On si na pinďu nenechal totiž ani sáhnout. Až asi v šesti letech jsem se začala bát. Doktorka ho přemluvila, že kouknou na pinďu a přetáhla předkožku. Šlo to. Jestli chce dělat nefrolog obřízku, zkusila bych obejít i další lékaře. Nenech si vnutit něco, co možná není nutné dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.24 07:04

V 8 mesicich mu nic nedelej, pokud nema problémy s curanim, nebo nejsky zánět. Nase pediatricka řekla, že do roka vůbec nepretahovat, pak to můžeme ve vaně zkoušet. Ve vane to neslo, zkusili jsme pinda mast, taky nic. Takže po 3.narozeninach jsme sli k urologovi, tam mu to „objel“ tou „strunkou“ a šlo to přetáhnout. Mame dvojčata a jeden tam mel uz zacinajici zanet, takže u nas to bylo za minutu 12. Pak to bylo bolave a museli jsme pretahovat. Oba vsak měli hodně zuzenou předkožku a oba doktoři řekli, že i když by si s tim sami oni hrali, že to stejně bude dost na silu. Takže jsme rozhodli my rodice v tak malem věku a věřím, že si nic nebudou pamatovat a mame po problému.

• Citovat
  • Upravit
137
28.3.24 07:23

@Doctus ano hydronefrozu má.
Má megaureter hranične 7mm. Reflux nepotvrzen.
řekli že obřízku do 2 let ne dokud čurá v pořádku. Ale že údajně nám to nikdy přetáhnout nepůjde. Tak mě zajímá jestli se to ve finále někomu časem podařilo přetáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
28.3.24 07:26

K urologovi mám v plánu se objednat, v dubnu k němu stejně máme jít na kontrolu skrze hydrokelu ta bych se ho na to chtěla zeptat.
Syn zatím žádný zánět nemá momentálně. Ale 3 měsíce bral nitrofurantoin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.3.24 07:31

@Ema98 syn má také hypertrofii, k tomu i reflux, v moči opakovaně nález netypických bakterií. V roce a čtvrt mu v celkové anestezii provedli deglutinaci, což je ono uvolnění předkožky od žaludu. Přetahovat lze, přestože tam má také zúžení. Prozatím nechávám být, v klidovém stavu lze dodržet běžnou hygienu, pokud bude v pozdějším věku stát o chirurgické řešení, nemám problém, teď to k ničemu nepotřebuje.

• Citovat
  • Upravit
137
28.3.24 07:32

To mám v plánu. Docházíme i k urologovi tak se chci zeptat na jeho názor. Popřípadě potom zkusit se zeptat ještě jiného nefrologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí