Co udělat jako předkrm k večeři?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21978
12.12.25 18:34

Udělala bych malé kanapky - kvalitní pečivo, bylinkové žervé, rukolové hnízdečko a do něj půlka křepelčího vejce.

Je to jednoduché, rychle hotové a univerzální :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.25 18:38

@smile_xxx Volila bych něco, co se dá udělat předem. Co si upéct nějaké menší čtverce z listového těsta a na to dát nějaký krém z našlehaného čerstvého sýra třeba s bylinkami/modrým sýrem/mleté ořechy/ lanýžový olej/tahini… A na to ještě klidně něco. Olivu, šunku, plátek červené řepy, nějaké klíčené něco, jedlý květ… Když se krém nandá zdobickou, bude to vypadat luxusně a dá se udělat víc variant… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.25 18:39

@BohunkaP Vidím, že jste mě předběhla s podobným nápadem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148173
12.12.25 18:51

Když tu čtu o listovem těstě, daly by se utéct šneky, ale naslano. Těsto naplnit šunkou, sýrem, hermelinem,, slaninou, nivou, co kdo rád. Je to celkem rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
12.12.25 19:04

Párkrát jsem dělala sýrovou roládu - je chutná a efektní s kontrastní barvou papriky. Na pečící papír rozmístíš plátky tvrdého sýra cca. 20×30 cm. Necháš tak minutu zapéct na horkovzduch, pouze aby se sýr začal tavit. Vyndáš, necháš vychladnout, pokladeš plátky šunky, celé potřeš čerstvým sýrem (žervé, Lučina, Palouček,..) a do linie, od které budeš rolovat, dáš pruh papriky tak, aby byla ve středu roládky. Zavineš, zabalíš do folie a pořádně vychladit v lednici, aspoň 2 hod. Pak vyndáš, hned nakrájíš na kousky široké dle libosti. Fakt je to chutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.12.25 19:15

U nás děláme předkrm takový, že na malou bagetku dáme sýrovou roládu. Je to malé, opravdu jednohubka. Náplň buď z vajíčkove pomazánky nebo šunka, žervé a nadrobno jarní cibulka s paprikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
12.12.25 19:21

Na Vánoce babička dělala jako předkrm šunkové rolky s křenem. Takový retro předkrm, ale jednoduchý, rychlý a mohl by být pro všechny stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
12.12.25 19:42

Udělala bych každému tři kanapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
12.12.25 19:50
@smile_xxx píše: Více

Celý rok krom narozenin nevěnuju přílišné úsilí tomu, že by si někdo vymýšlel, jedí co je. Na Vánoce si ovšem každá jednotlivá osoba mohla vymyslet cokoliv krom dezertu, ten byl společný a taky pro všechny univerzální - cukroví nebylo vůbec, měli jsme ve zvyku dělat vánoční dort. Zvolila jsem jako předkrm univerzální polévku - což byla u nás obyčejná čenečka, tu jedli všichni. A poté potěšila strávníky amuse-bouche, kdy jsem byla ochotna udělat jako odkaz k hlavnímu jídlu každému něco jiného, podle toho, co se jí na hlavní chod. Takže když jsme měli krocana, pro některé rybu, tak jsem jednomu připravila pečenou bramboru ve slupce se smaženým miniřízečkem, druhému totéž, ale místo řízku kousek ryby a třetímu bramborový salát bez majonézy a osmažený květák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5354
12.12.25 19:52
@Lucy75 píše: Více

Taky mi to připomnělo rébus. :D
„Jsou čtyři kamarádi, Jarda bydlí vedle Marušky, ta je vedle žlutého domu a mezi psem a papouškem…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41752
12.12.25 19:58
@TRG píše: Více

A nebo maturitu z AJ v roce 2024. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
12.12.25 20:44
@Enitka píše: Více

Přesně u nás taky předkrm dětství u babičky a teď se k němu už několik let zase vracíme. Úplně to miluju a mám to spojené s Vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
12.12.25 20:47
@Letní Kytička píše: Více

to musí vypadat luxusně, pěkná inspirace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.12.25 20:48

@miciangorajde u nás to dělala manželova rodina, tak jsem to po svatbě přebrala. Jen to trochu hapruje na tom, že oni skutečně celý den nejedí, takže pak zvládnou předkrm, polévku, hlavní chod i dezert. Kdežto u nás se jí jak kdo chce a pak je ta večeře teda naloz :mrgreen: ale male porce od všeho to jistí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55917
12.12.25 20:53

Na talířky olivy, nakrájené ovoce, zelenina, různé sýry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí