Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Česneková pomazánka na krekry typu Tuc a doplnit kompotovanou mandarinkou, ananasem, ořechem..
Ovocné jednohubky na kousek sýra / pršutu???
Mini mozzarella s cherry rajčátkem na párátko..
Teda ty nám dáváš při pátečním odpoledni ![]()
Nějaký malý plněný tortilly? To se dá nakombinovat, že se každému vyhoví.
@teroonka píše: Více
Jednička nejí kombinaci masa a ovoce, takže ovoce + pršut padá. A tipla bych, že takovému člověku neudělá radost ani kombinace ovoce + sýra.
(Ale já žlutý meloun s pršutem miluju, a to taky nejsem fanda kombinace masa a ovoce.)
Příspěvek upraven 12.12.25 v 15:31
@smile_xxx
Co děláš jako hlavní jídlo? Bude se radit lépe, když to napíšeš. ![]()
Jinak mě napadlo:
Neviem ci si ten vtip dobre pamatam, ale:
Do vychyreneho steakhausu pride par, casnik ich usadi a pyta sa co by si dali:
„Ja som veganka a partner neznasa smazene, co by ste nam doporucili?“
Casnik po dlksej uvahe: „Zmenit lokal“
Viem ze som nepomohol, ale nedalo mi ![]()
Mozno by to chcelo viac popisat co maju naozaj radi nejako to nakombinovat pojde (mozno)… neviem ci su palacinky smazene alebo nie, ale napriklad mini palacinky s tvarohom a jablkom? Mini burger kde miesto smazeneho masa bude koliecko salamy? Tanier jednohubiek ktore budu tak naskladane ze si kazdy vyberie podla svojho?
@TRG píše: Více
Neviem co je prsut, ale ak myslis tu sunku tak ta je vyborna s cimkolvek.
Inak ked si to uz spomenula tak grilovana slanina zo susenymi slivkami je tiez bomba - a to hovorim ja co neznasa cokolvek zelene. Smazene to nieje, ale tucne je to teda poriadne…
Este ma napadli smazene grundle - ano viem ze je to smazene, ale vela ludi si to ani neuvedomi poces konzumacie (podobne ako chipsi su smazene).
Edit: Musis tie susene slivky obalit slaninou PREDTYM ako ju zacnes grilovat, aby sa prepojili chute.
@IcePlanet7 píše: Více
Pršut (prosciutto) je sušená šunka. Krájí se na tenoučké plátky, je to trochu žvýkavé, oblíbené hlavně v Itálii a Španělsku. Pravidelně se dá koupit už na plátky prakticky kdekoliv a kolem Vánoc to vídávám prodávat ve velké krabici - celá sušená vepřová „noha“ v držáku na prkýnku připravená k odkrajování.
Té kombinaci slaniny a sušených švestek věřím. Měla jsem už i zvěřinu se švestkami a nevěřila bych do té doby tomu, jak to může být dobré. A lehké to není, no. ![]()
Jo a když někdo řekne, že nejí smažené, tak to beru tak, že nechce nic připraveného na vyšší vrstvě tuku. Takže palačinky OK, vdolky neOK.
@TRG píše: Více
Tak to som fakt nevedel ze prosciutto nasi cesky bratia volaju prsut, dakujem za rozsirenie obzorov… prosciutto crudo je moje najoblubenejsie jedlo (asi hned po pecenom bociku)!
@smile_xxx píše: Více
Wow. Neuvažovala jsi, že jako předkrm dáš nějaké pití? Co děláte předtím? Nejdete třeba na nějakou procházku, že bys připravila svařák? Ony ty palačinky naslano nejsou úplně hned hotové. To menu, co máš, je celkem náročné na přípravu (v jednom člověku), aby bylo všechno včas a akorát. Treska, řízek i kaše jsou nejlepší čerstvě udělané.
Takový krevetový koktejlek taky dobrý, ale pravděpodobně ho vyřadí pravidlo dvojky, že nejí ryby (kdo nejí ryby většinou nejí ani mořské plody).
Předkrmy- tresčí játra s cibulkou a citronkem, opečený toustík. Plněné vejce pomazánkou ze žloutků a tvarohu. Plněné rajče. Šunkové závitky s křenovou šlehačkou. Kanapka s lososem a ozdobou. Palačinka se špenátem.
Nenech si líbit kecy, ze nejí saláty, jinak nakrájená zelenina a olivy, pečená rajčata, kari z červené čočky
Italský salát-rajče, mozzarela, oliv.olej, olivy, bazalka - to taky není úplně špatný.