Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem, možná úsměvný dotaz, ale potřebuju poradit. Mám přísnou tchyni co na mně pořád vidí nějaké nedokonalosti. Letos peču vánoční cukroví pro celou rodinu já a tchyně si dala požadavek že chce vanilkové rohlíčky ve tvaru C, které dělávala její maminka když byla malá. Jsem zmatená z toho tvaru, nevím jestli mají být míň jakoby zatočené než rohlíčky tvaru U, není tady nějaká odbornice co by mi poradila a ideálně poslala obrázek jako vzor?
Děkuji
@bila.lasice píše: Více
Napiš si do vyhledávače rohlíčky ve tvaru C.
Ja bych udelala rohlíčky asi do uplne jiných tvarů, mit takovou tchyni
![]()
@bila.lasice no tvl, aby mi tchyne diktovala tvar rohlicku
, bych je schvalne nacpala do formicek
. Ale tak jasne, ze ceckovy rohlicky jsou jen lehce zahnuty, nez ty ucka ![]()
@bila.lasice píše: Více
Chceš vzor na to, abys poslala tchyni do ****? Udělej si rohlíčky podle sebe, nejsi snad její onuce.
Mně naštěstí tchyně tvar nediktuje a letos je asi nacpu do těch formiček, mám takovou silikonovou
https://www.oriondomacipotreby.cz/…licky-151761?…
loni jsme měli mimo provoz troubu, tak jsme dělali jen nepečené
ale předloni ručně, ale byly myslím spíš do U?
Jinak pozor na tenké konce, připalují se ![]()
Taky děláme spíš do C. Ale kdyby mi někdo dělal cukroví, neměla bych žádné požadavky. To je až směšný. Až se ze mě stane takováhle tchyně, má rodina dovoleno zabít mě lopatou.
Tohle se jako fakt děje?
Vzpomněla jsem si na film blbý a blbější - proč asi? ![]()
S takovýmhle přístupem tvojí tchýně i tvým, sklidíš čočku vždy, a tvar rohlíčků na programu fakt nebude! Určitě ji nebudou chutnat, jelikož nemohou být chutově stejné jak od její matky - co pekařka, to jiná chut rohlíčků.
Budu se muset nad sebou zamyslet, i když pozdě, že to mé snaše prošlo tak jednoduše
když se mě ptala, jestli mi má na narozeniny upéct moji oblíbenou roládu, kterou umí a peče jen tato snacha, že jsem měla striktně chtít, že musí být roláda třebas do, C´ ![]()
Já dělám rohlíčky zásadně do U nebo spíš takové jakoby podkovičky, protože se v troubě rovnoměrněji propečou a nemají tmavé konce. Tchýni bych to vysvětlila raz dva… ![]()
Takze ty se budes crcat s cukrovim pro celou rodinu a ona si bude diktovat, jak moc mas mit rohlicky zahnute? A to vis, ze v podobnych pripadech se rohlicky delaji ve tvaru kosoctverce? ![]()
@Emka135 píše: Více
Máte vlastně někdo zkušenost s těmito formičkami? Dělala jsem loni v nich zatím jen nepečené, díky
@Ahep píše: Více
Rolády miluju. Bych si takovou snachu předcházela.
@Emka135 píše: Více
Jo, jde to s nimi pěkně, dobré je mít dvoje.