Tvar vanilkových rohlíčků

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.12.25 11:16

Tvar vanilkových rohlíčků

Ahoj všem, možná úsměvný dotaz, ale potřebuju poradit. Mám přísnou tchyni co na mně pořád vidí nějaké nedokonalosti. Letos peču vánoční cukroví pro celou rodinu já a tchyně si dala požadavek že chce vanilkové rohlíčky ve tvaru C, které dělávala její maminka když byla malá. Jsem zmatená z toho tvaru, nevím jestli mají být míň jakoby zatočené než rohlíčky tvaru U, není tady nějaká odbornice co by mi poradila a ideálně poslala obrázek jako vzor?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15050
8.12.25 11:23

C jsou víc roztažené od sebe, než ty ve tvaru U ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15050
8.12.25 11:24
@bila.lasice píše: Více

Napiš si do vyhledávače rohlíčky ve tvaru C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.12.25 11:30

Ja bych udelala rohlíčky asi do uplne jiných tvarů, mit takovou tchyni :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
8.12.25 11:31

@bila.lasice no tvl, aby mi tchyne diktovala tvar rohlicku :mrgreen:, bych je schvalne nacpala do formicek :mrgreen:. Ale tak jasne, ze ceckovy rohlicky jsou jen lehce zahnuty, nez ty ucka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15717
8.12.25 11:37
@bila.lasice píše: Více

Chceš vzor na to, abys poslala tchyni do ****? Udělej si rohlíčky podle sebe, nejsi snad její onuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.12.25 11:38

Mně naštěstí tchyně tvar nediktuje a letos je asi nacpu do těch formiček, mám takovou silikonovou
https://www.oriondomacipotreby.cz/…licky-151761?…
loni jsme měli mimo provoz troubu, tak jsme dělali jen nepečené
ale předloni ručně, ale byly myslím spíš do U? :nevim: Jinak pozor na tenké konce, připalují se :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148090
8.12.25 11:48

Taky děláme spíš do C. Ale kdyby mi někdo dělal cukroví, neměla bych žádné požadavky. To je až směšný. Až se ze mě stane takováhle tchyně, má rodina dovoleno zabít mě lopatou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
8.12.25 11:50

Tohle se jako fakt děje? 8o Vzpomněla jsem si na film blbý a blbější - proč asi? :mrgreen:

S takovýmhle přístupem tvojí tchýně i tvým, sklidíš čočku vždy, a tvar rohlíčků na programu fakt nebude! Určitě ji nebudou chutnat, jelikož nemohou být chutově stejné jak od její matky - co pekařka, to jiná chut rohlíčků.

Budu se muset nad sebou zamyslet, i když pozdě, že to mé snaše prošlo tak jednoduše :lol: když se mě ptala, jestli mi má na narozeniny upéct moji oblíbenou roládu, kterou umí a peče jen tato snacha, že jsem měla striktně chtít, že musí být roláda třebas do, C´ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
8.12.25 11:53

Já dělám rohlíčky zásadně do U nebo spíš takové jakoby podkovičky, protože se v troubě rovnoměrněji propečou a nemají tmavé konce. Tchýni bych to vysvětlila raz dva… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
8.12.25 11:55

Takze ty se budes crcat s cukrovim pro celou rodinu a ona si bude diktovat, jak moc mas mit rohlicky zahnute? A to vis, ze v podobnych pripadech se rohlicky delaji ve tvaru kosoctverce? :zed:

• Citovat
  • Upravit
1685
8.12.25 11:58
@Emka135 píše: Více

Máte vlastně někdo zkušenost s těmito formičkami? Dělala jsem loni v nich zatím jen nepečené, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148090
8.12.25 11:59
@Ahep píše: Více

Rolády miluju. Bych si takovou snachu předcházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
8.12.25 12:00

Udělala bych preclíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15050
8.12.25 12:00
@Emka135 píše: Více

Jo, jde to s nimi pěkně, dobré je mít dvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí