Předkus ve 2,5 letech

28.3.25 15:43

Predkus ve 2,5 letech

Krásný den. Dnesk jsem byla se synem na kontrole u zubaře…Doktorka chválila, že hezký čistíme. Jediné co řekla, že má Maléj trochu předkus jestli máme dudlika.Je pravda že tak 3 měsíce zpět ho měl i přes den (ne celý den, ale měl) teď ho má jen na spaní po obědě a večer…Má ho tedy celou noc s tím že ale dudka jen při usínání pak má kolikrát pusu dokořán a dudlík tam jen tak plave.😀Nebo ho má úplně mimo.Ma ten se zúženou savičkou.
Zubařka naznačila, že do 3 let na to spaní jako ještě jo, ale abysme se snažili pomalu odbourávat…
Máte někdo zkušenost? Zpravilo se to po zbavení dudliku??? :) A já mu schválně pořídila tento, aby jsem se tomuhle vyhnula… 8o Děkuji za rady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.3.25 15:50
@Anonym202216 píše: Více

Dceři to zmizelo do 3 měsíců po odložení dudlíku. Byly ji už čtyři roky.

• Citovat
  • Upravit
1972
28.3.25 16:38

Já mám předkus doteď. Protože mi rodiče nechali dudlíka moc dlouho a já si pak ješté cucala palec.

Nebo alespoň to říkal zubař :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
28.3.25 16:40

Predkus udajne zpusobuje to, kdyz dite stale dycha pusou.

Dudlik zpusobuje jinou deformaci zkusu, kdy zuby na sebe nedolehaji a jsou v takovem oblouku.

my jsme s definitivni platnosti zabavili dudana i na noc nekdy na 3 letech, pres den ho nemel uz delsi dobu. I tak mel zuby do oblouku. Po nekolika mesicich se zuby urovnaly. Ale na fotkach, ktere si prilozila moc oblouk nevidim. Vidim predkus a ten dudan nezopusobuje? Ovsem nejsem na toto expert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.25 16:43

Může to být i dědičné. U nás se to bohužel potvrdilo - já byla samý dudlík, dcera do třičtvrtě roka z tohoto důvodu bez dudlíku, palec si nikdy necucala a výsledek je stejný.

• Citovat
  • Upravit
2272
28.3.25 16:50
@Anonymní píše: Více

je to tak. My mame v rodine predkus. Obe moje deti ho taky maji, obzvlaste dcera, ktera dudana skoro vubec nemela.

Na ortodoncii do me hustila Dr. ze to je proto, ze dycha pusou. A ano, dychala pusou docela dost. Upozornila jsem Dr. ze my to mame v rodine, hadala se se mnou dost nepekne, ze tomu nerozumim a je to tim dychanium pusou.

Poslala nas na vytrzeni mandli, aby dcera mohla dychat nosem a bylo mi receno, ze ten predkus se do nekolika mesicu spravi, az bude moct dychat nosem. A spravilo se neco? NE. Takze jsem mela samozrejme pravdu, ale k tomu se zubarka uz nevyjadrila a presla to mlcenim. Protoze doktori maji vzdycky pravdu a pokud nemaji, tak se o tom uz nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
28.3.25 17:28

Já mám celý život problém dýchat nosem a zuby mám perfektní, nikdy jsem nenosila rovnátka.

A taky si teda myslím, ze dudlík může způsobit zuby do oblouku, ale ne předkus. Zakladatelko, máte předkus v rodině? A jak vypadá z boku? Takto zepředu mi to nepřijde nijak hrozné. Ale ty fotky zepředu můžou zkreslovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
28.3.25 18:35

Dcera ve 2,5 letech na kontrole u zubaře měla otevřený skus. Během 2 dnů byla bez dudlíku. Na další kontrole za půl roku už to měla v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
28.3.25 19:08
@smile_xxx píše: Více

A myslíš, že oboje je způsobeno dudlíkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
28.3.25 19:44

Má spíš otevřený skus a ano je to z dudliku. Dudlík bych vyhodila. Pokud si nezačne dudlat palec, tak se to spraví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.25 21:10

Takhle to má z boku.Ale taky mi přijde že jak je malej a úplně neví co po něm člověk chce že kolikrát secvakne zuby jinak.. :lol: Že jako jednou secvakne a není tam skoro nic a jindy to je viditelně… Zubařka řekla, že do 3 let na noc v pohodě, ale pomalu začínat ubírat… :)
Jinak předkus nemá v rodině nikdo… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9037
28.3.25 22:20
@PinkiePieCutie píše: Více

Já mám předkus a fakt to není z dýchání pusou. Protože pusou nedýchám. Při rýmě prakticky nespím, protože se dusím, když nemůžu dýchat nosem. Rozhodně jsem to ani nezdědila. U mě zbývá jen ten dudlík. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.