Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky, zajímá mne, kdo z vás má zkušenosti s předmanželskou smlouvou a zda vůbec existuje ochrana proti dluhům před manželstvím? Za 3 měsíce se vdávám, a bohužel můj nastávající má dluhy, neřeší je a dělá vše proto, aby na něj nikdo nemohl, nicméně podle nového zákoníku, jeho dluhy pak spadají na mě.. já sama jsem v insolvenci kvůli svojí blbosti, a nechci se z toho vyhrabat a nabalit na sebe další.. Mám malou dcerku, neumím si představit, že mi obsadí účet s výplatou nebo nedej bože zazvoní exekutor u našeho bytu.. díky za vaše názory, nicméně prosím, nepiště mi, že si ho brát nemám
to náš problém stejně nevyřeší..díky a hezký den ![]()
Ale svatba váš problém nevyřeší už vůbec.
Dluhy jdou teď po svatbě i na tebe.
Vzít si někoho, kdo cíleně nechce řešit svoje finanční závazky, je podle mě cesta do pekela.
Manzelstvi je ekonomicka aliance. Opravdu chces do takove aliance vstoupit s nekym, kdo nejen je schopen vyrobit takove dluhy, ale navic je neresi? Pak jsi s prominutim natvrdla. Nic te neochrani pred dluhy, pouze jedina ucinna vec a to nevdavat se.
@Luciii25 vstupem do manželství se dluhy převedou aji na Tebe. Můžeš mít smlouvu jakou chceš, ovšem dle NOZ jsi spoludlužníkem. Takového týpka bych si fakt nevzala.. hodně štěstí
mmchdm, jste fajná dvojka, jen co je pravda
pokud nechceš, aby dluhy přešly na Tebe, neber si ho. JInou možnost nemáš.
Příspěvek upraven 12.02.15 v 12:56
Když si ho vezmeš, přidáš ke svým problémům ještě jeho problémy. Tím že se nesnaží své dluhy nějak řešit je jasné, že to není dobrý člověk a oporou ti nikdy nebude, protože se neumí postarat ani o sebe. Klidně si ho vezmi, jednou si budeš rvát vlasy. ![]()
@Luciii25 píše:
Ahoj holky, zajímá mne, kdo z vás má zkušenosti s předmanželskou smlouvou a zda vůbec existuje ochrana proti dluhům před manželstvím? Za 3 měsíce se vdávám, a bohužel můj nastávající má dluhy, neřeší je a dělá vše proto, aby na něj nikdo nemohl, nicméně podle nového zákoníku, jeho dluhy pak spadají na mě.. já sama jsem v insolvenci kvůli svojí blbosti, a nechci se z toho vyhrabat a nabalit na sebe další.. Mám malou dcerku, neumím si představit, že mi obsadí účet s výplatou nebo nedej bože zazvoní exekutor u našeho bytu.. díky za vaše názory, nicméně prosím, nepiště mi, že si ho brát nemámto náš problém stejně nevyřeší..díky a hezký den
„to náš problém stejně nevyřeší“ ALE VYŘEŠÍ!!! A právě jen toto.. Jiné řešení není.
Brát si někoho s dluhy, kdo je řeší je šílenost, natož kdo je neřeší. Zeptej se sama sebe jestli máš všech pět pohromadě, že si vůbec na svatbu přistoupila…
Nicméně je vidět, že si odhodlaná si ho vzít za všech okolností. Tak to good luck a pevné nervy. Budeš je potřebovat.
@Luciii25 mmchdm, pokud spolu bydlíte, ten exekutor přijde tak jako tak.. a budeš bojovat, protože věci Ti může zabavit i takhle..
Vy jste se teda hledali…
@Luciii25 píše:
Ahoj holky, zajímá mne, kdo z vás má zkušenosti s předmanželskou smlouvou a zda vůbec existuje ochrana proti dluhům před manželstvím? Za 3 měsíce se vdávám, a bohužel můj nastávající má dluhy, neřeší je a dělá vše proto, aby na něj nikdo nemohl, nicméně podle nového zákoníku, jeho dluhy pak spadají na mě.. já sama jsem v insolvenci kvůli svojí blbosti, a nechci se z toho vyhrabat a nabalit na sebe další.. Mám malou dcerku, neumím si představit, že mi obsadí účet s výplatou nebo nedej bože zazvoní exekutor u našeho bytu.. díky za vaše názory, nicméně prosím, nepiště mi, že si ho brát nemámto náš problém stejně nevyřeší..díky a hezký den
Divím se, že takovému člověku věříš, že za měsíc po svatbě „nezmizí“
@Luciii25 píše:
@martina.se ano bydlíme spolu..
tak očekávej exekutory i bez toho sňatku. Ale pak se můžeš aspoň bránit. Jako manželka už ne.