Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@xkk jestli si to nepochopil, tak nejde o měkkost, ale o princip a zdravý rozum, ty tvrďáku ![]()
@xkk píše:
Není pravda, že to nejde řešit. Musíš mít od soudu usnesení o bezpodílovém manželství a pak budeš muset bojovat. Na vše mít doklady a hlavně pevné nervy a neztrácet hlavu. Dokonce bych řekl, že můžete žalovat exekutora o zastavení exekuce pro vydírání.Ty ženský co tu píšou jak máš utíkat jsou pěkně měkký Každopádně jsou to dluhy vzniklé před uzavřením manželství. Znám holku, která to tak má a exekutor Vrána z Přerova akorát stáhnul ocas mezi nohy a hned na ní exekuci zrušil.
hele, ale ono jde hlavně o ten přístup budoucího manžela, tobě se zdá v pořádku, že budoucí živitel rodiny neřeší dluhy?? Mě tedy neee, a prot jsem ráda za partnera kterého mám, protože toto pro mne CHLAP NENÍ a pokud to takto bereš i ty, tak ani ty ne, přijde mi zvrácené že si jí chce vzít, šetří na svatbu, ale nejsou schopný zaplatit dluhy
![]()
Už to neřeště budu vám vděčná, dluhy si pořešíme samy..řeště tu jiné věci
@xkk píše:
Není pravda, že to nejde řešit. Musíš mít od soudu usnesení o bezpodílovém manželství a pak budeš muset bojovat. Na vše mít doklady a hlavně pevné nervy a neztrácet hlavu. Dokonce bych řekl, že můžete žalovat exekutora o zastavení exekuce pro vydírání.Ty ženský co tu píšou jak máš utíkat jsou pěkně měkký Každopádně jsou to dluhy vzniklé před uzavřením manželství. Znám holku, která to tak má a exekutor Vrána z Přerova akorát stáhnul ocas mezi nohy a hned na ní exekuci zrušil.
moje zkusenost je jina. A je to moje vlastni zkusenost. Ne jak u tebe - jedna pani povidala
Dobrý den, chceme se s přítelem brát, ale on má nějaké exeuční problémy z dřívějška. Ctěla bych se zeptat, jestli se to bude nějak vztahovat po svatbě i na mě. Chtěli bychom uzavřít kvůli tomu i předmanželskou smlouvu.je nekde nejaky vzor nebo jak postupovat? dekuji
Cim to je, ze ma napadlo naprosto totez. At si nejdriv vyresi minulost, jinak s nim bude radost i jen vest spolecnou domacnost.
Je to k ničemu, jako manželka budeš platit jeho dluhy a skočí exekutor i na tvé příjmy. Předmanželská smlouva ti nepomůže. Tvůj majetek před svatbou dotčený nebude, plat ano. Neberte se, dokud nebude bez dluhů.
A navíc i kdyby manžel platil své dluhy sám, jako rodiny se ta situace dotkne finančně každopádně. Takhle to měla kámoška, sice ten její měl dluhy prokazatelně před uzavřením sňatku, ale ve finále škudlili na jídle pro dítě, nejeli na dovolenou, kupovali nejlevnější hadry a nekvalitní boty a nakonec to dopadlo stejně tak, že si našla i ona brigádu a pomohla mu to splatit, aby se z toho vyhrabali. Btw v mém okolí je pár, který spolu žil na hromádce 10!! let jen proto, že muž měl táhnoucí se soudní spor a nechtěl, aby se to dotklo jeho partnerky. Jakmile soud vyhrál (při rychlosti řízení 10 let
) tak se vzali.