Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
trpíte někdo na takové ty bolavé veliké červené beďary před ms? Jak dlouho před ms se vám objevují a objevují se před každou ms?Máte někdo zkušenost třeba s tím že beďar se neobjevil a vy jste zjistlily anovulační cyklus?
Stalo se třeba některé z vás to že tento parádní
beďar se objevil a vy jste byly přesto těhu?Vůbec nevím proč se tyhle beďary dělají - nevíte někdo s jakými hormony to souvisí?
Díky za každou odpověď ![]()
Hm, já mám předmenstruační, menstruační a pomenstruační beďary, jsem obeďarovaná furt.
Teď beru HA, tak je to celkem v pohodě, ale „čistá“ rozhodně nejsem.
To mě přivádí na myšlenku, že spíš než nějaký hornom jako takový za to můžou hormonální výkyvy v průběhu cyklu, proto při HA takové potíže nemám.
Poctivá hygiena, fakt o pusu pečovat, to trochu pomáhá, ale žádná spása.
Já mám těhotenské beďary.
Ne že bych je před těhu neměla, ale teď je to fakt výživný…
A to je mi prosím pěkně 35 let. Fakt už si myslím, že by mě ta puberta mohla přejít… ![]()
Ahoj Jíťo, tak já jsem na tom jako Pipet. Problematická pleť permanentně. Jsem blondýnka a světlý typ a tím víc to jde vidět (hlavně takové ty jizvičky, kdy už dva týdny na tom místě nic není, přesto je tam flek). Chodila jsem asi dva roky na kožní a nepomohlo nic, ani super medikamenty, které byly hity, na něž doktor fakt sázel. Pomohla až HA (Diane 35), ale tu už 4 roky neberu (těhotenství, kojení, teď další těhu). Vím, že na tom můžu být i hůř - zpravidla mívám několik velkých boláků na obličeji, kdežto někdo drobné, ale je jimi posetý, ale i tak mě to dost trápí a je to rozhodně můj největší komplex. Můžou za to hormony - jaké, netuším. Asi to budu mít až do přechodu (nebo ještě dýl???). Co se věnuju focení, zjišťuju, že jen málokdo má pleť bezchybnou, a že je vždycky potřeba něco málo (nebo hodně) uretušovat. Tak mi to aspoň zvedlo sebevědomí ![]()
Mám, objeví se pár dní před, tedy spíš začnou rašit. Děsně to bolí a vydrží to tak dva týdny (někdy i déle). Takže se to sotva stihne zahojit a vyraší další.
Je mi to děsně nepříjemné, protože to je hrozně vidět, vypadám jako idiot (tři nebo čtyři velké červené fleky na obličeji). Přitom jsem na beďary nikdy netrpěla. Objevují se vždycky na těch stejných místech.
Stydím se s tím chodit na veřejnost, protože ty fleky mají v nejhorších dnech tak cenťák v průměru a bílou hlavičku.
Ono se rika ze kdyz se vam dela hodne akne,tak prevazuji v zene muzske hormony,nejsem vyjimka mam taky,akorad bych rekla,ze prvni tehu jsem skoro nemela a druhy tehu to bylo desny,jak jsem mela osypanej oblicej ![]()
Ano mám..nijak dlouho a nijak drasticky,ale před ms se vždy nějaký objeví..Má to i svůj název, tyhle předmensturační..ale zapomněla jsem jaký
![]()
Já jsem teda po vysazení osypaná permanentně, ale dřív - i s HA - jsem měla vždycky špatnou pleť týden před MS. Teď mám před MS asi pořád ![]()
A pred menstruaci se mi udela par a na dlouho,nez to vylecim je tu dalsi men ![]()
Wiolla píše:
Já mám těhotenské beďary.Ne že bych je před těhu neměla, ale teď je to fakt výživný…
A to je mi prosím pěkně 35 let. Fakt už si myslím, že by mě ta puberta mohla přejít…
Ano, taky mám ten samý pocit… je mi 32 ![]()
kacerval píše:
Ono se rika ze kdyz se vam dela hodne akne,tak prevazuji v zene muzske hormony,nejsem vyjimka mam taky,akorad bych rekla,ze prvni tehu jsem skoro nemela a druhy tehu to bylo desny,jak jsem mela osypanej oblicej
Asi to budou ty mužské hormony, nevím, vypadám jak idiot a trápí mě to už od 14ti, žádná kvalitní kosmetika nepomáhá, i když se snažím ji důsledně používat. Ale zas mi ty beďary přijdou lepší, než kdyby mi třeba rostl knír
To se dá sice oholit, vytrhat, kdežto s akné nic moc kromě make-upu neudělám, ale u tmavších žen to jde vidět i tak. Prostě každému ten nahoře někde nadělil, jinde ubral ![]()
Anonymní píše:
Mám, objeví se pár dní před, tedy spíš začnou rašit. Děsně to bolí a vydrží to tak dva týdny (někdy i déle). Takže se to sotva stihne zahojit a vyraší další.
Je mi to děsně nepříjemné, protože to je hrozně vidět, vypadám jako idiot (tři nebo čtyři velké červené fleky na obličeji). Přitom jsem na beďary nikdy netrpěla. Objevují se vždycky na těch stejných místech.
Stydím se s tím chodit na veřejnost, protože ty fleky mají v nejhorších dnech tak cenťák v průměru a bílou hlavičku.
PŘESNĚ.to je on ten beďar.než se zahojí je tu další.A to nemluvím o těch jizvách co po nich jsou.Když jdu mezi lidi plácám na to makeup,jenže stejně to prosvítá a každý si toho všimne.Mimochodem taky už nejsem nejmladší - je mi(a ted se podržte)už 38.Takže mě to čeká zřejmě až do přechodu.Pak budu sice krásná ale stará. ![]()
Holky měla jste některá takový beďar o kterém jste si myslela že je normální před ms a byla jste místo toho těhu?Mimochodem minulý týden mi mudr dělal hormon profil a o testosteronu neříkal nic
Ale asi se ho příště na to zeptám.
Já měla krásnou pleť, když jsem si píchala pregnyl a brala léky na otěhotnění. V těhotenství taky OK. Už jsem si myslela, že to bude dobrý a bohužel není ![]()
ve výstřihu
, takže v létě si musím dávat v tomto období na typ trička
někdy i na b radě …
Jo tak zase téma pro mě…já mám teď po druhém těhu a porodu teda ťukám pleť celkem bez problému-dřív jsem mívala problémy-brala jsem Diane35-ale fakt po tom druhém těhu se to fakt samo spravilo-ale pravidelně každý měsíc před menses se mi vyraší na bradě právě tyhle nechutný beďary-většinou jeden, vyjímečně dva, ale to už jsem nepříčetná
-je to jenom červená boule, která bolí-nejde to dovnitř ani ven-hojí se to jak už tu někdo psal-asi tak dva tejdny, stejně to pod kůží trošku cejtim a pořád se mi dělaj na skoro stejných místech
![]()
jako normální beďar, kterej se vyraší-dá se nějakým způsobem odstranit-mi nevadí, ale tohle jsem dycky tak nasr…-že bych skákala vzteky do stropu, pač s těmahle hajzlikama neuděláte nic
![]()