Předplatit si místo ve školce???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
574
27.5.09 15:00

Předplatit si místo ve školce???

Zdravím,
vzhledem k tomu, že nemám čas lovit v zákonech, chtěla bych se optat tu. Mám tři děti (4-2-0), nejstarší chodí do MŠ od cca 3,5r., nyní jsem od tří let chtěla umístit do téže školky i dceru, tři jí budou 24.1.2010, tj. chtěla jsem nástup od cca února. Absolvovali jsme zápis, rozhodnutí nám zatím nedošlo. Včera jsem konečně dostihla pí ředitelku, ta mi sdělila, že nám a ostatním, co nejdou rovnou od září, chtěla telefonovat, jestli jsme jako ochotni platit školné už od září 2009 8O . Když jsem se optala, co by se stalo kdyby ne, řekla, že tedy ještě bude telefonovat, resp. že bychom se v lednu jako znovu přihlásili 8O 8O 8O . Na to jsme jí odpověděla, že nechápu, jak bychom se měli přihlásit znovu, když jsme jí veškeré podklady už dali a vzhledem k tomu, že tak učinili i ostatní rodiče, musí mít perfektní přehled o tom, kolik a kdy má dětí do MŠ nastoupit. Dostalo se mi odpovědi, že zavolá :? .
Chci se proto zeptat je někde v zákoně, vyhlášce…uvedeno, že by si dítě muselo MŠ „předplatit“? Kde a jak zjistím kolik dětí se do MŠ hlásí a zda se to naše tedy vejde?„ Předpokládám totiž, že jediné odůvodnění případného nepřijetí je plná kapacita MŠ. Jenže já vím, že s místem zatím problém není, že se prostě jen zkouší co rodiče skousnou.
Jinak samozřejmě vím, že ve velkých městech je situace jiná, také vím, že se podobné "sponzorské dary“ vyžadují, ale mě právě zajímá zda na to má ředitelka právo, oporu v zákoně
Díky
Markéta +3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.5.09 15:42

zda ma oporu v zakone,to teda nevim,ale to,ze dite,pokud je zapsane na skolni rok 2009/10 a zacne chodit pozdeji,musi platit skolne od zari je bezna vec.....POkud by totiz neplatilo,skolky prijde o penize a je to pro ni nevyhodne…museli by napsat,ze dite pujde jakoby k zapisu az v tom lednu a tudiz na ne nedostanou pridel penez od mesta,nebo ci ta skolka je…tudiz radsi vezmou dite,ktere bude zapsane oficialne od zari,penize i pridel dostanou a to,ze ho maminka bude davat az od unora je jeji vec…je to blbe,ale je to tak…nas malej ma 3 roky v 12/09,a kvuli tomu,abych ho do MS vubec dostala,tak to skolne budu platit rada…u nas bylo u zapisu 67 deti a berou jen 30…takze tak…pokud mas ale jistotu,ze u vas maji malo deti…tak klidne pockej a zapis ho az v lednu.....ELa

• Citovat
  • Upravit
2901
27.5.09 15:57

Ahoj. Odpověděly ti už holky na BC - osobně mi to přijde taky normální a logické. Školní rok začíná v září, ty bys jim vlastně půl roku blokovala místo pro platící dítě. Takže ano - mě to přijde v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
27.5.09 20:43

Petoj budou tři v dubnu a jestliže bude místo a bude přijat tak nejdříve tak 3-4 mesíce před 3 tím rokem. Takže by eventuelně mohl nastoupit v lednu, ale také si musím platit od září … je to logické, dají přednost platícím .....
no a jestliže nechci platit tak sem domluvená s ředitelkou že to zkusím v lednu na blink jestliže se někdo neodstěhoval a je tam volno. Ale to mi nikdo nezaručí i přestože bych v dubnu měla 100% nastoupit do práce.
Ted dokonce mají kritéria trvalé bydliště a věk dítěte a jelikož je tedy nejmladší tak sem poslední na řadě.
Tak vlastně nevím vubec nic jako to bude a jestli nastopuim do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
27.5.09 21:25

Mno logické to je, ale záleží i na učitelce - ředitelce jako takové… U nás to funguje tak, že dítě platí dobu kterou chodí do školky. J ezapsané od září, ale nastoupí v lednu tak platí až od Ledna… Je to na domluvě, ale u nás je jiná situace zapisují se děti od 2 let, jinak by nám školičku zavřeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
27.5.09 21:51

Taky mně to přijde logické, jinak by školka nedostala na to první pololetí šk. roku dotace. Na druhou stranu - když ale bude mít dítě zaplacené školku už od září, mohlo by tam už chodit od toho září - třeba na dopoledne nebo pár dní v měsíci. Myslíte, že to jde, i když mu ještě nebudou tři? (Otázku toho, že se při více než 5 dnech v měsíci ztratí nárok na rodičák, neřeším.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
27.5.09 22:00

tak jak ti nejde o rodičák, tak můžeš dát dítě kam chceš na jak dlouho chceš… Pokud nechceš přijít o rodičák je to 5 dní v měsíci do tří let a od tří let denně 4hodiny…(pokud máš rodičák na 4 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
27.5.09 22:41

Holky dík za reakce. A jste si jisté, že MŠ nedostává dotace na zapsané místo? Tj. ne že by za dítě nedostávali nic, prostě si jen chtějí přilepšit tím školným. Nějak se mi nechce věřit, že by zřizovatel dal peníze až zjistí, že dítě platí školkovné. Chápete, co tím myslím? Ale to už je jen taková řečnická otázka. Ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.5.09 22:48

maky - no dívej… jestli jsi přesvědčená, že to místo potom budou mít, tak to neplať, to je jasné :lol: . Školka podle mě rozhodně nedostává dotace za zapsané místo, protože jsem hlásila Štěpulu na každodenní celodenní docházku, ač nevím, jestli ho nebudu dávat jen na půl dne a jen někdy, protože takhle na něj školka dostane dotaci vyšší a měl vyšší šanci být přijat (překlad - jinak by mi ho nepřijali ani omylem, už tak ho v prvním kole vyřadili, až pak ještě dodatečně rozhodli o přijetí dvou dětí, on byl jedno z nich - jako bonus mi po sdělení, že rozhodně JE přijat, poslali do vlastních rukou, že přijat NENÍ, málem mě trefil šlak).
Ačkoli teď mi to s tou dotací začalo vrtat hlavou, to je ještě něco jiného, hmmm…
Kde zjistíš počet volných míst, to nevím.

Jinak u nás berou děti od 2,5 roku, to asi záleží na školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.5.09 07:13

S tou dotaci je to opravdu tak, nedostali by ji,pokud bude dite oficialne nahlasene na dochazku od ledna.....a skolne neplatis jako prilepseni ucitelkam nebo neco podobne,z tech penez skolka funguje,plati se plyn,voda,elektrika a az pokud financne vyjdou,mohou investovat do noveho nabytku pro deti,hracky a dalsi veci…rozhodne si z toho nekupuji kafe… :roll:
 Ela

• Citovat
  • Upravit
435
28.5.09 07:36

No u nás mě to ředitelka rovnou řekla jak to je a ptala se mě jak budou holky chodit, tak nějak jsme si vzájemně vypomohly:-) holky nastoupily až od prosince, od září jsem platila školkovné a pak se mě řed. ptala jak budou holky chodit tak jsme se domluvily že budou chodit jenom na půlden a budou si psát že chodí na celodenní docházku kvůli penězům, takže je to asi běžná praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí