Předporodní kurz - dotaz

2785
16.1.11 18:23

Předporodní kurz-dotaz

Zajímalo by mě,jak moc je důležitý předporodní kurz a co nového se tam dozvím?../ co už by nebylo na netu/
Je to jednou do týdne,8 týdnů,zdá se mi to dost zdlouhavé a moc se mi tam nechce.Na cvičení taky ne.
Porodnici a sály mam možnost si prohlídnout i mimo kurz a hodně informací je na netu.
Tak co- má cenu tam chodit?

díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
16.1.11 18:28

Ahoj Danielko, ja jsem nechodila a to jsem o miminkach nic moc nevedela a zvladla jsem to. Je ale pravda, ze jsem byla vetsinu tehotenstvi doma, hodne jsem lezela, takze jsem byla neustale vylepena na netu a na emiminu a precetla jsem vlastne vsechny diskuze asi 100 let zpatky :mrgreen: Po porodu to myslim zvladam docela dobre i bez kurzu. Takze muj nazor, pokud mas dost casu prostudovat internet a treba i nejakou knizku, tak kurz neni treba :palec:
Co se tyce manipulace a koupani - to mi ukazali v porodnici, takze taky bez problemu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
16.1.11 18:31

Mne to nic nedalo, bylo to jednou tydne, ale mohla jsem tam jit jak dlouho jsem ja chtela, po 5ti hodinach se to zaclo opakovat od zacatku, takze se lidi pridavali a odchazeli jak sami chteli … jasne, neco jsem se dozvedela, ale i to malo uz jsem vedela z netu … cviceni - chodila jsem plavat, porodnice - na ty jsem se podivala mimo kurzy … takze ja uz tam toto tehu nejdu, moc se mi to nelibilo … je to mozna pro nekoho, kdo o porodu a chystani se na nej fakt nic moc nevi a necte net … protoze jinak muzes vse potrebne najit tady. :wink:

• Citovat
  • Upravit
2785
16.1.11 18:43

díky:) a to cvičení pro těhotné je dobré k čemu konkrétně?
Pohybu mám jinak dost,chodím na delší procházky se psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
16.1.11 18:53

Porodíš zcela jistě i bez takového kurzu…

Ale smysl rozhodně má - je-li to kvalitní kurz, ukáže Ti spoustu věcí v praxi, třeba naučí psí dýchání (což se při kontrakcích docela hodí), úlevové polohy je taky lepší vidět a zkusit si v praxi, a další a další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
16.1.11 19:54

Zcela uprime, tak u prvniho tehotenstvi jsme premyslela jestli mam na kurz a cviceni chodit, ale od zacatku jsem mela problemy s krvacenim, apk s predcasnym oteviranim takze civecnei nepripadalo v uvahu. No a jelikoz jsme od 32 tt lezela v nemocnici tak jsem nestihla ani zadny kurz, ale musim riic, ze mi neprislo, ze bych byla o neco ochuzena ci neco nevedela. Hodne informaci jsme si precetla na netu.
No asi i kdybych mohla chodit, tak bych nechodila, nejak jsme nevidela duvod proc.
No a u druheho jsme to vubec neresila ani cviceni - to bych ais ani nezvladala - stacil mi pohyb s tim prvnim a kurz take ne.
Takze jestli se ti tma nechce chodit, tak mylsim, ze to resit nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.11 20:10

no,ono záleží taky kde..

Chodila jsem během těhu ve dvou městech-podle toho kde jsem zrovna byla.V jednom městě to bylo super.Nacvičovali jsme přímo polohy při porodu,tlačení,dýchání,dozvěděli jsme se jak přesně vypadá polodovka,jak by vypadat měla,jak ne,jaký krvácení je dobrý,jaký špatný, sestřička nám vysvětlovala proč je třeba nepřitlačovat,jak porod vnímá miminko,co prožívá, posilovali jsme pánevní dno a problémové partie (žádný dril,lehké nenáročné cvičené-spíš protahování), provedli nás i s tatínkama porodnicí a vysvětlovali co se v jaké místnosti děje..atd.popravdě u prvního těhu se mi to tak líbilo,že jsem šla i při druhém těhu.Sestřičkám jsme mohli volat kdykoliv i v noci při jakýkoliv problémech a velice rády ochotně poradily…ve druhém městě,děs a hrůza.Byla jsem tam dvakrát a stačilo.Cvičil se aerobic, takže byl člověk propocenej skrz na skrz,nemluvím o tom že mě bolalo břicho jak prase..informace se člověk nedozvěděl veškeré žádné-vyloženě drbárna…

Takže pokud je předporodní kurz zajímavý, přínosný, určitě se vyplatí chodit.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
17.1.11 07:17

Nečetla jsem diskusi, ale podle mě ten kurz zas tak nutný není. Jediné plus v tom vidím, že se tam dozvíš věci, jak to chodí v té konkrétní nemocnici. Ale k tomu zas nepotřebuješ kurz, můžeš se tam kdykoliv jít podívat a vyptat se sester…

Já na předporodní kurz nechodila, porodnici jsem měla poměrně daleko a cestovat se mi tam nechtělo. Půjčila jsem si kvalitní literaturu a načetla si informace tam. Na netu bych byla opatrná, ne všechny zdroje jsou důvěryhodné :wink:

• Citovat
  • Upravit
819
17.1.11 08:34

Tak já mám asi za tři týdny první dvouhodinovku :-D U nás je to jenom na tři dny během dvou měsíců. První je o těhotenství to asi bude trošku už zbytečný :-D Druhej právě porod a prohlídka sálu a třetí šestinedělí a kojení. My to absolvujeme hlavně proto aby přítel mohl být u porodu, což je u nás podmínkou - nevim jak jinde. Řikaj teda, že když nemáš udělanej kurz tak s tebou nikoho nepustěj k porodu, ale myslim si, že když na to přijde tak tam s tebou chlapa prostě pustěj :lol: já tam jdu spíš ze zvědavosti.
K tomu cvičení je to prý hlavně kvůli tomu, že čim víc se hýbeš tim máš prý lehčí porod - asi to taky nebude uplně pravidlo :-D je to asi spíš pro holky jako já, který seděj v kanclu celej den a pak jsou líný se hejbat tak aby se aspoň k něčemu donutili :dance: Ale určitě se nestřílí z toho když se na to vykašleš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí