Předškolák s dysfázií, jak se nejlépe připravit na školu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6819
14.1.26 22:55

Pokud se mu budeš 1,5 roku věnovat, věř, že to bude vidět. Určitě bych ho tedy nepřipravovala na tašku do školy a penál. To je ještě brzy. Jde do přípravky, nebo do školky? Také jsem nasazovala omega a doporučuji. Bere ho každý den bez přestávky. Cca tři roky zpátky jsem ho vysadila a hodně to bylo znát. Takže, nepřestávat, plus pohybové aktivity. Což ty děláš. Doporučuji najít si nějakou soukromou speciální pedagožku, která se zaměřuje na právě to procvičování doma, aby tě to naučila. Já skutečně nelituji, naučila mě se s ním učit. V takto nízkém věku je i důležité, aby nepoznal, že je to učení a má to za trest. Nám tedy také doporučovala max dvacet minut. A to hodně hrou. Hledání rozdílů na obrázku, nebo třeba v letáku hledat konkrétní potraviny, třeba maso a syn to měl začmárat fixou. Jakékoliv společenské hry. A číst každý den před spaním. To dělá také hodně. Je toho spousta a už si to moc nepamatuji. Ale zlepšuje se. V první třídě byl na opakování, jelikož já předškolní věk bohužel flákala a nepracovala jsem s ním tak často a začala jsem poctivě až v druhé půlce první. Teď je zkrátka průměr ve čtvrté třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
15.1.26 03:38

Mně přijde, že hrozně tlačíš. Chceš kupovat tašku a hrát si na školu formou hry. Zná písmenka ( to je super ) ale není to nutnost v 5 letech.
Stále má 1,5 roku. Není ještě ani předškolák. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
15.1.26 06:54
@Anonymní píše: Více

Prosím, můžete srovnat jestli je lepší pro prvňáčky logopedická třída nebo běžná třída s asistentem? Také teď řešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
15.1.26 07:09

@janicka.ocet
Nám doporučovala logo třídu v spc ale paní ho viděla všeho všudy 3×… Asistentka ve školce říká jasné běžná zs tam se nejvíce posune. Navíc bude s dětmi kteří jsou na něj zvyklý.. a věřím že s dobrým učitelem a dobrou asistenci to zvládneme musíme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.26 07:24

U nás je jasná logopedicka škola, protože je mu 6 a jedna logopedie týdně prostě nestačí a v běžné škole by ho děti ušlapaly. Ne, ze by nezvládal učení, ale nedává hluk a hodně dětí a v běžné na něj nikdo nebude mít čas a pak jestě jezdit na terapie po škole. Doufám, že dostaneme místo.

• Citovat
  • Upravit
802
15.1.26 11:18

Náš syn nastoupil do skoly bez asistenta. Má expresivní VD. Ale učitelka má sama syna s VD, tak přesně věděla, co a kde bude problém. Nastupoval do 1.tridy s 1.podpurnym systémem. Od 3. Tridy ma 2. Občas to byl hukot. Syn je velmi citlivý na změny. Stálo nas to mnoho sil a času, ale nosí jedničky a dvojky. Museli jsme si zajet systém, abychom ho nepretezovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí