Přehlášení auta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
335
5.12.17 20:07

přehlášení auta

Ahoj, poradí mi prosím někdo? Koupili jsme do auto, kupní smlouva je na mne, ale manžel by jej měl rád napsáno na sebe, aby si mohl u pojištovny začít budovat historii kvůli bonusu. Lze auto napsat na něj, i když kupní smlouva je na mne? Edit - omylem jsem přidala do kategorie „pro pobavení“… no třeba někoho vážně pobaví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
5.12.17 20:09

Nechápu jak to souvisí s pojišťovnou, tak ať má pojistku na sebe, nemusí mít přepsané i auto na sebe

• Citovat
  • Upravit
335
5.12.17 20:32

Aha, já myslela, že pro to aby se mu připisoval bonus, tak auto musí také mít psáno na sebe.. Takže by mělo stačit, když bude pojistník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
5.12.17 20:36
@Vendle píše:
Aha, já myslela, že pro to aby se mu připisoval bonus, tak auto musí také mít psáno na sebe.. Takže by mělo stačit, když bude pojistník?

jo

• Citovat
  • Upravit
335
5.12.17 20:40

@Doe_Jane diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.12.17 20:43

V pojištění auta mohou být až 3 různí lidé. Majitel, pojistník (platič pojištění) a držitel/ provozovatel.
Pokud jsou tyto osoby různé, je pojištění dražší/ nebo když je to všechno 1 osoba, je pojištění levnější. Bavíme se o rozdílu cca. 5-10%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
5.12.17 21:04

@Ivan PPZ A bonus jde za pojistníkem nebo držitelem? Nemusí ten držitel bý i v TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.12.17 21:18

Za pojistníkem. Někde to jde i slučovat s manželkou. Často/ skoro vždy jde slučovat RČ a OSVČ (IČ). Takže mladí to mají často ve vlastnictví, ale pojišťuje to otec. Z mého pohledu je to blbost a pojišťovny by tohle neměly akceptovat, protože riziko srážky je dle řidiče a ne dle platiče. Navíc- takhle mladý řidič vlastně „nikdy“ nezíská bonusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí