Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Nemám problém. Zakládám tuhle diskuzi pro pobavení a sdílení zkušeností. Když jsem nastoupila v nové práci, velmi se mě „ujal“ jeden kolega. Skoro o 20 let starší než já, s pupkem. Brala jsem to pracovně. On se tehdy rozcházel s partnerkou a pak byl single. Já jsem kdykoli přišla řeč na osobní vztahy říkala, že mám rodinu, manžela a všechno je u nás OK. On se mnohokrát přede mnou naparoval, kolik vydělává, jaký má byt, jak mi to sluší a bla bla. Stavoval se za mnou i o víkendu, že mi nutně musí předat materiály, protože jede na služebku, tak abych na tom mohla pracovat. A nedávno si našel novou přítelkyni, k němu dost mladou a hezkou. Ke mně totální obrat, ani mě nepozdraví, řekne mi něco urážlivého, na veškeré mojí práci hledá, za co by mě zdrbal. A až teď mi to docvaklo, že on si snad myslel, že to s ním dám navzdory rodině dohromady nebo mu aspoň dám z charity. Tak si říkám, čím někteří chlapi uvažují.
To je klasika, také jsem to v práci zažila, dokud si asi myslel, že má šanci kamarád největší a pak obrat o 180 stupňů, a to někteří chlapi pak dokážou být hodně hnusný ![]()
@Anonymní píše:
Nemám problém. Zakládám tuhle diskuzi pro pobavení a sdílení zkušeností. Když jsem nastoupila v nové práci, velmi se mě „ujal“ jeden kolega. Skoro o 20 let starší než já, s pupkem. Brala jsem to pracovně. On se tehdy rozcházel s partnerkou a pak byl single. Já jsem kdykoli přišla řeč na osobní vztahy říkala, že mám rodinu, manžela a všechno je u nás OK. On se mnohokrát přede mnou naparoval, kolik vydělává, jaký má byt, jak mi to sluší a bla bla. Stavoval se za mnou i o víkendu, že mi nutně musí předat materiály, protože jede na služebku, tak abych na tom mohla pracovat. A nedávno si našel novou přítelkyni, k němu dost mladou a hezkou. Ke mně totální obrat, ani mě nepozdraví, řekne mi něco urážlivého, na veškeré mojí práci hledá, za co by mě zdrbal. A až teď mi to docvaklo, že on si snad myslel, že to s ním dám navzdory rodině dohromady nebo mu aspoň dám z charity. Tak si říkám, čím někteří chlapi uvažují.
No mozek to není ![]()
To snad ani není ješitnost, spíš stupidita ![]()
Jako když si chlap ješitně nekriticky myslí, že mu každá padne k nohám, ok, ale když se začne chovat jako blb, když zjistí, že ne, to je smutné.
Mně se děsně líbí, jak jsou chlapi ješitní takovým roztomilým způsobem - prostě jim nelze zalichotit tak, aby to považovali za přehnané
(prováděla jsem experimenty, na limit jsem nenarazila).
@Elísek1983 píše:
To je klasika, také jsem to v práci zažila, dokud si asi myslel, že má šanci kamarád největší a pak obrat o 180 stupňů, a to někteříchlapi pak dokážou být hodně hnusný
jsem rád, že jsi nezapomněla vložit to důležité slovo.
![]()
@Knihomyš píše:
To snad ani není ješitnost, spíš stupidita
Jako když si chlap ješitně nekriticky myslí, že mu každá padne k nohám, ok, ale když se začne chovat jako blb, když zjistí, že ne, to je smutné.Mně se děsně líbí, jak jsou chlapi ješitní takovým roztomilým způsobem - prostě jim nelze zalichotit tak, aby to považovali za přehnané(prováděla jsem experimenty, na limit jsem nenarazila).
@opozice píše:
jsem rád, že jsi nezapomněla vložit to důležité slovo.![]()
To je dobře ![]()
@kontramatka píše:![]()
![]()
![]()
abych to nepsal o nás chlapech, použiji za příklad ženu.
Žena pěkná, sebevědomá, což vychází z té její sympatie, pěkného vzhledu, vzdělání, tak považuje některé lichotky za nežádoucí, protože je to mlácení prázdné slámy. Ona to ví o sobě, nač to připomínat, i když se to dobře poslouchá. ![]()
@kontramatka píše:![]()
![]()
![]()
Asi není moc normální, aby žena lichotila chlapovi. Pokud můžu za sebe, tak se vždy tak dělo v případě, že něco chtěla. No a já lichotky nemám rád, od nikoho, je to takové pokrytectví. Takové to lezení do (-/-) ![]()
@Detsa píše:
Mě to nevadí. Teda jak od koho, nedávno mi nějak podivně polichotil nějaký muž, co rozdával časopisy, tak jsem utekl
![]()
tak jsem to nemyslel, debata tu bylo o známých lidech ze zaměstnání. Od neznámého můžeš vyslechnout cokoliv.
@opozice píše:
Asi není moc normální, aby žena lichotila chlapovi. Pokud můžu za sebe, tak se vždy tak dělo v případě, že něco chtěla. No a já lichotky nemám rád, od nikoho, je to takové pokrytectví. Takové to lezení do (-/-)
To by ses divil. Je to pokrytectví, je to lezení do… ale oni to mají tááák rádi. Stačí šéfovi říct „ta košile vám tak sluší“ a už má lepší den… On neví, co je to pokrytectví.
@Kobliha51 píše:
To by ses divil. Je to pokrytectví, je to lezení do… ale oni to mají tááák rádi. Stačí šéfovi říct „ta košile vám tak sluší“ a už má lepší den… On neví, co je to pokrytectví.
on to nemusí brát jako lichotku že mu FAKT sluší, on to většinou bere tak, že dotyčná ho balí a už se vidí s ní v pelechu. ![]()
@Kobliha51 Víš, oni někteří nepoznají, že jde o lichocení. Považují to za suché kostatování faktů ![]()
@opozice Já právě tyhle lichotky neprovozuji, abych chudáky kolegy nevyděsila. Spíš obdivuji technickou zdatnost, rozhled v oboru, organizační schopnosti a tak.
A je fakt, že to má často reálný základ, s pitomcema bych se přece nebavila.
@opozice píše:
on to nemusí brát jako lichotku že mu FAKT sluší, on to většinou bere tak, že dotyčná ho balí a už se vidí s ní v pelechu.
Hlavně nevidí, že dotyčná si na něm trénuje své umění, jak zacházet s muži a jak je dostrkat tam, kam ona chce. A taky je jí k smíchu. Tohle všechno on neví.