Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Sexynohy píše:
Slušná žena nemá důvod chlapovi v práci lichotitTak já nevím, třeba kolega mi ukazoval fotku svých dětí. Řekla jsem mu, že jsou hezké (podle diskuze zde lichocení). Druhý dělal zajímavý sport, tak jsem mu řekla, že to obdivuji, protože takovou výdrž (jedná se o specifický sport) má málokdo. Ani s jedním jsem nic mít nechtěla, myslím, že ani oni se mnou. „Šplhnout“ se přes ně nedalo, byli jsme si pracovně rovni a oni ještě dělali jiný úsek práce. Jen jsem si fakt myslela, že má jeden kolega hezká děcka, a druhý, že je houževnatý. A teď se dozvím, že kvůli tomu nejsem slušná ženská
![]()
![]()
to se nedovíš, o tento příklad vůbec nejde. To je normální, když se mrknu na fotku a řeknu, máš pěkná děcka. Mimochodem, neslyšel jsem, že by někdo měl škaredá děcka.
V daných diskuzích asi jde o vztah nadřízených a podřízených a jejich lichotkách. Tak to nějak chápu. Pokud je nějaký pracovní kolektiv sobě rovných pracovníků, nebral bych to vyjádření, co se komu líbí a co ne za lichotku. To je zavádějící slovo. Prostě je to debata, s nadfsázkou… vole koupil jsi dobrý fáro. ![]()
@Sexynohy píše:
Slušná žena nemá důvod chlapovi v práci lichotitTak já nevím, třeba kolega mi ukazoval fotku svých dětí. Řekla jsem mu, že jsou hezké (podle diskuze zde lichocení). Druhý dělal zajímavý sport, tak jsem mu řekla, že to obdivuji, protože takovou výdrž (jedná se o specifický sport) má málokdo. Ani s jedním jsem nic mít nechtěla, myslím, že ani oni se mnou. „Šplhnout“ se přes ně nedalo, byli jsme si pracovně rovni a oni ještě dělali jiný úsek práce. Jen jsem si fakt myslela, že má jeden kolega hezká děcka, a druhý, že je houževnatý. A teď se dozvím, že kvůli tomu nejsem slušná ženská
![]()
![]()
Ale prdlačky, švagrová.
To je normální lidská slušnost - projevit zájem a říci něco hezkého.
Hele do kostela s námí chodí rodina, matka tak třicet, otec podobně, dvě malé děti. Ona je heavyset - americký eufemismus, haha - ale zpívá jak operní hvězda. Pokaždý když jsou blízko nás tak jen poslouchám a mrazí mi. Je to jako poslouchat Sull'aria…che soave zeffiretto z Figarovy svatby.
Tak jsem jí to jednou řekl, že má překrásný hlas a jsem si jistej že jí to udělalo dobře a že si to i pamatuje. A já z toho nicnemám, žejsme jí pochválil, ani mi o to nešlo, ale stejně jsem rád že jsem jí to řekl.
@Detsa píše:
Ja ti nevím, já mám kamarádku hodně dobrou už léta a takový věci mě nikdy nenapadly. Asi jsem jiný v tomhle, ale nevidím problém v přátelství mezi ženou a mužem
to rada slysim ![]()
@opozice píše:
ano, jen do té doby, pokud mu to vyhovuje. Na druhé straně je tu pro tu ženu nebezpečí, že pokud to přepískne, tak jí už nebude moci být pomoci.
To samé platí i pro chlapa. Co by se jim mohlo stát? Ženské dneska dokážou mít stejné chování, jako chlapi. Těch putěk je sice ještě pořád hodně, ale už jich není tolik co bylo před nějakou tou generaci.
@KalamityJohn píše:
Ale prdlačky, švagrová.![]()
Hele do kostela s námí chodí rodina, matka tak třicet, otec podobně, dvě malé děti. Ona je heavyset - americký eufemismus, haha - ale zpívá jak operní hvězda. Pokaždý když jsou blízko nás tak jen poslouchám a mrazí mi. Je to jako poslouchat Sull'aria…che soave zeffiretto z Figarovy svatby.
Tak jsem jí to jednou řekl, že má překrásný hlas a jsem si jistej že jí to udělalo dobře a že si to i pamatuje. A já z toho nicnemám, žejsme jí pochválil, ani mi o to nešlo, ale stejně jsem rád že jsem jí to řekl.
Přesně. Proti upřímné pochvale taky nic nenamítám.
@KalamityJohn píše:
Ale prdlačky, švagrová.![]()
Taky jsem zvyklá říkat lidem pěkné věci. Nedělá mi žádný problém někoho ocenit, pochválit za cokoliv. Nedělám to ze zištných důvodů. Když má někdo něco, co mě zaujme, tak mu to řeknu a nečekám za to protislužbu
. Umím to podat tak, že ten druhý má radost a já mám taky radost, že jsem někomu maličko vylepšila den. A ode mě to jde upřímně. Když není co pochválit, tak jsem zticha.
Taková komunikace mě fakt baví
.
Proč si ten den nějak nezpříjemnit
.
@Černá vdova píše:
Taky jsem zvyklá říkat lidem pěkné věci. Nedělá mi žádný problém někoho ocenit, pochválit za cokoliv. Nedělám to ze zištných důvodů. Když má někdo něco, co mě zaujme, tak mu to řeknu a nečekám za to protislužbu. Umím to podat tak, že ten druhý má radost a já mám taky radost, že jsem někomu maličko vylepšila den. A ode mě to jde upřímně. Když není co pochválit, tak jsem zticha.
Taková komunikace mě fakt baví.
Proč si ten den nějak nezpříjemnit.
Přesně. Mám to stejně. ![]()
@Detsa píše:
Ale takový názor, že se snaží muž o jedno mi přijde absurdní
Díky, už jsem ztrácela víru v lásku a lidské hodnoty ![]()
@Anonymní píše:
Nemám problém. Zakládám tuhle diskuzi pro pobavení a sdílení zkušeností. Když jsem nastoupila v nové práci, velmi se mě „ujal“ jeden kolega. Skoro o 20 let starší než já, s pupkem. Brala jsem to pracovně. On se tehdy rozcházel s partnerkou a pak byl single. Já jsem kdykoli přišla řeč na osobní vztahy říkala, že mám rodinu, manžela a všechno je u nás OK. On se mnohokrát přede mnou naparoval, kolik vydělává, jaký má byt, jak mi to sluší a bla bla. Stavoval se za mnou i o víkendu, že mi nutně musí předat materiály, protože jede na služebku, tak abych na tom mohla pracovat. A nedávno si našel novou přítelkyni, k němu dost mladou a hezkou. Ke mně totální obrat, ani mě nepozdraví, řekne mi něco urážlivého, na veškeré mojí práci hledá, za co by mě zdrbal. A až teď mi to docvaklo, že on si snad myslel, že to s ním dám navzdory rodině dohromady nebo mu aspoň dám z charity. Tak si říkám, čím někteří chlapi uvažují.
p*nisem, ne
![]()
@Detsa píše:
Mě to nevadí. Teda jak od koho, nedávno mi nějak podivně polichotil nějaký muž, co rozdával časopisy, tak jsem utekl
![]()
gay ![]()
@Detsa píše:
Ja ti nevím, já mám kamarádku hodně dobrou už léta a takový věci mě nikdy nenapadly. Asi jsem jiný v tomhle, ale nevidím problém v přátelství mezi ženou a mužem
Ale mne to napadlo, že ![]()
@Detsa píše:
Byl zvláštní no… tak zrovna komplimenty od mužů moc nepřijímám no, to už je hodně divný![]()
Sis měl dát říct, třeba by ses o sobě naučil něco nového.
![]()