Přehnané dávání dárku, co s tím?

238
3.9.11 18:14

Přehnané dávání dárku, co s tím??

I když celkem brzo zakládat téma Vánoce, Mikuláš, tak mi to už nedá a potřebuji poradit..
Jelikož od švagrové neteř měla narozeniny a opět jsem viděla co se dává dárků, tak musím napsat o váš názor, radu, možná typ jak to řešit..Takže od začátku..
Mám tchýni průměrnou, nemáme vyhrocený vztah, ani si nejsem extra blízké. Mám jedno dítě, švagrová dvě. Celý rok nic od ní nic nedostanem a pak když jsou svátky, narozeniny, Miklukáš, Vánoce, tak mi topak přijde přehnané. DOcela mě to štve, protože nekupujem malému tašku hraček, dáme jednu, dvě a hotovo, ale ona přijede s drahou a ještě k tomu sladkého atd. Už nevím co s tím.
Minulý rok na Mikuláše probíhal tak, že když jsem se dozvěděla, co kupuje dětem do tašky ne sáčku, tak jsem šla a nakoupila asi tři hračky i za nás navíc Samozřejmě dítě nepozná od koho mu to ten Mikuláš nese, ale zase nám byl blbé, že švagrové děti tam mají asi 3 igelitky-jeden.. protože i švagrová to tak má, že nejen třeba sladké a maličkost, ale prostě hromadu věci, a náš malý jeden balíček .Co jsem se tak ptala, tak na Mikuláše, každý dá a má od tchýně sladké, peníze a třeba hračku max…Už se letos zase hrozím, že půjdem k nim na MIkuláše. Chodíme tam proto, že volají převlečeného a i kvůli malém, že je s dětmi.
Stejný scénař je i na Vánoce.. My koupíme malému pár hraček a přijdem tak a on dostane pomalu víc jak od nás..
Nejde mi ani o to že dá víc, ale o to, že ani nechci,a by měl tolik věci a byl rozmazlený, nevážil si hraček, vidím starší holka švagrové, té se už ničím nezavděčí.
To je ale jak na svátek , Vánoce, ale i narozeniny…
Kdo k nám příjde, tak zůstane ohrozený, kolik má malý věci až moc a přitom mi moc právě nekupuje, štve mě to, i někdy bych malému něco koupila za sebe, ale když vidím co všechno má, tak samozřejmě nic nekupuju..
BLíží se i narozeniny. Jak naznačit tchýni, aby se trochu krotila.. Mému manželovi jsem to už řekla, jenom ji řekne nekupuj velké věci ale prostě stejně je to naprd.Už jsem přemýšlela, že se jí to řekne natvrdo, třeba i můj, ale jak, aby se neurazila..
Objedná dort ani se nezeptá.. zatím všechny narozeniny - teda dvoje jsem měla bez svého dortu, protože ona už byla aktivní… A můj je takový, že když už je jeden dort, tak zase proč další , no chlap :roll: a nevidí, že to člověka mrzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aty
7700
3.9.11 18:50

zimi dělala bych to tak, že bych ty hračky pak poskládala a dávala je dítěti jednou za měsíc, jednu hračku. to neva, že už je vidělo, prostě se koukne, ty to pak sebereš a budeš dávat po jedné. on bude mít radost a ty budeš v klidu. taky bych dávala po čase pryč starší plyšáky, hlouposti a méně kvalitní věci. interaktivní bych taky neměla v pokojíku pořád, ale třeba dva dny v týdnu. tak ho to neomrzí. se sladkostma (-: no dělej to jako my. snězte je s mužem sami((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.11 19:00

Máme přesně ten samý problém s tchýní a švagrovou. Kupují malé ke všem příležitostem horu hraček a oblečení. Dostává od nich mnohem víc než od nás. Několikrát jsme jim říkali, ať toho tolik nekupují a nepomohlo to. Nakonec to udělaly tak, že kupují stejně tolik věcí, ale část ji dají domů a část si nechají u sebe doma, ať si tam má s čím hrát. Samozřejmě, že u nich má mnohem víc hraček, než doma ve svém pokojíčku a to se jim taky hodí, protože pak dcera nechce od nich domů. Přijde mi, že si ji tím akorát kupují :cert: Dcera je ještě malá, takže to nepochopí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.11 20:03

:lol: jé dohod´mi je,my zas nedostáváme od nikoho nic ! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4780
3.9.11 20:16
Anonymní píše: :lol: jé dohod´mi je,my zas nedostáváme od nikoho nic ! :mrgreen:

My taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.9.11 20:28

Tohle moc nechápu a naštěstí nemusím řešit. Tchýně ani naši to s dárky nepřehání, jsme tak domluvení. Jedna věc a stačí, případně dostaneme peníze a koupíme, co zrovna uznáme za vhodné.
Co mi nejde do hlavy ještě víc, jsou dárky k Mikuláši :zed:
Vždyť Mikuláš by měl nosit jen pár bonbónů, ovoce. Jako za chvíli si můžeme určit každý měsíc jednoho svatýho v kalendáři a jen se zavalovat darama :roll: …

Mikuláš, Valentýn, Barbora, …
A v létě třeba Cyril a Metoděj, aby nám to do Mikuldy rychleji uteklo :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.9.11 21:25

Tak tohle máme taky. Vyřešili jsme to tak,že jsme malýmu zřídili spořící účet u pošty (neplatí se poplatky a když je potřeba může se z účtu i vybírat.A je tam docela dobrý úrok).Prostě jsme řekli,že hraček je dost tak když chtějí tak ať koupí maličkost a raději dají peníze a my je uložíme a funguje to dobře. Stejně už nikdo nevěděl co mu koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
3.9.11 21:33

Mě nevadí, že koupí víc, ale mě vadí, že je to přehnané. I na toho Mikuláše se mě každý ptal co kupujem. Většinou každý šel koupit balíček sladkého jednu dvě maličkosti jako hračky a někdo ani to ne. A u nás je to tak, že prostě Mikuláš donese hromadu dárků..
Malý bude mít narozeniny, tak uvidím co zase bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
5.9.11 12:11

ahoj u nás když se narodil malej tak mu bráchové vždycky když přijeli na návštěvu přivezli chrastítko :mrgreen: jako po 3 měsících měl cca 30 chrastítek :zed: :mrgreen: a samozdřejmě nejolíbenější bylo jen jedno,ostatní ho nebraly…oni to bráchové mysleli dobře,nechtěli přijet s prázdnou,ale co je moc to je příliš :mrgreen: tak jsem jednoho dne řekla dost,protože bysme o ty hračky jednou zakopávali,tak jsem si je posadila poděkovala a řekla jim,že když chtějí teda malýmu něco kupovat tak stačí když mu jednou za měsíc koupí UM ( tenkrát jsme kupovali jedno balení za 500 kč na měsíc jich potřeboval cca 5) takže každejch 14 dní jsme dostali jedno balení UM ( velká finanční úleva) a plyšáka :zed: :mrgreen: .. no a nakonec jsem plyšáky taky zakázala ,ale domluvili jsme se ,že malým nemusí nic vozoi,um mu kupují pořád,ale domluvili jsme se že se k narozeninám složí dohromady,peníze mi dají a já něco vyberu a oni to malýmu pak dají, ve středu bude mít malej 1 narozeniny,dostane od strejdů odrážedlo kolouška a já se už teď modlím aby k tomu nenakoupili plno blbostí :mrgreen: :zed: … ovšem zase až jednou oni budou mít děti tak hračky fakt nebudou muset kupovat,vše je schováno a zavakuováno ( chrastítka ho ž nebaví a plyšáka má jednoho oblíbenýho :)… ovšem unch to není že by se chtěli ukázat,ale že chtjí prvnímu synovci udělat radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
5.9.11 12:15

další extrem je chlapova rodina,u nich má každej schovanýho prvního medvěda ( u můj chlap ho ještě má a je mu 40 let :mrgreen: ) tak nám všichni do porodnice a domů vozili plyšovýho medvěda,máme jich cca 10 :zed: a samozdřejmě si s nima malej moooooooc hraje :mrgreen: ,už se děsím narozenin kolik těch mrch zase budeme mít doma :mrgreen: :-( 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
5.9.11 12:24

Jinak ono je to taky o zkušenostech,já dokuď jsem neměla děti tak když jsem k někomu kdo měl mimi jela na návštěvu koupila sjem hračky ( chrastítka plyšáky) teď koupím za stejný peníze plínky a nebo vlhčený ubrouzku či UM ( to teda jen v rámci rodiny) a má to vždycky ohlas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný