Jednoduchá (chudobná) svatba - hostina doma?

5misa6
2.9.11 06:36

Jednoduchá(chudobná) svatba

Ahojky vdané maminky,ale i nevdané.My s přítelem se budeme ted 17.9 brát.Nemáme moc peněz,a snažíme se ušetřit kde to jde.Bude mít 14lidí a v tom i 4 děti.Tak 10 dospělých.Budeme to mít na matrice.A šaty taky mám,aspon jednou v životě chci vypadat jak princezna.Myslíte,že bude blbé,když udělám hostinu doma?Oni z rodiny měli velké svatby,tak aby se neurazili.Pořád mě to dloube v hlavě.Děkuji Iva.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.9.11 06:45

Ahoj,
tak pokud máš příbuzný takové,že by se urazili tak bych je ani nezvala.Je to jen Váš den, užijte si ho podle svého. My aby jsme se vyhli „řečem“ a podobně, tak jsme se vzali jen ve čtyřech (svědkové a my) a byl klid.Jenže takhle jsme to chtěli,já ani nechtěla šaty.. Což ty CHCEŠ normální svatbičku.. Tak nekoukej na to co na to řeknou příbuzní a UŽIJ SI TO!!! To že na to maji ostatní,neznamená,že musíte mít i Vy honosní svatbu! Když na to nemáte..tak na to nemáte.O tom svatby nejsou..jsou jen a jen o VÁS DVOU!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
2.9.11 06:46

nebude. A jestli dělali velkou svatbu, tak asi měli víc peněz. Já bych to neřešila a užila bych si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.9.11 06:53

přesně tak..a pokud chtějí po vás velkou svatbu, tak at přispějí..já bych se určite kvuli svatbě nezadlužila a když prostě nemám, tak doma uvařím oběd pro rodinu, popije se domácí slivovice a je.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
2.9.11 06:59

Mamka mi to chce zaplatit,ale nechala jsem si zaplatit šaty.A jelikož nemám tatku tak je na to sama a je na invalidním důchodě,tak je mi to fakt pěkně blbé.Můj má sestru a bratra a jim rodina platila,ale ted se jim nechce asi nic platit,ani po nich velice nic nechci.Je to naprd no.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
2.9.11 07:02

A chceme péct divočáka se zelím a knedlíky může to být?jsme z vesnice,a máme za barákem dost místa na párty.Bude to takové upřímné.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.9.11 07:05
ivule18 píše:
Mamka mi to chce zaplatit,ale nechala jsem si zaplatit šaty.A jelikož nemám tatku tak je na to sama a je na invalidním důchodě,tak je mi to fakt pěkně blbé.Můj má sestru a bratra a jim rodina platila,ale ted se jim nechce asi nic platit,ani po nich velice nic nechci.Je to naprd no.

no tak se na to vyprdi udelej to jak chces a když si budou stěžovat, že není svatba velká, tak jim prostě řekni že na to nemáte a že mužou být rádi, že byli vůbec pozvaní, protože jste to mohli udelat jenom ve 4 ( vy a svědci ). Já teda taky nebudu dělat velkou svatbu - nejsou peníze a nám už taky nikdo z rodičů nedá. Pozvu jen na obřad ZÁKLADNÍ příbuzenstvo ( ne žádnou tetu ze třetího kolena ), po obřadu oběd, pak se přesuneme domu popít, večer je vyprovodím a zajdeme na mejdan s kamarády a je. Nebo druhá varianta, udeláme to u tchána na baraku, kde prostě bude zapíchnuté prase, takže grilovačka, domácí slivovice a tak.. nic velkého. jak říkám, určíte si na svatbu nebudu brát úvěr a ze své výplaty bych na svatbu šetřila 20 let.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
2.9.11 07:06

Je to vaše svatba, váš den a je jen na vás, jak si ho zorganizujete a kde co oslavíte.

Když se jim to nelíbí, nemusí chodit.,

Hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.9.11 07:07
ivule18 píše:
A chceme péct divočáka se zelím a knedlíky může to být?jsme z vesnice,a máme za barákem dost místa na párty.Bude to takové upřímné.

určitě..je až trapné, že má každý na svatbě knedlíčkovou a svíčkovou - jako by to bylo jediné sváteční jídlo. My budeme mít steaky.:o) ( pokud to bude v restauraci )

• Citovat
  • Upravit
kofola3
2.9.11 07:07

My jsme oslavu měli v restauraci. A o 25ti lidech nás to pak vyšlo všechno cca 100 000. Takže bych raději oželila oslavu a ušetřila peníz.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
2.9.11 07:11

Děkuju,potřebovala slyšet trochu i útěchu:-) netušila jsem že mě to tak veme.Mám šaty za 4000kč nejlevnější co jsem sehnala,tak jestli budou chtít velkou hostinu tak at se mrknou na moje šaty:-)) to byla taky katastrofa je sehnat.A prstýnky máme jen ze stříbra s datumem svatby a jménem.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
2.9.11 07:15

Ty brdo 100.000 tak to je úlet.My se vejdem tak do 10000:-) zajedeme do makra na nákup,tam to vychodí levněji když se bere velký nákup.Mamka upeče vdolky,ja taky něco.Slivovicu máme 10let starou,muj si šetřil na svatbu.A já těhu budu o džusu:-)

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.9.11 07:16

Dneska to je běžné..někteří lidé se raději vezmou tajně a pak to prostě jen řeknou, jen aby nemuseli dělat hostinu. Ani se nedivím, za ty ceny, prostě to není sobeckost, protože kdyby peníze byli tak si taky udělám královskou svatbu, ale takhle ..to prostě nejde.Člověk šetří kde se dá. já myslím že i stříbrné prstýnky jsou fajn ( stejně nikdo nepozná rozdíl - jestli je to stříbro nebo bílé zlato )

• Citovat
  • Upravit
5misa6
2.9.11 07:23

My chtěli úplně potajnu,ale mám tchána dobráka od kosti a já jsem jak jeho dcera a vím,že by ho to dost mrzelo.Tak aspon tak to uděláme:-) chtěla sem to oživit tím,že můj je ve SDH a je vášnivý hasič tak by se ženil v hasičském munduru a na obřad by přišli jeho kamarádí ze sboru,ale nevím.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.9.11 07:26
ivule18 píše:
My chtěli úplně potajnu,ale mám tchána dobráka od kosti a já jsem jak jeho dcera a vím,že by ho to dost mrzelo.Tak aspon tak to uděláme:-) chtěla sem to oživit tím,že můj je ve SDH a je vášnivý hasič tak by se ženil v hasičském munduru a na obřad by přišli jeho kamarádí ze sboru,ale nevím.

v munduru –to je dobrý:o))
ten můj je vojá, tak že by se ženil v zeleném :o))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný