Premenstruační syndrom, lékař nic neřeší

17949
18.3.10 12:53

Premenstruální syndrom

Ahoj, chci se zeptat, zda má někdo podobný problém a příp. jak ho řeší.
Odjakživá mám silný PMS, v pubertě bolesti, omdlívání, po porodech zimnice, únava, průjem aspol. Už jsem si zvykla, že mám 3 týdny před MS neustálé zimnice :-? ale v posledních dvou měsících se cyklus zřejmě rozhodl, že přitvrdí. Poprvý jsem dva týdny před MS měla asi 6 dní bolesti jako při zánětu močáku (častý běhání n wc, tlak v podbřišku, na stranách u upr.), zimnice). Tak jsem to přičítala fakt nějakým urolog. potížím, byli jsme na dovče a k dr jsem nemohla. Přešlo to. Tenhle měsíc týden před MS totéž, bylo to kratší, ale intenzivnější, třesavka, silný bolesti (bolelo i chodit), zase neustále na WC, chřipková zchvácenost, bolely svaly všude. Byla jsem naprosto přesvědčená, že je to buď zánět močáku nebo zánět gynekologickej, ale ani v moči, ani ve stěrech se nic nenašlo, UTZ ok. Verdikt gyndr - PMS.
Napsala mi cosi na PMS - název je - pokud to dobře luštím - Pre MS, ale nechce se mi do toho investovat, hormony určitě nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2663
18.3.10 12:58

Eliško,zkus pít kontryhelový čaj.Mně pomáhají homeopatika a taky mě dost zabíral čaj z bylinek z Amazonie JUAN DE ALONSO(www.uncaria.cz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.3.10 13:01

pokud jde o ty bolesti 2 týdny před MS - ehm, to vypadá na ovu…po druhém porodu trpím na pravém vaječníku na božovou ovulku, bolí to jak sviňa, poprvé jsem jela i k dr…

Jinak mam fest PMS týden před, pak příchod poznam od zad, břicho, nevolno, neudržim se na nohou a odporoučim se…zatim nevim, co s tim. Do hormonů nejdu, nic neberu, snažim se to nějak překlepat, ale vopruz…už to na mě zas jde a na ten hezkej první den budu i nocovat v nemocnici s dcerou…labůžo..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
18.3.10 13:08

Tak jsem dohledala, že to Pre-MS by mělo být přírodníhosložení, obsahuje levandulový olej a ještě nějaký. No nevim, určitě je to zas market. tah na peněženku :think:

Kačko, a máš vytipovaná konstituční homeopatika, která kryjí i to? O tom právě uvažuju. Kontryhelový čaj zkusím :palec:

Gabi, gyndr taky říkala, že PMS může být od ovulace do MS (mmch. ty zimnice mám teda tři týdny, takže to je ještě před ovu), ale myslím, že ty bolesti přímo a jen s ovulací nesouvisí… Nebo může být ovulace týden před MS??
Do tý nemocnice ti to fakt nezávidim, kamarádce se teď stalo něco podobného, MS dostala přímo v sanitce RZ (jela s dcerou) a výbava nikde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
18.3.10 13:14

Eliško,já beru lachesis mutus 30 3×5 kuliček týdně a Agnucaston(fytofarmakum)1×1 tbl denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
18.3.10 13:23

Eli a o akupunktuře jsi neuvažovala?Ta mi taky dobře zabrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
18.3.10 13:27

Mám zkušenost jen s akupresurou a ta mi nezabrala. Navíc jsem v zahraničí a tyhle věci jsou tu drahé a nějak k těm lidem nemám důvěru :nevim:
Ta homeopatika bereš jak dlouho a jak zabrala? Ono těžko posuzovat asi, když máš víc metod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
18.3.10 13:29

homeopatika beru asi 3 roky a zabírají,ten Agnucaston beru od září a taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.3.10 13:51

Kdybys prekousla ty hormony v HA, tak by to urcite hodne pomohlo.

Jinak dobry je Sarapis, no je pravda, ze levný není, ale účinný je, doporučuje se na srovnání cyklu. Bere se 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
18.3.10 14:32

Ahoj Kačko, zkus pít také čaj z meduňky, kontryhel určitě taky a homeopatika lachesis mi též pomáhají. Trpím nečím podobným a jinak mám i to s tím močákem a gyn.zánětem, respektive já na tyto potíže - záněty trpím už rok a půl, ale týden před MS je to k nevydržení…je to tím, jak je dole vše prokrvené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
18.3.10 16:48

Homeopatika se nedají takhle radit - mně pomohlo tohle, tobě to pomůže taky. Najdi si klasického homeopata, ten Ti PMS vyléčí a pak se nemusí brát nic. Nebo zkusi bylinkový čaje - v lékárně by mohli poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
18.3.10 20:36

Jasně, Lasičko, my máme rodinnou homeopatku, výbornou, takže to budu určitě konzultovat (zatím jsem vždy řešila s ní děti a na mě nedošlo 8-) ). Samozřejmě vím, že nejlepší jsou konstituční hom., jen jsem chtěla vědět obecně, zda má někdo dobrou zkušenost s užitím homeo na tento problém.

Vegisko, meduňkový čaj mě okamžitě skolí, pila jsem v druhém těhu směs spešl pro těhulky, mj, i meduňka a byla jsem hned po ránu totálně groggy :-D
Ale teoreticky - je tedy možné, že jsem zánět přechodila a teď se ozval, ačkoli aktuálně v odběrech nic nemám? Ale to by asi bylo vidět na UTZ.

Čičinko, HA odmítám, nespokla jsem nikdy ani pilulku a už u toho zůstanu. Takže tudy cesta nevede. Počítám, že i výhledově horm. subst. léčbu v přechodu nahradím homeo, jako moje maminka. Sarapis je přírodní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.3.10 12:19

ano Sarapis je přírodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klariteska
25.1.11 08:16

Já trpím po psychické stránce. Začíná to úzkostí, smutkem, zlostí, vnitřním napětím, mám někdy pocit, že to vážně nevydržím…O únavě ani nemnluvím.. A těsně před do toho tělesné potíže, ale to je narozdíl od psychiky bnkačka..

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
25.1.11 08:24

mám to taky tak, cca 10dní před mens vnitřní napětí, podrážděnost, bolení břicha jak v pubertě a dnes v noci zimnice a žaludek na vodě, ale to už mám mens 3.den …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa