Přemrzlá vajíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7569
25.3.13 00:06

Přemrzlá vajíčka

Koupila jsem slepičí vajíčka, nechala je v autě (10ks v krabici) a v noci mrzlo. Nevím, zda vajička zmrzly či ne. Koukala jsem na ně ráno, popraskané nebyly.
Jak se pozná, zda zmrzly?
Na netu jsem nic nenašla.
A pokud ano a skořápka nepraskla, pozná se to? Jsou ještě k jídlu? :nevim:

Chtěla jsem je uvařit a nabarvit na Velikonoce. ;)

Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17609
25.3.13 00:26

Chovatelé píšou, že to ničemu nevadí. Já bych je asi radši hned uvařila a do Velikonoc nechala v lednici ;) http://www.ifauna.cz/…jce-zmrznout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
25.3.13 00:33

@kadlina jééé, díky moc :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
25.3.13 00:45

A já bych je zase klidně nechala v lednici jen tak, mráz jim přece nemá jak uškodit. Ale rozhodně bych je tam nenechala vařená týden - po tak dlouhé době už bych se bála je komukoli dát, aby z toho něco nechytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
25.3.13 07:04

@Lenka512 Vajíčkům nic není, nezmrzla, muselo by mrznout opravdu hodně a pokud by zmrzla, skořápka by praskla. Znám to, protože když zůstane snesené vejce venku na mrazu, docela dlouho odolává než zmrzne a praskne.Nic jim není, dej je klidně do lednice a normálně uvař před barvením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
25.3.13 08:10

No týden vařená vajíčka- hmm, to už bych nejedla.

se zmrzlými vajíčky mám hodně zkušeností - když hodně zmrznou, ani nemusí prasknout, tak se někdy lehce zkapalní (stejně, jako starší vajíčka). Ale nevadí. nech je rozmrznout a běžně používej - po rozmrznutí zkontroluj, jestli přece jen někde nebyla prasklinka- prasklé případně použij neprodleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
25.3.13 08:24

Já původně myslela, že jde o tvá vajíčka (oocyty) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
25.3.13 09:26
@ivodička píše:
Já původně myslela, že jde o tvá vajíčka (oocyty) :mrgreen:
:palec:
No, taky jsem původně uvažovala, že do nadpisu dám slovo „slepičí“, aby nedošlo k mýlce.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.3.13 09:33

Ber to tak, že domácí slepice ty vajíčka taky snáší v mrazech a těm vajíčkům nic není. Určitě je dneska nevař s tím, že je použiješ příští pondělí. To už bych do pusy nedala.

• Citovat
  • Upravit
7569
25.3.13 09:35
@RadkaCh píše: . Určitě je dneska nevař s tím, že je použiješ příští pondělí. To už bych do pusy nedala.

No já je do pusy dávat nebudu, to koledníci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale děkuji všem za rady, uvařím je až o víkend. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.3.13 13:37

Nic jim nebude, bilky i zloudky se daji i zmrazit, kdyz ti zbydou, a pouzit pozdeji. Souhlasim, ze bych je uvarila az za tyden.
jinak vajicka mi bezne mrzla, kdyz jsme mely takovou tu starou calex lednicku, jestli pamatujete, s tim vachrlatym mrazackem nahore. kdyz se pridalo chlazeni, zmrzla vajicka ve dvirkach hnedka proti tomu mrazacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
7.9.21 14:13

popraskaná vejce

A co popraskaná vajíčka, jedli byste? Mám jich v lednici asi osm popraskaných :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8013
7.9.21 14:16

@spiritt zaleží jak dlouho jsou popraskaná, ale asi bych je nejedla pokud nevíš, případně každé při rozklepnutí zvlášť do misky a čuchnout k tomu jestli nesmrdí, pokud ne normálně bych je použila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.9.21 14:33

Jako, vajíčka naměkko bych si z nich nedělala… :mrgreen:. Rozklepni je do misky a pokud budou mít normální vzhled a vůni, tak je můžeš použít tam, kde bude dostatečná tepelná úprava. Jeden čas jsem dostávala nakřáplý vajíčka z drůbežárny, kde by je jinak likvidovali. Nemají takovou trvanlivost jako „celý“, ale závadný nejsou…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii