Zelí s koprem jako obloha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
245
22.3.13 17:33

zelí s koprem jako obloha

Ahoj. Mám prosbu, nevíte někdo přesný recept na zelí s koprem, které se ve vetšině restaurací dává jako zeleninová obloha. Už jsem zkusila několik receptů a pořád to není ono…Moc děkuju předem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
583
22.3.13 17:53

Ve většině restaurací je to snad bez kopru, ne? Kopr nesnáším :P
Já dělám recept takový: nakrouhám zelí, k tomu na nudličky mrkev, přidám koření (např. sušenou bazalku, tzaziky) a trochu bílého jogurtu, důkladně promíchám rukou a nechám alespoň den v lednici. Podle chuti sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
22.3.13 17:54

@jasska tak to by mě taky zajímalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
22.3.13 17:59

Jak kde… Já znám dva druhy. První je nakrouhané zelí s koprem (nebo s křenem, to je podle mě lepší) a dochucené sladkokyselou klasikou - nálev z octa, cukru, vody, soli a pepře - množství podle chuti :) Druhá varianta je hodně podobná, ale nálevu se udělá míň, aby v něm to zelí neplavalo a zamíchá se do toho majonéza, nebo jogurt :palec: Snad jsem trošku pomohla..

• Citovat
  • Upravit
260
22.3.13 18:40

Nakrouhat zelí, nasolit nechat, zelí pustí vodu, řádně vymačkat, pak udělat klasicky nálev s octem přidat kopr :potlesk: Taky jsem po něm kdysi pátrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
22.3.13 18:48

@paveluska jasně, proto je to zelí pak takové křehčí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
22.3.13 18:58

Tak tak :dance:,zitra jdu pro zelí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.3.13 19:21

Delam takhle: zeli nakrouham, hodne pomackam rukama a sparim dve minuty a sleju. Tim je zeli takove mekci a krupave. Pridam ocet, sul, cukr, spetku pepre a olej, neham odstat, obcas promicham, idealne do druheho dne, ale to u nas nevydrzi :lol: Bud podavam takhle nebo pridam kopr, kren, sparene nastrouhane kysele jablko, feferonky, salotku na masle… fantazii se meze nekladou :jazyk: mnam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
22.3.13 19:34

Já myslím, že to zelí v hospodách se před zpracováním nějak kratičce povaří.
edit: Koukám, že to Háta už napsala, budu si muset nejdřív vždy přečíst diskusi, než něco napíšu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
22.3.13 20:05

Holky, děkuju za recepty. Určitě vyzkouším. To s tím povařením rozhodně! Vždycky mám pocit, že to zelí v restauraci je jakoby „křehčené“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí