Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravim vsechny pekarky
chci upect velikonocniho beranka a resim jakou udelat polevu. Babicka vzdy delala bilkovou, tim sli krasne delat kudrlinky, jenze syn je na bilek alergicky a bojim se, ze ho bude lakat do beranka dlubat (stejne jako na vanoce do chaloupky). Napadla me bila cokolada, ale bojim se, zda by pri pokojove teplote nestekala. Vim, ze nekdo beranka jen cukruje, to se mi ale moc nelibi.
Co davate na beranka vy?
Pecete nekdo i zajice? Mam formu a jeste jsem ho nepekla. Zajice asi nazdobim cokoladou a pak ho ke kafi snime, kdovi, zda se vubec povede.
Taky zrovna studuji beránky
Našla jsem toto, vypadá to na kokos. Není to sice poleva, co si chtěla, ale mě se to moc líbí http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Ten kokos je taky dobry napad, ale cim ho tam prilepit? Kremem? Cokoladou? Dnes upecu, zitra na to neco naplacam. Jeste to promyslim.
V postupu to není, čím přilepit, ale dělala bych to jaku u dortu, takže slabá vrstva krému a nato ten kokos připlácnout. Ale určitě by šla i bílá čokoládová poleva.
A klidně se nám pak můžeš pochlubit výtvorem ![]()
No jestli to vubec bude k chlubeni. Az bude hotovo, vlozim foto.
Tak vkladam foto. No neni to nic moc, ale je to prvni zdobeni, pro radost synovi to staci.
Beranek
@elchirk krááásnééééé
. A to jsi prosím Tě dělala tou bílou čokoládlou? Já ho budu letos taky poprvé polévat, vždycky jsem jen cukorvala, tak nevím, jak na to
. Toho prostě poliješ a rozetřeš třeba stěrkou?
Nebo líp, mohla bys prosím napsat postup
? Děkuji ![]()
Edit: a jak jsi tam prosím Tě „nalepila“ ty oříšky? ![]()
Beranek je polity bilou cokoladou-2 vrstvy. Rozpustila jsem ji nad parou a pridala kousek omegy. Nechala jsem trochu ztuhnout a pak jsem to tam davala malou lzickou a tou spodni stranou lzicky roztirala. Dala jsem to ztuhnout na okno a druhou vrstvu jsem davala silikonovou maslovackou, nejprve jsem ho celeho pomazala, jen slabou vrstvu a potom jsem tam nasucho jakoby namalovala takove vlnky (nevim, zda to jde na fotce videt). Do jeste neztuhle polevy jsem zamackla lentilky jako oci.
Zajice jsem potrela tou silikonovou maslovacku tmavou cokoladou (rozpustena na pare s trochou omegy stejne jako bila) a jeste na mokre jsem lzickou sypala namlete orechy. Orechy byly teda vsude okolo, ale to jsem pak smetla zpet do misky a pouziju to do nejake buchty.
Dnes vecer je jeste oba musim nejak pekne naaranzovat na talirek/tacek.
@elchirk Díky moc
, vyzkouším. Vlnky jsou vidět krásně, a vypadá to strašně hezky
.
@elchirk Prosím Tě ještě, kolik jsi spotřebovala té čokolády na jednoho beránka? Díky ![]()
Te bile na beranka 2 tabulky po 100g, ale mi zbylo mi, stavilo by 1 a pul i s rezervou. Na toho zajice necelou pulku. Ale mam toho beranka takoveho maleho, porovnej dle oka z lentilky.