Poleva na velikonočního beránka

8937
21.3.13 15:48

Poleva na velikonocniho beranka

Zdravim vsechny pekarky
chci upect velikonocniho beranka a resim jakou udelat polevu. Babicka vzdy delala bilkovou, tim sli krasne delat kudrlinky, jenze syn je na bilek alergicky a bojim se, ze ho bude lakat do beranka dlubat (stejne jako na vanoce do chaloupky). Napadla me bila cokolada, ale bojim se, zda by pri pokojove teplote nestekala. Vim, ze nekdo beranka jen cukruje, to se mi ale moc nelibi.
Co davate na beranka vy?
Pecete nekdo i zajice? Mam formu a jeste jsem ho nepekla. Zajice asi nazdobim cokoladou a pak ho ke kafi snime, kdovi, zda se vubec povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2063
21.3.13 16:12

Taky zrovna studuji beránky :) Našla jsem toto, vypadá to na kokos. Není to sice poleva, co si chtěla, ale mě se to moc líbí http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
21.3.13 16:16

Husta cokoladova poleva, jestli ti jde o kudrliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
21.3.13 16:18

Kudrlinky dělám z bílé čokoládové polevy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
21.3.13 16:37

A netece ta cokoladova poleva v pokojove teplote?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
21.3.13 16:45

Ten kokos je taky dobry napad, ale cim ho tam prilepit? Kremem? Cokoladou? Dnes upecu, zitra na to neco naplacam. Jeste to promyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2063
21.3.13 17:10

V postupu to není, čím přilepit, ale dělala bych to jaku u dortu, takže slabá vrstva krému a nato ten kokos připlácnout. Ale určitě by šla i bílá čokoládová poleva.

A klidně se nám pak můžeš pochlubit výtvorem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
21.3.13 17:36

No jestli to vubec bude k chlubeni. Az bude hotovo, vlozim foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
23.3.13 23:42

Tak vkladam foto. No neni to nic moc, ale je to prvni zdobeni, pro radost synovi to staci.
Beranek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
23.3.13 23:44

Zajic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.13 09:16

@elchirk krááásnééééé :potlesk:. A to jsi prosím Tě dělala tou bílou čokoládlou? Já ho budu letos taky poprvé polévat, vždycky jsem jen cukorvala, tak nevím, jak na to :oops:. Toho prostě poliješ a rozetřeš třeba stěrkou?
Nebo líp, mohla bys prosím napsat postup :oops:? Děkuji :kytka:

Edit: a jak jsi tam prosím Tě „nalepila“ ty oříšky? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
24.3.13 12:51

Beranek je polity bilou cokoladou-2 vrstvy. Rozpustila jsem ji nad parou a pridala kousek omegy. Nechala jsem trochu ztuhnout a pak jsem to tam davala malou lzickou a tou spodni stranou lzicky roztirala. Dala jsem to ztuhnout na okno a druhou vrstvu jsem davala silikonovou maslovackou, nejprve jsem ho celeho pomazala, jen slabou vrstvu a potom jsem tam nasucho jakoby namalovala takove vlnky (nevim, zda to jde na fotce videt). Do jeste neztuhle polevy jsem zamackla lentilky jako oci.
Zajice jsem potrela tou silikonovou maslovacku tmavou cokoladou (rozpustena na pare s trochou omegy stejne jako bila) a jeste na mokre jsem lzickou sypala namlete orechy. Orechy byly teda vsude okolo, ale to jsem pak smetla zpet do misky a pouziju to do nejake buchty.
Dnes vecer je jeste oba musim nejak pekne naaranzovat na talirek/tacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.13 13:37

@elchirk Díky moc :kytka:, vyzkouším. Vlnky jsou vidět krásně, a vypadá to strašně hezky :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.13 18:06

@elchirk Prosím Tě ještě, kolik jsi spotřebovala té čokolády na jednoho beránka? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
24.3.13 18:49

Te bile na beranka 2 tabulky po 100g, ale mi zbylo mi, stavilo by 1 a pul i s rezervou. Na toho zajice necelou pulku. Ale mam toho beranka takoveho maleho, porovnej dle oka z lentilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí