Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobré ránko všem!
![]()
Jaké používáte vepřové maso na pečení v troubě k příloze z brambor. Já většinou dělám vepřovou plec, ale ta mi nepříjde nikdy tak krásně šťavnatá a chci zkusit něco jiného ![]()
Díky
![]()
Ja se moc v nazvech masa nevyznam, taky neziju v Cr, ale maso vybiram co nejcervnejsi, „vicebarevne“, trosku prorostle. Jednou jsem sehnala jeste s kuzu navrchu a to bylo nejlepsi.
@gabje A jak dlouho péct, aby bylo šťavnatá a ne vysušená? Jen podlít vodou?
@SarkaLo jasně podlet vodou, nejlépe prikryt alobalem nebo víkem. a pect az bude hotova, přesně nevim. ale hodinu určitě.
Já jsem si zvykla používat pečící sáčky. dám maso, zeleninu, podleju vodou a 1,5 hodiny maso neřeším. a je měkoučké a krásně šťavnaté. jinak z vepřového většinou dělám plec nebo kotletu bez kosti. krkovice je na mě moc tučná… ale zase bude křehoučká.
Kotleta mi přijde na pečení dost sucha, z ni mam rada řízky.
@gabje já jí dělám se spoustou zeleniny a s brambory a je super. ale právě v tom pečícím sáčku, to se pak nevysuší. občas to peču všechno najednou včetně těch brambor.
Taky krkovičku, nejlépe pomalé pečení, dětem vykrájím libové. Záleží i na tom, v čem to pečeš, aby víko dobře těsnilo.
Kotletu dusím, tam pak nevadí, že je sušší.
Příspěvek upraven 17.03.13 v 07:48
Já vím že je to nezdravé ale nějakej libovej bůček taky není k zahození…udělat výpečky a k tomu brambor na to cibulku..oooo to je taky básen ![]()
Na peceni kupuji plecko nebo krkovici, ale krkovici moc nemusim leda tak pomletou v sekane.
Kdyz chci delat prirodni rizky v trobe tak kotletu.
A na peceni nejcasteji to plecko driv bylo hezci ted uz taky zacina byt tak prorostle nechutne ![]()
chlapovi to chutna, ale my z deckama to nimrame a pitvame, ze mastne nemame radi
.
Z vepřového hlavně krkovici a žebra. Ale peču i jiná masa, jehněčí, kuřecí, hovězí…