Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, trapná otázka, mám zásobu cibule, z mé zkušenosti dlouho ve spíži nevydrží, je tu dost teplo. Dá se cibule nějak využít?
Nic mě nenapadá
.Nějak tepelně upravit, pak zamrazit, to je blbost, co…zkrátka je mi líto ta kvanta vyhodit
.Dík
Kolik metráků toho máš? ![]()
No malé cibulky se dají zavařit např.
http://www.receptyonline.cz/…u--6321.html
Jinak velké - nalož utopence, hermelíny a tak… ![]()
osmaženou lze přidávat do šťouchaných brambor…
A jinak ji máme rádi jako přílohu - nakrájíš ji na velká kolečka a pak jen osmažíš na troše oleje, aby zeskovatěla…mňam ![]()
Pozor, abyste nebyli smradlavá rodinka
![]()
Do každého vařeného jídla cpu cibuli. Nejvíc se jí spotřebuje na fr. cibulačku a různé guláše. Něco bych i zavařila.
Kuře pečené na cibuli (čím víc, tím líp), cibulačka… Ale jestli se dá i nějak zmrazit nebo něco, to netuším.
Krémová cibulačka, ňam! Před dětma vydávám za pórkovou, cibulačku oni neradi. ![]()
Na máslo cibuli, co se vejde do hrnce. Nechat trochu chytnout barvu, zalít vodou nebo vývarem. Povařit, zahustit, rozmixovat, osolit. Lehké, rychlé, levné, výborné. ![]()
Cibuli předsmažit a do sklenice s trochou oleje do lednice/mrazáku a pak odebírat podle potřeby do vaření.
Jak už padlo cibulačka nebo my děláme i pečenou nebo na silnější kolečka a obalit v trojobale jako řízek. Je to dobrý.
Oloupat slupky a poslat mi je poštou, zapomněla jsem si je nasbírat a Velikonoce jsou za dveřmi:lol:
Jinak jak psaly holky, cibulačku, guláš atd, já dávám cibuli všude kromě sladkých jídel…
Tuhle v Apetitu byl recept na cibuládu, vypadalo to pěkně:-)
Bud cibulacku, nebo cibuladu, popripade na trosce oleje opect do zlatova, dat do sklenicky a postupne pouzivat-na knedliky, na spenat atd. Nekdo pytle usmazene cibulky kupuje, da se udelat i doma.