Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
V tom případě bych já, jako ne zrovna zkušená kuchařka asi vzala mraženou zeleninu pod svíčkovou, vývar buď nějakýho kvalitního hovězího bujonu pokud nemáš čistě z masa no a pak holt jet jako normálně. Postup na svíčkovou je pořád stejnej, ten asi moc neurychlíš, ne?
![]()
Příspěvek upraven 15.03.13 v 22:47
Ahoj ja ji delam tak, ze upecu prkev a celer a petrzel nakrajene na male kousky a bobkovym listem a novym korenim a trochu vody s olejem pak to rozmixuju dam do hrnce dam tam smetanu, povarim popripade zahustim a to je vse ![]()
Cas se da usetrit, ze se zelenina nastrouha, pak ji staci dusit s korenim jenom chvilku, rozmixovat se smetanou a dochutit
Rychlá svíčková z magazínu Albert (s chutí pravé naložené svíčkové to nemá moc společného, ale je to dobrá a rychlá smetanová omáčka, maso se k tomu peče zvlášť jako steak, takže nemusí být):
V širším hrnci rozpustit 1-2 lžíce másla, přihodit 150g nakrájené slaniny, opéct, přidat 2 mrkve, 1 petržel a 1/4 celeru nastrouhané najemno, opéct dozlatova, zalít vývarem nebo vodou (1l), přidat 2 bobkolisty, 4-5 kuliček nového koření, přivést k varu, nechat provařit asi 15 minut, vyndat koření, obsah hrnce rozmixovat tyčovým mixérem, přidat 500 ml smetany ke šlehání s rozmíchanými 2-3 lžícemi hladké mouky, prohřát, dochutit solí, pepřem, citronovou šťávou, podávat s těstovinami.
Ev. úpravy receptu jsou už na tobě
.
Pokud opravdu spěchám, dám mraženou zeleninu pod svíčkovou do vývaru (může být i masox), do sítka od čaje dám pepř, nové koření a bobkový list (to abych to nemusela hledat pak v té zelenině), chvíli společně povařím, vyndám sítko od čaje, vemu tyčový mixér, pomixuji, naleju smetanu a hotovo. Většinou ani nezahušťuji, protože mi to zahustí zelenina… Jinak dochucuji solí nebo octem (nebo citronkou). Taková omáčka je hotová za 45 minut - ani ne.
Příspěvek upraven 15.03.13 v 22:54
Ahoj já na pánvičce opekla hovězí maso, pak přendala do pekáčku spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou a jednou cibulí. Přidala nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl, zalila trochou vody, přiklopila a dala péct. Občas jse mpodlila vodou a otočila maso a pekla do změknutí. Pak jsem zeleninu a výpek přendala do hrnce, rozmixovala, přidala smetanu, trochu citronové šťávy, dosolila a dala provařit. na práci nenáročný tím jak se to dělá v troubě.
@Dragobella píše:
V tom případě bych já, jako ne zrovna zkušená kuchařka asi vzala mraženou zeleninu pod svíčkovou, vývar buď nějakýho kvalitního hovězího bujonu pokud nemáš čistě z masa no a pak holt jet jako normálně. Postup na svíčkovou je pořád stejnej, ten asi moc neurychlíš, ne?![]()
Příspěvek upraven 15.03.13 v 22:47
tu směs pod svíčkovou jsem zkoušela, bylo tam hrozně moc mrkve, omáčka byla po rozmixování úplně oranžová a nechutnala „správně“
Jinak já bych řekla jednou večer si stoupnout k plotně, navařit toho kotel pořádné svíčkové, zamrazit po porcích a a pak už jen tahat z mražáku
Ja taky znám halali ale není to tak dobře jako práva svickova..a je to belejsi chybí tam ta barva z te čerstvě mrkve, aale hahali je sklenice přímo na svíčkovou…je to v laku, takže k tomu jen přihodit od vítaný pyramidku(ta je fajn, koupila jsem na vyzkoušení abych nelovila koření furt a dobry. takže defacto koupíš halali pyramidu smetanu a máš hotovo ![]()
Teď asi budu za úplnou Máňu, ale co je to to „halali“? Už jsem to někde viděla a vůbec nevim co si pod tim představit
![]()
Mrazenou zeleninu na masle rychle orestovat, do papinaku na dvacet minut, pridam citron, sul, zahustim lzickou mouky, trochu slehacky a je vymalovano ![]()
Halali je už připravená rozmixovaná směs na svíčkovou v láku. Já dělala se zeleninou a skleničku halali jsem tam dávala pro dochucení, dřív jsem mívala problém dochucovat ![]()
Dobrý večer.
Maminky, máte některá dobrý recept na rychlou svíčkovou? Bez masa, maso nám všem upravuju zvlášť. Jde mi o omáčku. Mám několik zděděných receptů, jsou výborné, to ano, ale jsou časově náročné a protože je manža furt v práci, já na vše sama, tak chci „ošidit“ vaření na co nejkratší dobu, ale ne na úkor kvality
.
Pomůžete mi, prosím? Máme malou holčičku (20 měsíců), takže aby to bylo v rámci možnosti poživatelné i pro ni.
Moc děkuji