Rychlá a dobrá svíčková ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2528
15.3.13 23:12

Ahoj, asi budu za blázna a asi to tu nepatří, ale minulý týden jsem dělala mým rodičům svíčkovou z kuřecího masa(mají dietu a hovězí nepokoušou).Nebylo to vůbec špatné(možná to tu někdo dělá)Já to vařila z kuřecího poprvé a jedl to i můj chlap a to je pěkná vybiravka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
15.3.13 23:12

Zejtra ji budu patlat s kralikem @Dragobella halali je zaklad pod svickovou(zelenina),nakladana treba jako okurky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
15.3.13 23:14
@loneless1980 píše:
Halali je už připravená rozmixovaná směs na svíčkovou v láku. Já dělala se zeleninou a skleničku halali jsem tam dávala pro dochucení, dřív jsem mívala problém dochucovat :palec:

ja znam jen na maly kosticky, rozmixovanou jsem jeste nevidela, ale asi je to lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
15.3.13 23:16

Šikovné tipy :palec:, dík za tuto diskuzi, hned vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
15.3.13 23:17

@zikado Z kureciho delam bezne… :) Ovsem lepsi je z krutiho…

Ale za tim nehledej nejakou gastronomii - mne jen hovezi nebavi tak dlouho delat… Snazim se mit s prckem navarene do ctyriceti minut :)

• Citovat
  • Upravit
Silky123
15.3.13 23:19

@chatwenna

Jak říkám, můj přístup. Můžu poprosit o nějaké recepty, co vaříš?

Děkuji ;

Mám asi sedm jídel, které malá pozře. Musí to být „mokřejší“, takže rizoto nebo zapečené těstoviny by u nás neuspěly…

• Citovat
  • Upravit
5473
15.3.13 23:19

@zikado já zkusila posledně z krůtích prsou (ale naložila jsem jí poctivě 3 dny dopředu, jako hovězí) a byla výborná, manželovi chutnalo maso víc než hovězí a to má hovězí jinak rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
15.3.13 23:21

@chatwenna Dík za recept, to krůtí na našich určitě vyzkouším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
15.3.13 23:23

@Samamama Dík, to prubnu taky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
15.3.13 23:35

@Silky123 No, moje oblibene - veprove plecko na cesneku a kmine ve vlastni stave (morasky vrabec - rychly) se spenatem a brambory…
Kvetakove placky - Uvareny kvetak rozsrackovat, dva zloutky, snih ze dvou bilku, sul, mouky tolik, aby se to lepilo. Lzici do variciho oleje… Bramborovy a tatarka k tomu (zkus domaci ze zakysane smetany + horcice+ cibulka+ kysela okurka)
Kruti bud jako svickovou nebo na zampionech, opet pridam jen slehacku, kapku citronu na zaver, jinak se to dela samo… Jime s ryzi (ale my jime vsechny omacky s ryzi)
Kureci ctvrtky osolim, pridam papriku mletou, kmin, brambory neskrabu, pouze odrhnu, nakrajim na ctvrtky, hodim do pekace, promicham je se soli, olivovym olejem, pazitkou a nakrajenou cibulkou, navrh kureci ctvtky, pecu hodinu prikryte, patnact minut odkryte… :)
Kdyz jsme u tech „mokrych“ recpetu? Nezkousela jsi italske rizoto? Je konzistenci velmi podobne napr nasi ryzi ve mleku… :)

Osmazim cibulku, na cibulce neproplachnutou kulatou ryzi, pridam zeleninku dle chuti, ja vetsinou jen prave hribky, zasmazim a podleju vyvarem, ale vzdy jen troskou, az se vyvari zase pridam. A porad michas :) Pred koncem zasypu parmazanem (dej klidne eidam), promichnu a kydnu na talirek :)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
15.3.13 23:39

@Silky123 Muj synovec v pohode basti a olizuje treba i celer nebo cuketu smazene v testicku, brokolice zapecenou se syrem…

Segra delava spagety se sunkou a cherry rajcaty… :)

Ale pokud varis i pro manzela, tak je to zas o necem jinem, no :) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
48576
16.3.13 00:08

Já myslim že zrovna šulit svíčkovou není dobrý. To už pak není svíčková a rovnou si teda mužeš koupit svíčkovou v prášku. Je dobrá, rychlá ale pravá poctivá je furt pravá poctivá :palec:
Dělat ze zmražené zeleniny to mě až běhá mráz po zádech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
16.3.13 00:15

Ja delavala takovou rychlo svickovou majdu bez masa (to jsem mivala v mrazaku zvlast) synovi.
Celer, mrkem, petrzel, vse nastrouhat. Na masle osmahnout cibulku, na tom korenovou zeleninu cca 5 minut. Po te zalit trochou vody pridat koreni a trochu soli(nove koreni, cely pepr, bobkovy list)a varit tak 15 minut, obcas zamichat. Vytahnout korani, rozmixovat, ja pridavam smetanu a zakysanku pul na pul a trochu stavy z citronu, nekdy i lzicku plnotucne horcice, ale kvuli dcerce nemusis davat. Celkove i s cistenim a strouhanim zeleniny (tu ale muzes koupit mrazenou) to trva do 40 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
16.3.13 00:32

Ahojky, nevím, jestli tu psal podobnou verzy. Ale já dělam rychlou svíčkovou tak, že: vezmu mraženou zeleninu+ přikrájím trošku petržele a celeru (v mražené je hrozně moc mrkve), osmahnu na oleji, přidám cibulku, můžeš i slaninu. osmahnu, pak trošku pocukruju a nechám aby vznikl trošku karamel, přidám trošku octa. Zaleji vodou, přidám masox (nebo pokud máš vývat, zalít vývarem), bobkový list, nové koření, pepř, sůl. Nechám dusit. Pak rozmixuji, dám do hrnce a přidám smetanu. Pak dochucuju (citron, cukr). A i manželovi, který je zvyklý na klasickou svíčkovou, to chutná :D :D A bud k tomu udělám vedle maso, nebo si k tomu koupí sekanou… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
16.3.13 06:32

Nebo koupit od Vitany v prášku, místo vody to míchám v doma dělaném poctivém hovězím vývaru bez jakýchkoliv bujonů(masoxů), přidávám trochu smetany a trochu rozmixované kořenové zeleniny předem uvařené v tom vývaru :pankac:
Je to za 10 minut hotové, když nepočítám vaření toho vývaru, který se vaří večer sám. A moc dobré :palec:.

Neberte to tak, že chci nabourávat diskuzi o zdravé výživě, ale já bych to dvouleťákovi dala..Zvlášť, pokud je to občas.
Některé tu píšete, že byste do toho daly masox, to mi přijde horší, to bych nedala.

Stejně tak tento základ použiju pro rajskou a koprovou omáčku, do rajské dávám taky vývar, do koprové ne, ale dochucuju čerstvým koprem, pokud mám.
My nejsme milovníci omáček, ale mají je rády děti(4 a 6 let)..Pokud mají podobně upravenou omáčku cca třikrát do měsíce, nic se jim nestane.
Až nejmladší doroste kolem roku a půl, dvou let a bude mít ráda omáčky, taky jí to občas dám.

Maso k tomu máme buď to vařené hovězí z polévky(nám to mnohdy stačí, jako rychlý sobotní oběd, když mám naplánovaný úklid), nebo upravené jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí