Červená řepa příprava v mikrovlnce?

4263
16.3.13 12:01

Červená řepa příprava v mikrovlnce?

Ahojky, chci se zeptat, jestli tak někdo řepu děláte. Vím, nejlepší je vařit ji v celku - jenže 1,5 hodiny, to nějak nestíhám. (Nakrájená trvá jen 0,5 hod, ale to pak všechno vyliju:-/). Stejně tak v troubě - to trvá prý 2-2,5 hod.
Tak mě napadla mikrovlnka. Když se v ní dají uvařit brambory, proč ne i řepa? Mám takové misky přímo na vaření v mikrovlnce, co mají jen rožek na únik přebytečné páry, tak mě napadlo v tom. Ale radši se zeptám, jestli je někdo zkušenější:-D

Popřípadě, co všechno děláte v mikrovlnce? Květák? Brokolici? Mrkev? Nebo raději klasiku ve vodě/v páře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6594
16.3.13 12:09

Tak to si také s dovolením počkám na reakce, to by mě samotnou zajímalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
16.3.13 12:14

My jíme červenou řepu syrovou - nastrouhanou se solí, pepřem a balzamikovým octem nebo v salátu. Nebo pečenou - peču asi hodinu (většinou buď s něčím nebo samotnou v domácí pekárně) a pak jí taky zaliju balz. octem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.3.13 12:25

My děláme řepu v troubě v alobalu a je luxusní, trvá to tak hodku podle velikosti. Teoreticky by to mělo jít, je to asi spíš jakoby v páře, ne?

• Citovat
  • Upravit
4263
16.3.13 12:26

V pekarne?

@AnastazieB píše:
My jíme červenou řepu syrovou - nastrouhanou se solí, pepřem a balzamikovým octem nebo v salátu. Nebo pečenou - peču asi hodinu (většinou buď s něčím nebo samotnou v domácí pekárně) a pak jí taky zaliju balz. octem.

A v domaci pekarne to taky das do alobalu a peces cca hodku? Ze bych to zkusila jak bude nocni proud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.3.13 12:27

@jan.ny17 v papináku ji máš za 15 minut od začátku varu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.3.13 12:32

@berry4 Papinak zatim bohuzel nevedu (bydlime u tchyne) a tchyne pry ma blby-netesni, tak nepujci. Ale do budoucna, vody tam davas taky tolik aby byla repa ponorena cela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
16.3.13 12:36

@jan.ny17 ano v pekárně, v alobalu, program jen pečení samozřejmě ;) Abych kvůli jedný řepě nemusela žhavit celou troubu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.3.13 13:07

@jan.ny17 ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
16.3.13 13:30

Tento týden jsem pekla červenou řepu v celku v horkovzdušné troubě asi 1,5h, dělala jsem z ní pak carpaccio. Myslím, že v mikrovlnce to taky půjde, ale zkus jí propíchnout vidličkou nebo nožem. Vařím v ní brambory v celku a 1 kus je uvařený tak za 3 minuty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.3.13 13:51

Repu delam casto, bud varenou v celku, kdyz mam cas. Nejcasteji delam tak, ze ji nastrouham na jemno, pridam nekdy petrzel, a dusim s troskou vody do mekka, nic neslivam. Nez se uvari brambory je to hotove :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.12.14 20:44

Já připravuji v mikrovlnce dorty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie