Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
ráda bych poprvé letos upekla beránka, ale nevím jakou mám koupit formu. silikonovou? plechovou? nebo jinou? Prosím o radu a nejlepe i odkaz jakou formu používáte vy. Děkuji ![]()
Pro jistotu bych pořídila „plechovou“… aby se ti ta silikonová nebortila. ![]()
Ja mam silikonovou s kovovou konstrukci, neborti se, ale mne se s tim spatne manipuluje, treba pri myti…
Měli jsme doma keramickou a za mě naprosto bezkonkurenční, takže bych šla do keramické
jen ji nemám doma má ji mamina.
Taky si ji chci jít koupit nějakou, ale asi i zajíce i beránka ![]()
Mám keramickou dvoudílnou, akorát se trochu hůř zkouší, jestli už je to pečený
a máme i stejného zajíčka
Příspěvek upraven 17.03.13 v 08:49
Hodně štěstí!!, mám doma starou keramickou po babičce a to je prostě klasika
, ani nevím jestli to jde ještě sehnat
@ncc1701 toho s tou konstrukcí jsem taky viděla, ale nebyla jsem si jistá jestli se nebude bortit. takže nebortí
umývání by mi nevadilo, když ho budu péct jednou ročně ![]()
@annkysilkova píše:
Hodně štěstí!!, mám doma starou keramickou po babičce a to je prostě klasika, ani nevím jestli to jde ještě sehnat
dá právě, že ty keramické mívají v každých dom. potřebách jen nevím jestli jsou tak kvalitní, jak ty staré po babičkách
ale sehnat se dají, taky mám na ni zálusk je koupit
http://www.kuchynskepotreby.cz/…-601515.html
dá, takže myslíte že to bude lepší než silikonová? cenově to vychází na stejno.
Příspěvek upraven 17.03.13 v 08:54
@IvkaH
My si to se sestrama pujčujeme jak na bábovku, tak na beránka, ale pokud to někde uvidím tak skusím do toho zainvestovat, bábovky a jiné nikdy neomrzí ![]()
Jo jo, keramická je dle mě určitě lepší. a pokud formu vymažeš a vysypeš, nemůže se stát že se ti něco přilepí. Já mám starou po babičce, je to nějaká slitina, není to úplně hliník, a naprosto super. Těm silik. nevěřím, aby se z toho neuvolňoval nějakej sajrajt
![]()
@annkysilkova to je jasný, bábovku u nás dělám nejčastěji ![]()
Dneska chci dělat tyramisu a slaný koláč, ale kvůli vám asi budu muset udělat bábovku
![]()
Dobré ráno!
Do silikonové peču z piškotového těsta a v keramické kynutého, aby to "naběhlo i do toho vrchního dílu ![]()