Chci péct beránka :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.3.13 09:56

Používám plechovou a dobře se z toho beránek vyklápí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.3.13 10:01

Já nedám dopustit na silikonové formy, nemusí se vůbec vymazávat :palec: mám tu s tou konstrukcí, a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
17.3.13 10:02

Já mám klasickou keramickou a dělám do ní tvarohovou bábovku, ta vydrží dlouho vláčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
17.3.13 10:02

Používám keramickou. Dělám piškotové těsto a není problém s vyběhnutím těsta. :palec: Jen tedy musím vymazat a dát si s tím záležet. To mi však nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
17.3.13 10:27

Já mám taky klasickou keramickou, ale kupovanou před pár lety a je super.
Ještě používám místo vymazání takový slunečnicový sprej, dostane se to všude a nikdy se mi nestalo, že by se vyklopil. Jen se špatně poznává, jestli je upečený. Já to vždycky nějak risknu a ono to vyjde, buď má čumák světlejší nebo tmavší.
Dělám piškotové těsto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
17.3.13 10:34

Já jsem si zrovna včera přivezla formu od mamči, klasiku keramickou. Dneska se ho pokusím zkušebně udělat, pokaždý ho pekla pro děti mami, ale letos bude v práci. Tk snad dobu pečení dobře odhadnu a pevede se mi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
17.3.13 10:37

Já jsem jednoznačně pro silikonovou formu…Mám ji už 5 let a jsem maximálně spokojená. Konstrukce ji drží pěkně pohromadě a beránek je krásně lesklý… Pokud si chceš kupovat keramickou, určitě zainvestuj a nekupuj ji někde v marketu. Mám ji z Kauflandu za 350 Kč a nic z ní nejde ven…A to jsem to vymazávala olejem pak i máslem a vysypávala moukou, strouhankou, kokosem…Prostě jsem vyzkoušela všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.13 10:43

@balenka prosím Tě, z jakého množství děláš do té formy toho kynutého?
@socina mohla bys mi prosím naspat recept?
Děkuji :kytka: :kytka:
Omlouvám se za OT, takže k tématu: taky mám keramickou a jsem spokojená. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
17.3.13 10:55

@Bublana mám obří keramickou po babičcce a dělám mazancové těsto z 3/4 kila mouky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
17.3.13 10:58

My máme starou kamennou formu ještě po babičce a beránek je z toho moc pěkný. Akorát se ta forma musí pořádně vymazat, jinak to nejde pořádně vyklopit. Beránka peču z piškotového těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
17.3.13 11:12
@marketa612 píše:
@ncc1701 toho s tou konstrukcí jsem taky viděla, ale nebyla jsem si jistá jestli se nebude bortit. takže nebortí :) umývání by mi nevadilo, když ho budu péct jednou ročně :D

Už jsem těchto beránků v silikonové formě upekla mnoho, sobě, rodině i kamarádkám. Nemám problém ani s mytím, ani s tím, že by nedrzel. Je krásný. :-)
Pěkně pak stojí. Takže já jsem spokojená.
Kdyby jsi měla plechovou formu, tak to pak vyklopíš jako „bábovku“, takže pak Ti bude beránek ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
18.3.13 08:41

Ahoj,
já mám dvě klasické kameninové ( dvoudílné - spodek a vršek) beránek stojí - tedy spíš sedí :D a jsem maximálně spokojená - peču vždycky pro celou rodinu, takže tak 8 beránků a super se mě vyklopí, mymí pak není problém, nechám vychladnou a pak umeju v ruce - do myčky nedávám jedna forma je hodně stará tak se bojím. ale jde to snadno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
31.3.13 22:05

Holky, kdo pecete beranka v kamenine, nechavate to priklopene po celou dobu peceni a nebo ho ke konci odklopite?? A vyklopite hned po upeceni pomoci vlhke uterky??
Diky za rady

• Citovat
  • Upravit
2551
31.3.13 22:09

@rachel55 peču po celou dobu přikryté a vyklápím asi po 10-15minutách bez vlhké utěrky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
31.3.13 22:12

@cimbík a tech 10-15 minut to mas venku zaklopene nebo tu vrchni cast odklopis?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii