Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já nedám dopustit na silikonové formy, nemusí se vůbec vymazávat
mám tu s tou konstrukcí, a v pohodě.
Já mám klasickou keramickou a dělám do ní tvarohovou bábovku, ta vydrží dlouho vláčná
Používám keramickou. Dělám piškotové těsto a není problém s vyběhnutím těsta.
Jen tedy musím vymazat a dát si s tím záležet. To mi však nevadí.
Já mám taky klasickou keramickou, ale kupovanou před pár lety a je super.
Ještě používám místo vymazání takový slunečnicový sprej, dostane se to všude a nikdy se mi nestalo, že by se vyklopil. Jen se špatně poznává, jestli je upečený. Já to vždycky nějak risknu a ono to vyjde, buď má čumák světlejší nebo tmavší.
Dělám piškotové těsto.
Já jsem si zrovna včera přivezla formu od mamči, klasiku keramickou. Dneska se ho pokusím zkušebně udělat, pokaždý ho pekla pro děti mami, ale letos bude v práci. Tk snad dobu pečení dobře odhadnu a pevede se mi. ![]()
Já jsem jednoznačně pro silikonovou formu…Mám ji už 5 let a jsem maximálně spokojená. Konstrukce ji drží pěkně pohromadě a beránek je krásně lesklý… Pokud si chceš kupovat keramickou, určitě zainvestuj a nekupuj ji někde v marketu. Mám ji z Kauflandu za 350 Kč a nic z ní nejde ven…A to jsem to vymazávala olejem pak i máslem a vysypávala moukou, strouhankou, kokosem…Prostě jsem vyzkoušela všechno…
@balenka prosím Tě, z jakého množství děláš do té formy toho kynutého?
@socina mohla bys mi prosím naspat recept?
Děkuji
![]()
Omlouvám se za OT, takže k tématu: taky mám keramickou a jsem spokojená. ![]()
@Bublana mám obří keramickou po babičcce a dělám mazancové těsto z 3/4 kila mouky ![]()
My máme starou kamennou formu ještě po babičce a beránek je z toho moc pěkný. Akorát se ta forma musí pořádně vymazat, jinak to nejde pořádně vyklopit. Beránka peču z piškotového těsta.
@marketa612 píše:
@ncc1701 toho s tou konstrukcí jsem taky viděla, ale nebyla jsem si jistá jestli se nebude bortit. takže nebortíumývání by mi nevadilo, když ho budu péct jednou ročně
Už jsem těchto beránků v silikonové formě upekla mnoho, sobě, rodině i kamarádkám. Nemám problém ani s mytím, ani s tím, že by nedrzel. Je krásný. ![]()
Pěkně pak stojí. Takže já jsem spokojená.
Kdyby jsi měla plechovou formu, tak to pak vyklopíš jako „bábovku“, takže pak Ti bude beránek ležet.
Ahoj,
já mám dvě klasické kameninové ( dvoudílné - spodek a vršek) beránek stojí - tedy spíš sedí
a jsem maximálně spokojená - peču vždycky pro celou rodinu, takže tak 8 beránků a super se mě vyklopí, mymí pak není problém, nechám vychladnou a pak umeju v ruce - do myčky nedávám jedna forma je hodně stará tak se bojím. ale jde to snadno ![]()
Holky, kdo pecete beranka v kamenine, nechavate to priklopene po celou dobu peceni a nebo ho ke konci odklopite?? A vyklopite hned po upeceni pomoci vlhke uterky??
Diky za rady
@rachel55 peču po celou dobu přikryté a vyklápím asi po 10-15minutách bez vlhké utěrky
@cimbík a tech 10-15 minut to mas venku zaklopene nebo tu vrchni cast odklopis?