Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Je mi 41, proto jsem byla 100% rozhodnutá pro prenascan i kdyby screening vyšel dobre.
Mudr mě teď rozhodil, prý není potřeba. Pokud by vyšel špatně screening, řešilo by se dal.
Mám screeningu opravdu 100% věřit??
Já bych screeningu na 100 procent nevěřila. Známá byla těhotná v 25 letech, druhé dítě. První zdravé. Na screeningu jí vyšla pravděpodobnost Downova syndromu 1 : 26 000. Takže na další vyšetření nešla. No a její holčička je právě ta jedna z dvaceti šesti tisíc ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Je mi 41, proto jsem byla 100% rozhodnutá pro prenascan i kdyby screening vyšel dobre.
Mudr mě teď rozhodil, prý není potřeba. Pokud by vyšel špatně screening, řešilo by se dal.
Měla jsem embryo po PGT, screening ukázkový Down 1: 10 000, ostatni 2 trizomie 1:20 000 a stejně mně Mudr Břeštak doporučil NIPT, že PGT není 100%. Věk 36 let. No tak si vyber.
36 let, 1. Screening negativní, šla jsem pro svůj klid a beru to jako doplnujici vysetreni.
Clovek nastrka penize do ruznych kravin ve svem zivote ale tuhle “utratu penez” ja povazuju za rozumny pocin.
@Anonymní píše:
Měla jsem embryo po PGT, screening ukázkový Down 1: 10 000, ostatni 2 trizomie 1:20 000 a stejně mně Mudr Břeštak doporučil NIPT, že PGT není 100%. Věk 36 let. No tak si vyber.
PGT teoreticky nemusí zachytit mozaiku, ale zase nipt se dělají jen na pár syndromů… ![]()
Ahoj za mě určitě ano, věk 43 let, přirozené početí, screening ok. Pro klid duše prenascan…a výsledek 47×xx. Potvrzeno z plodové vody. Naštěstí se jedná o syndrom slucitelny s kvalitním životem, dcera je úplně v pořádku. Nicméně víme o vadě a kdyby se vyskytl nějaký problém, víme možnou příčinu. Prenascan je dobrá investice a v tomto věku vůbec.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Urcite to v tvem veku neriskuj. Na Prenascan bych sla, i kdyz muj doktor tvrdi, ze Panorama je lepsi.
Ahoj, raději bych šla. V době porodu mi bude 35 let, screening nám vyšel 1:25 na Downa. Jsme po IVF, po 2 letech se podařilo z posledního zamrazeneho embrya. Byl nám v Gennetu doporučen Prenascan a vše v pořádku. Jsem rada ze jsem nemusela na odběr plodové vody, kde je riziko potratu.
Přeji hodně štěstí ![]()
Ahoj.
Je mi 40.
Skrining ok.
Na test jsem nešla.
Doufám že mala bude ok.
Stejně bych nešla ve 20 tt na potrat.
Tak proto.
Naprosto souhlasím, proč nevyužít neinvazivní metody. Investice opravdu dobrá. Už jen proto, že dodá klid na druhou půlku těhotenství. Nám se opravdu vyplatila. Mohli jsme se rozhodnout, zda přivedeme na svět dítě s drobnou genetickou vadou a měli jsme čas na další vyšetření u odborníků…
Pripada mi rozumne tu metodu vyuzit. Kolegyni vysel pred par lety screening skvele, na test nesla a holcicka ma Turneruv syndrom…
Ahoj holky,