Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AdelaaAdamek píše:
Dobrý den, chtěla bych se tu z něčeho vypsat, a popřípadě znát Vás názor. Čekáme druhé dítě. Já vždy věděla, ze chci určitě dvě děti, ale když na to teď přišlo jsem plna obav. Nemáme vlastní dům, ani nesplacime hypotéku na byt. Bydlíme v pronajmu, já si splacim Insolvencni 2500 měsíčně, přítel nemá plat 50 tisíc, ale 25 a občas udělal nějaký melouch, já jsem měla při prvním dítěti nárok jen na rodicak a příspěvek na bydlení, ale nikdy nám nic nechybělo. Když synovi byli dva šla jsem na brigádu. Syn mel vždy vše a my také. Ke konci měsíce to občas bylo těžší, ale nic co by jsme nezvládli. Měla jsem v plánu se vrátit do práce na rok na dva, a pak začít pracovat na druhem mimcu, ale přišlo to teď. Synovi, až se mimco narodí, budou čerstvé tři roky. Měla jsem strašný stavy první dva dny, co jsem to zjistila. Jestli to zvládneme finančně, pak jestli to vůbec chci. Ale chci.Myslím si, ze zvládnout se dá vše, když se chce. Jsme oba pracovitý. Chtěla bych znát vaše zkušenosti. Vaše názory. Mockrát děkuji.
naše názory? a přesně na co? nenapsala jsi vaše celkové příjmy, ani výdaje, tak se pak těžko radí. Nicméně pokud ty máš insolvenci a přítel 25tis. čistého, tak pro rodinu s dvěma dětmi a ženou na Rd mi to přijde jako velký finanční nerozum i bez detailů vaší situace ![]()
Nepíšeš Vaše náklady, příjmy, možnosti privydelku. Od toho se to odvíjí.
@Keyllah příjmy 47-50 tisic mesicne, s druhym mimcem to bude asi o dva tisíce víc, výdaje cca 30 tisíc i s jídlem na měsíc.
Pak budem mít teda mainskou kočku na chov od mamky co je chová. Kotatka tak jednou za rok a ty nejsou levné, ale taky neco budou stát. Ale ve finále se to dost vyplatí.
Oba jste pracovití a proto jsi neměla nárok na mateřskou, tedy odpracováno.
Jste zadlužení, v nájmu, na socialnich dávkách a pořídíte si dvě děti. Měli jste si pořídit děti po splacení dluhů. Chtěla jsi názory, můj je že jste nezodpovědní.
Tak si bude muset přítel najít druhou práci nebo brigádu, jestli nebudete vycházet. Ty pak taky něco. Hlavní je, ať se dluhy nezvětšují. Neutrácet za zbytečnosti, které nejsou k životu třeba. Přečkat dobu, než půjdeš do práce nebo si taky najdeš brigádu na přilepšení. Jste v nájmu. Když bude neúnosně drahý. Tak hledat něco menšího, ať je nájem menší. Co jiného chceš číst? Tohle víš sama dobře.
@AdelaaAdamek píše:
@Keyllah příjmy 47-50 tisic mesicne, s druhym mimcem to bude asi o dva tisíce víc, výdaje cca 30 tisíc i s jídlem na měsíc.
Pak budem mít teda mainskou kočku na chov od mamky co je chová. Kotatka tak jednou za rok a ty nejsou levné, ale taky neco budou stát. Ale ve finále se to dost vyplatí.
30tis. výdaje za měsíc?
a máš v tom opravdu vše? nájem+energie? dopravu? jídlo? drogerii? lékárnu? mobil+internet, pojištění? Kolik máte nájem a energie? nezapomněla jsi na školku a jídlo tam?
Jako být v insolvenci, mít dvě děti, chlapa s příjmem 25tis., tak si fakt mainskou kočku nepořizuju ![]()
@Serpentini ono to není tak černobíle. Neměli jsme úplně jednoduché začátky. Otěhotněla jsem pul roku po tom, co jsem začla vůbec pracovat.
@AdelaaAdamek píše:
@Serpentini ono to není tak černobíle. Neměli jsme úplně jednoduché začátky. Otěhotněla jsem pul roku po tom, co jsem začla vůbec pracovat.
ale druhé dítě, kočka, insolvence…to vše jsou vaše vlastní rozhodnutí
a chlap s příjmem 25tis. s manželkou na RD a dvěma dětma? tak brigáda o víkendech, nebo změna práce…
Pochopila jsem, ze tu kočku chce na kotata a následný prodej. Takže zdroj přijmu
Co chceš slyšet? Je to bída. Proč si chlap nenajde lepe placenou praci? 25k je docela ostuda na zivitele rodiny
@AdelaaAdamek píše:
To je divný ne? To by to mateřská vyšla.
@Keyllah píše:
30tis. výdaje za měsíc?a máš v tom opravdu vše? nájem+energie? dopravu? jídlo? drogerii? lékárnu? mobil+internet, pojištění? Kolik máte nájem a energie? nezapomněla jsi na školku a jídlo tam?
Jako být v insolvenci, mít dvě děti, chlapa s příjmem 25tis., tak si fakt mainskou kočku nepořizuju
Přesně to mě taky napadlo. Asi spocitala jen nájem, jídlo a tu insolvenční splátku. Ale je mnohem víc výdajů každý měsíc. 50 příjem a 30 výdaje, tak 20 tis měsíčně by museli ušetřit, pak by asi nepsala, že mají málo peněz.. ![]()
@Keyllah přivýdělky samozřejmě taky budou. Přítel půjde ještě na brigádu mimo práci. Insolvencni budu mít za tři roky splacenou a tím pádem pak i normální plat. Jen jsem chtěla třeba vědět, jestli tu nekdo nebyl v podobně situaci.
@Badboda brala jsem pevné výdaje. Dejme tomu teda i s nějakou kosmetikou 35. Cca 15 tisíc nám opravdu zbyde na takovou útratu, my říkáme “na život”.
Dobrý den, chtěla bych se tu z něčeho vypsat, a popřípadě znát Vás názor. Čekáme druhé dítě. Já vždy věděla, ze chci určitě dvě děti, ale když na to teď přišlo jsem plna obav. Nemáme vlastní dům, ani nesplacime hypotéku na byt. Bydlíme v pronajmu, já si splacim Insolvencni 2500 měsíčně, přítel nemá plat 50 tisíc, ale 25 a občas udělal nějaký melouch, já jsem měla při prvním dítěti nárok jen na rodicak a příspěvek na bydlení, ale nikdy nám nic nechybělo. Když synovi byli dva šla jsem na brigádu. Syn mel vždy vše a my také. Ke konci měsíce to občas bylo těžší, ale nic co by jsme nezvládli. Měla jsem v plánu se vrátit do práce na rok na dva, a pak začít pracovat na druhem mimcu, ale přišlo to teď. Synovi, až se mimco narodí, budou čerstvé tři roky. Měla jsem strašný stavy první dva dny, co jsem to zjistila. Jestli to zvládneme finančně, pak jestli to vůbec chci. Ale chci.
Myslím si, ze zvládnout se dá vše, když se chce. Jsme oba pracovitý. Chtěla bych znát vaše zkušenosti. Vaše názory. Mockrát děkuji.