Druhé dítě a málo peněz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9059
5.3.24 09:34
@AdelaaAdamek píše:
@Serpentini ono to není tak černobíle. Neměli jsme úplně jednoduché začátky. Otěhotněla jsem pul roku po tom, co jsem začla vůbec pracovat.

Taky jsem neměla jednoduchý začátek. Dluhy jsem nikdy neměla a ani nevím na co si mladý člověk nutně potřebuje půjčovat peníze. Z výplaty jsem vždy hlavně zaplatila nájem a ze zbytku jsem žila.
Otěhotnění se dá v dnešní době velmi dobře naplánovat. Ale tak samozřejmě je fajn pořídit si dítě/děti do té insolvence, že? Protože sociální dávky ti narozdíl od výplaty nemůžou sebrat. A pro to aby ti tu insolvenci nezrušili, tak stačí splatit to úplně nutné minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41249
5.3.24 09:35
@AdelaaAdamek píše:
@Keyllah přivýdělky samozřejmě taky budou. Přítel půjde ještě na brigádu mimo práci. Insolvencni budu mít za tři roky splacenou a tím pádem pak i normální plat. Jen jsem chtěla třeba vědět, jestli tu nekdo nebyl v podobně situaci.

v pořádku, ale to je až za tři roky. Do té doby by jsi měla opravdu vědět reálné výdaje -) nájem, energie, jídlo, školku, drogerii, lékárnu, mobili, tv, internet, pojistky, insolvenci atd…protože nic ve zlém, ale myslím, že to těch 30tis. opravdu nebude :think:
Kolik platíte nájem? a energie? dopravu, jidlo? ono se to nasčítá, školka taky bude něco stát, jídlo v ní, jídlo pro chlapa v práci, cesta do práce a zpět, mobili, tv, internet, pojistky, pleny, UM, léky,…a to se nesmí nic pokazit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AdelaaAdamek
5.3.24 09:36

@debra.morgan musíš mít 270 dnů odpracovaných.

• Citovat
  • Upravit
41249
5.3.24 09:37
@Badboda píše:
Přesně to mě taky napadlo. Asi spocitala jen nájem, jídlo a tu insolvenční splátku. Ale je mnohem víc výdajů každý měsíc.50 příjem a 30 výdaje, tak 20 tis měsíčně by museli ušetřit, pak by asi nepsala, že mají málo peněz.. :roll:

podle mě nemá přesně ani tušení, to je tisícovka sem, tam a za chvilku nic nezbyde. V dnešní době nechám litr v lékárně, ani nemrkneš. Dalších patnáctset školka, jídlo pro chlapa do práce, asi se do té práce musí nějak i dopravit, min. dva mobily, k tomu internet, snad mají i nějaké pojištění, tv…vždy´t ani není schopná napsat, koliki vlastně platí nájem a energie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AdelaaAdamek
5.3.24 09:38

@Keyllah nájem 15 energie 5. Žádné pojistky ani tak nemáme. Do školky by měl jít syn od září a to se dá i lidem v Insolvenci odpustit. I kdyby ne, tak by jsme to samozřejmě platili. Taky jsou tu prarodiče.

• Citovat
  • Upravit
Badboda
5.3.24 09:39
@AdelaaAdamek píše:
@Badboda brala jsem pevné výdaje. Dejme tomu teda i s nějakou kosmetikou 35. Cca 15 tisíc nám opravdu zbyde na takovou útratu, my říkáme “na život”.

Tak pak je to asi v pohodě. Auto je taky velký žrout peněz, ale to nepíšeš, tak usuzuji, že ho nemáte. Ale tu kočku bych přehodnotila, víc práce, starostí, peněz..

• Citovat
  • Upravit
10883
5.3.24 09:40
@AdelaaAdamek píše:

No vsak to vychazi, odpracovano 6 měsíců, kdyz jsi otehotnela a pak dalsich 7 mesicu do nastupu na materskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
5.3.24 09:40
@AdelaaAdamek píše:

Tak jistě, ale když měla už půl roku opravovano v době otěhotnění tak dalšího půl roku mohla pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41249
5.3.24 09:42
@AdelaaAdamek píše:
@Keyllah nájem 15 energie 5. Žádné pojistky ani tak nemáme. Do školky by měl jít syn od září a to se dá i lidem v Insolvenci odpustit. I kdyby ne, tak by jsme to samozřejmě platili. Taky jsou tu prarodiče.

aha, chápu. Tak to potom ano, pokud přehazujete svoji odpovědnost za děti a svoje finance na stát či prarodiče, tak to nějak zvládnete, vaše dítko nikdo hlady umřít nenechá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41249
5.3.24 09:43
@Badboda píše:
Tak pak je to asi v pohodě. Auto je taky velký žrout peněz, ale to nepíšeš, tak usuzuji, že ho nemáte. Ale tu kočku bych přehodnotila, víc práce, starostí, peněz..

to je fakt, na druhou stranu, pokud chlap nějak jezdí do práce a z ní, tak je to další výdaj, se kterým dotyčná nějak nepočítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
5.3.24 09:48
@Keyllah píše:
to je fakt, na druhou stranu, pokud chlap nějak jezdí do práce a z ní, tak je to další výdaj, se kterým dotyčná nějak nepočítá…

Teď docitam, že 20 t nájem. Tak to asi nebudou výdaje 30… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
AdelaaAdamek
5.3.24 09:50

@Tarena já nastoupila do práce cca měsíc jsem čekala než si oběham doktory kvůli smlouvě a mezitím jsem otěhotněla.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
@AdelaaAdamek píše:
@Serpentini ono to není tak černobíle. Neměli jsme úplně jednoduché začátky. Otěhotněla jsem pul roku po tom, co jsem začla vůbec pracovat.

A vzala jsi to s insolvencí jedním vrzem, ne?

• Citovat
  • Upravit
AdelaaAdamek

@Keyllah tak to určitě není.

• Citovat
  • Upravit
41249
5.3.24 09:51
@AdelaaAdamek píše:
@Keyllah nájem 15 energie 5. Žádné pojistky ani tak nemáme. Do školky by měl jít syn od září a to se dá i lidem v Insolvenci odpustit. I kdyby ne, tak by jsme to samozřejmě platili. Taky jsou tu prarodiče.

Takže za veškeré další výdaje pro 4člennou rodinu ( jídlo, doprava, drogerie, lékárna, školka, insolvence, telefony, tv, internet, oblečení a boty) dáte 10tis., jo? aha, tak nevím, jestli jsi tak naivní, nebo to jen předstíráš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí