Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem 6+6tt a včera jsem byla na první prohlídce. Každopádně embryo je zatím v pořádku se ♥️. Jenže mi ještě předtím řekla, že mám hematom. V té euforii teď nevím, jestli mi řekla velikost hematomu nebo ne. Každopádně mi nic na to nedala, objednala za 14 dní znovu, že když bude vše v pořádku, pošle mě už na velký utz.
Trochu mně to vyděsilo, ale předpokládám, že když mi na to nic nedala, že to bude v pohodě a nic velkého.🫣 Má někdo zkušenosti?
Hematom má každá druhá, snaž se šetřit, ono záleží na umístění. Pokud nepraskne a nezpůsobí masivní krvácení, tak by to mělo byt v pohodě. Mě teda praskl a krvacela sem strašně a těhotenství se stejně udrželo, ale polezela sem si v nemocnici a pak sem měla klidový režim a nesměla skoro ani na záchod. Tak je lepší se nenamahat, ať nepraskne a vstřebá se to.
Ahoj, taky jsem měla… Zůstala jsem taky i na 3 dny v nemocnici protože jsem pravidelně každý týden zakrvácela…
Já jsem teda skoro 2 měsíce jen ležela a kolem 13 tt už byl úplně pryč ☺️
Zatím nekrvácím, tak doufám, že to tak zůstane a vstřebá se sám.🫣 Jen mně zaskočilo, že s tím nic nedělá, ale asi to nebylo tak drastické. To mně jedině uklidňuje.
@nickser tak ono není co dělat. Ani když praskne se toho moc neudělá. Já dostala ascorutin na zmírnění krvácení, což je víceméně jen vitamin C a utrogestan, což je spis placebo ![]()
A řekla ti jak máš postupovat? S hematomem by měl být klidový režim, nejlíp na lůžku dokud nezmizí, když se nebudeš šetřit, tak se může uvolnit v celku a vzít s sebou i miminko.
@Blanka991911 ne neřekla mi nic, jen že mám přijít na kontrolu za 14 dní, ať se zjistí, že je vše v pořádku.
@Blanka991911 mám sedavou práci, takže teoreticky mám klidový režim.
@nickser píše:
@Blanka991911 ne neřekla mi nic, jen že mám přijít na kontrolu za 14 dní, ať se zjistí, že je vše v pořádku.
@nickser píše:
@Blanka991911 mám sedavou práci, takže teoreticky mám klidový režim.
Sedavá práce je určitě lepší než makat a stát celou směnu, ale i tak to moc klidový režim není, klidový režim je doma ideálně na lůžku, nejlépe chození jen na záchod, jinak nic. Pokud ti nic neřekla, tak buď to neřeší, protože ví, že každý začátek těhu je nejistý a nebo ten hematom byl opravdu pidi.
@nickser Dobrý večer, mohu se prosím optat, jak jste dopadla? Řeším teď to stejné… Děkuji a krásný den!
@luminiscence659 Dobrý den, hematom zcela zmizel a jsme oba v pořádku. Když jsem se ptala, byl opravdu malý.
Teď čekám na první screening. Držím palce!