Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nesrovnavala jste nektera? Mate zkusenosti, pozitivni nebo negativni?
Ahojky @Smajlina_2012
Nevim, jestli je to jeste aktualni, chci se podelit o ziskane informace. Byli jsme s muzem vcera v Motole a dnes v Gennetu - na genetickych konzultacich kvuli tem testum. Celkove se nam vic libil Gennet (Prenascan). Asi proto, ze to Gennet primo zastresuje, plati se to primo jim, zpravu vydavaji taky oni. V pripade, ze vzorek nejde vyhodnotit (z duvodu maleho mnozstvi dna plodu i po opakovanem odberu) vraci dokonce penize. Nove stanovuji nejen ty tri trisomie, ale i pohlavi a dalsi chromosomy (cena stejna). Takze pokud do toho pujdem (uvidime po uz v 18tt - nejake minor markery a integrovanem screeningu), tak do Prenascan.
Kdybys jeste neco chtela vedet, klidne pisni, nepsala jsem urcite vse.
Vy uz jste se rozhodli?
@Danca7 Jee, skoda, ja uz mam zaplaceny PrenatalSafe. Tam se priplaci za dalsi zjistovani vad, tri a pohlavi stoji 12.500 Kc, 14.500 Kc stoji 5 chromozomu a pohlavi a celkove vysetreni vsech 19.000. Ja jdu ted v patek na odbery na tu zakladni sadu. Vidis, to jsem se nikde nedocetla, ze by Prenascan nasel i jine vady, nez jen ty 3 a pohlavi. Tak uvidime, no. Ja jsem cetla diskuze, ze dokonce to holky mely v Gennetu zdarma ![]()
@Smajlina_2012 jj, to taky dr dnes zminovala - ale to maji jen pro sve pacientky s indikaci na amc - to ja nemam. Ty to chces jen pro jistotu, nebo mas vysoke riziko?
Takze jdes do Motola? A chodis tam i na jine veci? Me tam budou delat ten uz a vcera delali ten integrovany screening - vysledky budou zitra. A kterou variantu sis vybrala? Ty dalsi v Gennetu jsou nove asi 2 mesice - tak to asi nikde jeste neprezentuji…
@Danca7 Ja to mam v Kostelci nad Orlici v Arlete. No, ja to ted sice mam pro jistotu, ale minule tehu mi kvili amc odtekla vsechna plodovka v 16.tt, prcek prezil, ale mesic byl nasuchu a nemel sanci na preziti, zazrakem prezil a bez nasledku, ale uz nechci stresy. No, ja mam jen ty tri vady a pohlavi ![]()
To je jasny, ja bych do amc taky nesla a to zadnou zkusenost nemam. Hlavne, ze je maly v poradku
Ja myslim, ze ty zakladni 3 vady a pohlavi staci. Dr v Gennetu dnes taky rikala, ze nejdulezitejsi je Down, ty ostatni se daji zjistit i na utz. A pohlavi mate jako bonus
Nebo uz vite co to bude?
Tak drzim palce, at je vse v poradku ![]()