Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak dnes je to týden od prvního termínu a malé se nechce pořád ven. Zkoušela jsem už všechny metody jak ji vypudit ale asi je jí v bříšku dobře
Porodní cesty mám stále zavřené, 9.den přenášení-což je v neděli mám nástup na vyvolání tabletkou ![]()
Bojím se toho, že jedna tabletka nepomůže a budou mi jich muset dát víc a já budu trpět..
Prosím podělte se o zkušenosti s vyvoláním tabletkou při uzavřených porodních cestách ![]()
Děkuji ![]()
věř mi že zavedení tabletky je to nejmenší
já měla vyvolávaný porod jeden a byl náhodou super. vlastně nejlepší ze všech (ne nejrychlejší,ale nejlepší)
To bude v pohodě. Tabletky se neboj, dostává je spousta ženských. A přenášení ještě chvíli jistě vydržíš. Kamarádka přenášela 3 týdny, prababička měsíc a obě to zvládli. Přeji hodně štěstí. Hlavně se vykašli na babské rady, nic z toho doopravdy nepomáhá… ![]()
Ahoj,
mě nechali přenášet týden, pak příjem do porodnice, ten den odpoledne mi zavedli jednu tabletu, další den dopoledne druhou, odpoledne třetí a v noci jsem rodila. Někomu stačí jedna tableta, někdo jich musí dostat víc. Říkali myslím, že kdyžtak by dali ještě 3. den dve tabletky a pak už by praskli vodu. Ale ono je to asi v každé porodnici jinak, protože u nás mě nechali přenášet jen týden.
Jinak té tabletky není důvod se bát, „trpět“ nebudeš o nic víc než při samovolném porodu, naopak to může být pak rychlejší ![]()
Drzím palce, ať máš porod co nejrychlejší ![]()
ahojky, tak já přenášela taky přesně jako ty a měla jsem 9.den nástup. Přišla jsem, vyskočila na kozu. Dr. dala tabletku a říká, tak za hodinku by měla působit. Za čtvrt hodinky jsem se už svíjela - začaly bolesti, a za tři hodinky byl malý na světě sice císařem, ale byl. ![]()
Tak se neboj… tak i tak musí prcek ven ![]()
Ahoj,ja jsem nastupovala 8.den po terminu na vyvolani.V pondeli rano jsem dostala tabletku,nic se nedelo.Tak to nechali jeste byt a dalsi tabletku jsem dostala zase v utery rano,to zacali uplne minimalni bolesti.
Pak me dali treti tabletku v 11 dopoledne a za pul hodky me praskla voda.
Malej se narodil v sest vecer,ale nakonec CS,protoze jsem se moc neotvirala a on nesestupoval a zacinal mit spatny ozvy.
Nijak strasny to nebylo.Preju at to mas rychle za sebou ![]()
Taky mi stacila jedna,zabrala za chvilku. Porod 4 hodky,prvni… Neboj
Ahojky, já měla CS 0 a nastupovala jsem 12 dní po termínu, stačila jedna tabletka, do půl hodiny kontrakce, malej přišel na svět za 12 hodin. Tak hodně štěstí ![]()
Kdybych u prvního porodu věděla,co vím ted´,NIKDYsi už nenechám porod vyvolat,jen proto,že jsem nějakých pár dnů po nějakém termínu. Jestli se miminku daří dobře,nemáš nějaké zdravotní komplikace,NENECHÁVEJ si porod vyvolat. Ještě pořád máš plno času, aby jsi mohla porodit sama,až bude chtít miminko,ten rozdíl v bolestech a možná SEKCE, PROTOŽE TI TO MOŽNÁ NEPŮJDE ZA TO URČITĚ NESTOJI !
Já jsem ti už někde psala. Taky jsem šla rodit zavřená, stačila jedna jediná tableta. Do hodiny kontrakce a za hodinu a půl od té první se malej narodil. Během hodinky jsem byla otevřená na šest prstů, fofry jako blázen, tatínek nám k porodu přijel pár minut předtím, než malej vykoukl na svět. Hlavně se neboj, těš se na miminko, ono psychika dělá opravdu hodně.
V každé porodnici je to jiné… já jsem byla úplně bez komplikací, ale na kontrole mě také objednali na 9tý den po termínu z ultrazvuku na vyvolání. Přijeli jsme na 5 ráno s manželem, klystýr, tableta, v 6:30 píchnutá voda, potom problémy s ozvami mimi, kapačka glukózy, kyslík,nonstop monitor, kapačka oxitocin aby bylo mimi už rychle venku a v 11:30 rozhodl primář o sekci, že to bude asi naléhání pupečníku. Předčasně se odlučovala placenta a malá se narodila v 11:47. Já jsem ani žádné bolesti neměla, možná ale kdybych četla články, jaké psychické následky si nesou děti po takových vyvolaných porodech asi bych se divila… takže raději nečtu. Věřím doktorům a taky tomu, že tomu rozumí. Jsem ráda, že jsme obě v pořádku… nikdy by mě nenapadlo, že při naprosto bezproblémovém těhu nám u porodu půjde oběma o život…
Jinak já předtím absolvovala zátěžák, aby se vědělo, jak mimino a děloha reaguje.
Tak já měla termíny 1. a 19.srpna.Malá se nakonec narodila 26.
Šla jsem na vyvolání, doktor zkusil popohnat nějakou akci, přemluvila jsem je aby mě ještě pustili domů a doma mi praskla voda, tak jsme jeli zpátky, dostala jsem kapačku a čekala na kontrakce.Porod byl v pohodě, po nástupu kontrakcí docela rychlý.Nebála bych se vyvolání, taky jsem se toho bála a teď bych šla klidně znovu.Hlavní je, že už brzy uvidíš miminko ![]()
@berry4 píše:
Kdybych u prvního porodu věděla,co vím ted´,NIKDYsi už nenechám porod vyvolat,jen proto,že jsem nějakých pár dnů po nějakém termínu. Jestli se miminku daří dobře,nemáš nějaké zdravotní komplikace,NENECHÁVEJ si porod vyvolat. Ještě pořád máš plno času, aby jsi mohla porodit sama,až bude chtít miminko,ten rozdíl v bolestech a možná SEKCE, PROTOŽE TI TO MOŽNÁ NEPŮJDE ZA TO URČITĚ NESTOJI !
NO já teda nevím, já jsem porodila 10. den po termínu a plodová voda byla pěkně zelená, doktorka říkala, že je moc dobře, že už je malá venku. Navíc se té vody při porodu napila, takže mi jí pak sestry ani nechtěly dát k sobě na sál, nakonec mi ji teda přinesly, ale nejdřív ji chtěly pořádně zkontrolovat.
Takže já bych to s tím dlouhým přenášením nepřeháněla ![]()
Sekce a to že ti to možná nepůjde může nastat i při normálním porodu, tabletka s tím podle mě nemá nic společného
já osobně si taky myslím, že vyvolat je lepší, než přenášet dlouho. Rizika jsou podle mě vyšší při delším přenášením než při vyvolání.