Přenášení, 9.den nástup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2248
1.6.12 12:44

Ahoj, určitě se neboj. Já nastupovala v pondělí, zavřená na sedm západů, dostala jsem ten den dvě tabletky, jednu na dozrání porodních cest a druhou vyvolávací. Nestalo se nic, v noci jsem se parádně vyspala, druhý den ráno jsem dostala další tabletku a bolesti pořád nikde. Odpoledne mne trošku tlačilo v kříži (prý kontrakce), v 9 večer mi píchli plodovku a 23:41 byla malá venku. Bolely mne akorát poslední dvě kontrakce a tlačení, epidurál jsem neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.6.12 12:50

@Radka K Rodila jsem první dceru 42+0 s tím,že je údajně již zakalená pl. voda.
Ta mi potom během porodu praskla a zakalená vůbec nebyla.
Nehledě na ty bolesti spojené s urychlením a vyvoláváním, byla to rychlá a nehorázně bolestivá smršt´ kontrakcí … Nehledě na to,že riziko SC je při vyvolání mnohem větší,než při normálním postupu porodu,ano ,stát se může cokoli,tady je to ale proti přírodě, všechny ty vexy,roztrhané maminy,když jim dktoři skáčou po břiše apod. hovoří za vše.
Dnes vím,že kdyby mě nechali ,porodila bych sama druhý,nebo třetí den poté ( porod se mi začal pomalinku sám rozjíždět, již jsem cítila ,že se něco začíná dít,ale při příjmu jsem se ještě neotvírala) určitě ne za takových okolností .
Druhý porod byl již podle režie miminka a absolutně nesrovnatelný ve všem.
Líbí se mi,že třeba v Holandsku si na tyhle nesmyslné termíny nehrají,14 dní po ještě není žádná tragedie, snaží se počkat ,až si miminko řekne samo, jen je maminka víc kontrolovaná .
To jen u nás se vše pokud možno pod zástěrkou nějakých termínů a překročených datumů vše řeší chemicky , bytˇ kolikrát za cenu toho,že rodička si prožije peklíčko . Vždyt´kde je psáno,že se dítě MUSÍ narodit zrovna týden,nebo 9 dní PO, když je relativně vše v pořádku?
Raději se pokusím eleiminovat možné porodní komplikace na minimum,než se vrhat do jámy lvové a doufat,že to třeba dopadne dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
1.6.12 13:05

Termín porodu je plus mínus dva týdny, takže pravé přenášení je až od 42+0!!! a to už opravdu dítě v břiše vydrží málokomu. S tím, co vím, bych svolila k vyvolání porodu jedině a pouze v případě akutního ohrožení života dítěte nebo mého. Pokud by byla placenta a průtok pupečníkem ok, nikdy nikdy a nikdy. V tomhle jsem naprosto rezolutní a nesmlouvavá a rozhodně souhlasím s @berry4, že správný čas k vylodění si určuje dítě, nikoliv tabulky, které jsou navíc dost nepřesné, vzhledem k rozdílnosti cyklů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
1.6.12 13:13

Jo a u prvního jsem byla stran rizik vyvolávaného porodu neinformovaná a vyplesklá, rodila jsem 41+3. Naštěstí mi stihla sama prasknout voda (po hospitalizaci) ještě než mě stačili začít znásilňovat tělo. Zaplať Bůh, myslela jsem si, že to odmítnout nemůžu. Dneska vím, že můžu a pokud budu zase „přenášet“, vyprdnu se na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
1.6.12 13:20

@TýnkaK V případě akutního ohrožení života dítěte nebo tvého ti nebudou porod vyvolávat tabletkama, ale pojedeš rovnou na sál na akutní císarský řez ! :zed:
Tím vyvoláním se snaží předejít tomu, že už bude pozdě.
Určitě je to případ od případu, záleží na nemocnici, přístupu personálu, atd. atd. Rozhodně nejsem nějaký zastánce přílišného zasahování do přirozeného průběhu těhotenství, ale na tohleto nikdy, nikdy, nikdy bych si nenechala, rozhodně si nenechávej, … jsem dost alergická (ve všem, nejen v tomhle konkrétním případě).
Ale u mne bylo nejspíš dobře, že mi porod vyvolali. Toť moje zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.6.12 13:21

@wacinka zajímalo by mne,co je na přenášení rizikovějšího,než na přirozeném porodu?
Stačí se kouknout na savce jako takové- ještě jsem neviděla,aby vet vyvolal kobyle porod,protože neporodila měsíc po „termínu“, to stejné krávě v kravíně, aby někdo hnal svou králičici na SC,protože měla nějaký „termín“ určený člověkem …A rodí se zdravá hříbata, telata,a klidně týdny a týdny „po“.
Jak jsem již psala,pokud je matka i dítě zdrávo,průtoky v pořádku, není důvod k panice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
1.6.12 13:23

@TýnkaK Vyprdneš se na ně a až ti půjde o život, tak je honem budeš volat na pomoc, viď :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
1.6.12 13:29
@Radka K píše:
@TýnkaK Vyprdneš se na ně a až ti půjde o život, tak je honem budeš volat na pomoc, viď :x

A co když jí půjde o život kvůli předčasnému vyvolávání, který jí naordinují? I to se může stát, větší riziko tam je, na druhou stranu existuje i jisté riziko potíží díky delšímu přenášení. Každopádně by jí měli o všech rizicích u obou postupů informovat a rozhodnutí by mělo být na ní.
Ono někdy jsou i potíže s přesným určením termínu porodu, někdy je to určeno špatně třeba díky nepravidelné menstruaci a pak se zbytečně vyvolává mladší miminko.
Já jsem termíny sama věděla přesně, takže bych proti předčasnému vyvolání byla a čekala bych i těch 14 dní po termínu s pravidelnýma denníma kontrolama.

• Citovat
  • Upravit
2616
1.6.12 13:42
@Radka K píše:
@TýnkaK Vyprdneš se na ně a až ti půjde o život, tak je honem budeš volat na pomoc, viď :x

Nikde jsem se nedočetla, proč by mělo jít o život jen kvůli tomu, že dítě je v břiše o nějaký den déle, než určuje tabulka. Pokud je ok placenta, průtok pupečníkem i dítě, hrozí nejvíc rizik právě zbytečným vyvoláváním porodu. Voda je zelená z toho, že dítě vypustí smolku ještě v břiše a to se může stát stresem, který způsobuje umělé podání oxytocinu a dalších látek pro spuštění nebo urychlení porodu. Samo napití plodovky je naprosto v pořádku, dítě ji přece pije velkou část těhotenství, blbý je když ji vdechne (na což přenášení vliv nemá žádný) nebo je voda právě znečištěná tou smolkou. Z tvých reakcí na moje komentáře mám pocit, že mně obviňuješ z lehkovážnosti, ale já jsem naopak informovaná poměrně dobře a tak vím, že ne všechno, co tvrdí dr., musí být nutně jediná strana mince, natož pravda.

Příspěvek upraven 01.06.12 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
1.6.12 13:46
@Radka K píše:
@TýnkaK V případě akutního ohrožení života dítěte nebo tvého ti nebudou porod vyvolávat tabletkama, ale pojedeš rovnou na sál na akutní císarský řez ! :zed:
Tím vyvoláním se snaží předejít tomu, že už bude pozdě.
Určitě je to případ od případu, záleží na nemocnici, přístupu personálu, atd. atd. Rozhodně nejsem nějaký zastánce přílišného zasahování do přirozeného průběhu těhotenství, ale na tohleto nikdy, nikdy, nikdy bych si nenechala, rozhodně si nenechávej, … jsem dost alergická (ve všem, nejen v tomhle konkrétním případě).
Ale u mne bylo nejspíš dobře, že mi porod vyvolali. Toť moje zkušenost

Nikomu neříkám, co má dělat, tak mi to, prosím, nevkládej do úst. Každý se musí rozhodnout sám, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jen jsem prezentovala svůj osobní názor a postoj, který je podepřený poctivým a pečlivým pátráním po informacích a na základě vlastních zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
1.6.12 13:59

První porod byl drasticky vyvolávaný kvůli předčasnému odtoku PV při CS0 a UŽ NIKDY TOHLE NEDOPUSTÍM. Kromě třídenního utrpení mého, kdy znásilněné tělo nevědělo, co má dělat a jelo jen podle aktuální dávky oxytocinu, bylo ke konci ohrožené miminko. Mezitím mi střídavě nabízeli epidurál a císaře, podle toho, kolik mi toho právě kapalo do žíly, dělali hamiltony a poroučeli tlačit mimo stahy… Placenta se nedala odloučit ještě hodinu poté, co se dítě nakonec narodilo, skoro jsem vykrvácela. Po koňských dávkách hormonů jsem měla naprosto zblázněné kojení, psychiku a velmi špatné přijetí dítěte i celého zážitku.
Prostě tohle už nikdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
1.6.12 14:03

Ještě bych chtěla napsat, že mně porod vyvolávali kvůli diabetu I. typu (od sedmi let jsem na inzulínu) v 38. tt. Brala jsem to jako fakt a až tady (a googlením) jsem se dozvěděla, že to záleží porodnice od porodnice, někde nechají donosit a přirozeně porodit, jinde rovnou ženou na SC a právě tam, kde jsem rodila já porody rádi vyvolávají. Na břicho mi neskákali,ale použili vex (nutno dodat, že jsem byla poraněná jak nejméně to šlo, za 2 týdny jsem byla ok a rodit bych šla klidně znova). Takže při dalším miminku budu při bezproblémovém průběhu těhotenství vyvolávání před termínem odmítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.6.12 15:19

Já rodila vyvolávaně ve 41+6.. Tabletku dali ráno, pak už se to rozjelo - prý :mrgreen: mě nic nebylo.. Ve 12 hod příprava ve 13 hod prdli vodu, pak už to teda bolelo, kolem 15 hod epidurál a malá se narodila přesně v 16 hod, takže nakonec to byl celkem rychlej a hlavně pohodovej porod.. Jinak předtím jsem neměla ani jeden poslíček, prostě nic.. Po tý tabletce jsem se otevřela na 4 cm a podle monitoru jsem měla už slušný kontrakce, ale přísahám, že já nic necítila, jen mě bolelo v kříži :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
1.6.12 19:35

Držím Tí palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
1.6.12 20:12

Ahoj ..ja jsem rodila osmy den po terminu..vyvolani tabletkou..vsechno slo dobre…otevirala jsem se docela rychle..v osum zavedly tabletu..za 15 minut prvni kontrakce:) do hodiny uz byli pravidelne..po 5 minutach v 11 pichli vodu..kolem druhe uz to vypadalo na porod..male se ale sekla..a nechtela uz klestat..tak jsem dostlaa jeste kapacku..to uz byli bolesti krutejsi a nasledovali rychleji po sobe..ale nakonec to dopadlo dobre..:) a mala se narodila 18:42..u porodu jsem rikala, ze bych uz nerodila NIKDY..ale to preslo hned kdyz jsem ji videla..MALA vazila 3930g a ani me nenastrihli..ani jsem se nepotrhla..nic..nadherne..druhy den jsem sedela uplne normalene..hormonu jsem byla plna ..to je fakt..ale jinak bylo vsechno v pohode…Hodne sil:) a hlavne se nebat.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí