Přenášení a mateřská

11.12.14 18:20

Přenášení a mateřská

Ahoj holky :D mám dotaz na mateřskou. Termín porodu mám 2.3. takže 8 týdnů před porodem mi vychází na 5.1. Účetní mi ale řekla, že je lepší jít pro jistotu na mateřskou později, protože bych mohla přijít o mateřskou když bych přenášela a porod by vyšel na víc jak 8 týdnů od začátku mateřské. Nevíte o tom něco?? Moc děkuji… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
11.12.14 18:21

Že je to blbost :mrgreen: Mateřská trvá 27 týdnů a do té doby fakt porodíš než půjdeš na rodičák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
11.12.14 18:25

Ucetni keca a werunkaw se trochu plete - materska je 28 tydnu ;) Na MD se nastupuje 6-8 tydnu pred predpokladanym terminem porodu. Fakt nikdo tou dobou netusi, kdy bude presne rodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
11.12.14 18:26

Je to blbost, je to jak píše @werunkaw123

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.14 18:26

Moje účetní mi zas tvrdila, že mám jít co nejdřív, že když bych porodila předčasně, tak by se mi mateřská krátila. Nebo tak nějak to říkala. Dokonce prý to zrovna musela o dost zkrátit jedný zaměstnankyni, protože zrovna porodila v 33. týdnu, tak jí to prý krátila o dost… No, je to nesmysl. Mateřská prostě trvá @werunkaw123 není to náhodou 28 týdnů?. Jen nějak kdybys ty nechtěla a nenastoupila těch 6-8 týdnů před termínem a pracovala jsi dál, tak se to nějak krátí. ALe tím si nejsem jistá, ale mám pocit, že jsem to tak někde četla.

Příspěvek upraven 11.12.14 v 18:27

• Citovat
  • Upravit
7009
11.12.14 18:27

No, jestli vam takovy strevo dela ucetni, tak uprimnou soustrast, bych se modlila, aby to vubec spravne vyplnila a poslala.
O nic neprijdes, PPM ti zkratka zacne chodit na zaklade terminu porodu a nikdo nebude resit kdy jsi realne porodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
11.12.14 18:29

@zuzanahanka tohle je blbost. Tam se řeší termín porodu a od toho se to počítá a jestli budeš přenášet nebo naopak porodíš dřív nikoho nezajímá. Jak nastoupíš tak se počítá 28týdnů a tím to hasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.12.14 18:29

Týden sem týden tam, ale porodit stihne a ještě se s mímem pěkně sžít než bude běhat po úřadech ;) účetní bych doporučila ať si o tom něco nastuduje než začne někomu radit tyto bezva rady :roll: :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
11.12.14 18:30

@martinape píšeš to správně, to je jediný případ, kdy se to krátí. Jenom v případě, že nastoupíš míň než 6 týdnů před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.14 18:33

@Aspera tak si to pamatuju dobře. Já to tu právě zjišťovala loni, když mi účetní říkala tu její blbost.

Edit - @Aspera jen tě asi opravím, i když nerada, protože tomu určitě rozumíš víc. Né před porodem, ale před termínem porodu. Je to blbý slovíčkaření, ale ať to pak nedělá těm, co zjišťujou, guláš v informacích.

A doufám, že se tu teď neztrapňuju neoprávněnou opravou. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11.12.14 18:41

Holky, potěšili jste mě moc moc moc :hug: jsem si myslela, že to zní jako blbost… a ještě se tvářila nevím jak důležitě :roll: jak mi to vysvětlovala… no myslím, že si ty papíry pošlu sama :think: ještě jednou děkuji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.12.14 19:29

Je to jedno. a nekrátí se to ani při předčasném porodu, to pak běží od porodu těch 28 týdnů. krátí se to jen pokud zaměstnankyně nenastoupí těch min 6 týdnů ze své vlastní vůle(a pořád je 2 v 1)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.12.14 19:58
@Aspera píše:
@martinape píšeš to správně, to je jediný případ, kdy se to krátí. Jenom v případě, že nastoupíš míň než 6 týdnů před porodem.

ne před porodem, ale míň jak 6 týdnů před termínem porodu. Když porodíš 33.tt, den poté co jsi nastoupila 8 týdnů před TP na MD, tak se ti nekrátí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
11.12.14 20:02
@lekarnicka28 píše:
ne před porodem, ale míň jak 6 týdnů před termínem porodu. Když porodíš 33.tt, den poté co jsi nastoupila 8 týdnů před TP na MD, tak se ti nekrátí nic.

A kdyz je v planu nastoupit 6t pred TP a predcasne porodi v 33tt tak se jako PPM krati? A muzu vedet proc? A jak se krati? Jako kdyby to ta zenska mohla ovlivnit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
11.12.14 20:18
@lekarnicka28 píše:
ne před porodem, ale míň jak 6 týdnů před termínem porodu. Když porodíš 33.tt, den poté co jsi nastoupila 8 týdnů před TP na MD, tak se ti nekrátí nic.

Jojo přesně tak, vše je od termínu porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí