Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem jeden den po termínu PM takže 40+1 dle ultrazvuku mám ale TP až 18.2 ale gynekolog se řídí podle PM chci se zeptat nemám žádné zkušenosti ještě s porodem jsem prvorodička
A bojím se že mi budou porod vyvolávat
A zajímalo by mě jestli máte rády nebo nápady jak ten porod si vyvolat doma
Teplá vana, procházky, sex a úklid jsem zkoušela a nic
A ještě jsem se chtěla zeptat dneska mě bolí břicho jako bych potřebovala furt na velkou
Tak jestli to něco znamená a nebo ne
A ještě mě často píchá ve vagíně a v podbřišku ale to tak za den 2 krát a trvá to asi 5 sekund
Takže vůbec nevím kdy malá bude chtít ven
A děkuji všem za pomoc ![]()
A ještě abych nezapomněla měla jsem 2 dny hnědý výtok a myslím že to byla hlenová zátka která mi odešla ![]()
Prenaseni je az po dovrseni 42. tydne. Dej si cas a hlavne se neboj. Nekdy si to zeny blokuji samy.
Klid, jsi teprve 40+1 to ještě ani není přenášení. Fyziologické těhotenství trvá 38-42 tt, až potom se jedná o přenášení. To jen lékaři rádi straší už takhle brzy a nejraději by, aby všechny těhotné porodily do 41+3. Přitom, kdo zná zná přesně datum početí? Důvěřuj miminku, že se jít ven rozhodne v tu nejlepší dobu ![]()
PS: toho, že by ti někdo něco chtěl vyvolávat se neboj. Ty rozhoduješ o svém těle - lékař nabídne alternativy, měl by tě informovat o rizicích, ale za zákroky podstoupíš nebo nepodstoupíš rozhoduješ pouze ty.