Těhotenství plné komplikací

167
13.2.22 15:58

Těhotenství plné komplikací

Zdravím vás všechny,
už toho na mě začíná být hodně a ráda bych si o tom s někým promluvila.
Je to moje první těhotenství, takže ohromná radost, když byli na testu dvě čárky.
Volala jsem lekarce, zašla na odběr krve pro potvrzení a druhy den mi vola sestra, ze mám vysokou hladinu hcg a ze když budu přes víkend krvacet, tak do nemocnice a konec. 8o Moje nervy dostali ránu poprvé v šestém týdnu. Krev se tenkrát nedostavila. Dostala jsem kvůli prodělané tromboze (v 17ti) doporučení od sestry na test ze slin, kvůli trombofilnim mutacim. Když jsem ho podstoupila, tak mi po par hodinách zvoní telefon. Moje gynekoložka. Křičela na mě, jestli krvacim a jestli zrovna nepotracim. Ze jsem měla jít na hematologii a ne test ze slin (to bych ji musela zajímat víc než oběd a nenechat to na sestře). To byl desaty týden.
Druhy den po telefonátu se skutečně dostavilo krvácení. Takže pohotovost. Polyp na deloznim čípku. Změnila jsem gynekologa další den. Od te doby pracovní neschopnost, sledování, bez medikace. Ve 12 týdnu mi při steru našli bakterie.. takže opět nervy. Pak přišel 14 týden, první screening byl v pořádku, takže dobra zprava.
Aktuálně jsem 14+5 a jsem hospitalizovana s hematomem v nemocnici.
A tak se ptám, mate některá taky pocit, ze jste vadný kus a na těhotenství se proste nehodite? :D
Potrebuju trochu povzbudit, tak dekuju za prostor kde jsem se mohla vykecat a ulevit si. Budu rada za vaše zkušenosti. Jak to vypadá tak se z lůžka jen tak nezvednu. A do srpna doba dlouhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4537
13.2.22 16:44

Mám kamarádku, která má něco špatného s krví. Otěhotnění buď teď nebo nikdy. Už je těhotná a neustále chodí na testy, každou chvíli riziková poradna a měla konzilium, jak a kdy a kde vůbec bude rodit.
Já měla těhotenství ukázkový, pak nastaly komplikace z ničeho nic a předtím tomu vůbec nic nenasvědčovalo. Člověk bohužel nikdy neví…
Přeju, ať ti to nakonec dobře dopadne a máš zdravé děťátko. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
13.2.22 16:46

Drzim palce, aby bylo lip. Na tromb mutace mas nejake leky nasazene nebo ne? Cekala bych neco na redeni krve, ale kdyz krvacis i tak, tak nevim :nevim: A bakterie jste nejak zalecili? To by chtelo radeji tez. Drz se, zkus se nejak zamestnat, cteni, koukani na TV…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
13.2.22 16:57
@Helca83 píše:
Drzim palce, aby bylo lip. Na tromb mutace mas nejake leky nasazene nebo ne? Cekala bych neco na redeni krve, ale kdyz krvacis i tak, tak nevim :nevim: A bakterie jste nejak zalecili? To by chtelo radeji tez. Drz se, zkus se nejak zamestnat, cteni, koukani na TV…

U těch tromb mutaci vyšlo všechno OK, léky mít nemusím, uvidíme ve třetím trimestru.
Bakterie mi léčil tabletkama naxyl. Zatím nic dalšího nedělají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
13.2.22 21:43

V začátku těhotenství jsem dostala zánět oka. Někdy v 8tt mě začal šíleně (kvůli hormonům?) bolet trojklanný nerv - mám ho poškozený, ale zaléčený, takže tohle jsem nečekala. Ve 12tt mě začal bolet čelistní kloub, prý kvůli nějakým hormonům, které ovlivňují v těhotenství všechny klouby. V podstatě vše, co jsem ze zdravotního hlediska řešila v minulosti se ozvalo teď v těhotenství, a to jsem ve 14tt. Jsem zvědavá, co mě ještě čeká a abych řekla pravdu, mám opravdu poměrně často výčitky svědomí přestože vím, že se svým stavem teď nemůžu nic udělat. Do toho mi teď přišli na riziko preeklampsie 1/83, takže další léky. Prostě je mi líto, že už teď má mé miminko takhle ne úplně zdravou mámu narvanou práškama, ale jinak to teď prostě není možné. Takže Ti úplně rozumím.. Musíme si ale prostě říkat, že v dané situaci děláme to nejlepší co můžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marina28
14.2.22 08:05

@Erri93

Nejste v tom sama, nebojte😁

Ja mam od druheho mesice bolesti celeho bricha, zad, zaludku, reflux, mesic mi bylo priserne na bliti, ale neslo zvracet, nekdy tridenni migreny, palil me jazyk, smrkala jsem krev, ted mam mykozu…proste des.

Jedna maminka mi psala, ze si prijde jak v pekle a ze je to na vyskoceni z okna a hrozne me tim pobavila, ale presne tak jsem se citila:) Ted uz je to lepsi, ale bolesti bricha a zad mam porad, muzu chodit max pul hodinky jinak padam bolesti. Do toho strach o mimco🙄

Muzu se tak maximalne modlit, aby bylo vse ok🤷‍♀️ 😊

• Citovat
  • Upravit
1004
15.2.22 06:59

Ahoj, já první problém v 7tt, skončila jsem po domluvě do duše na rizikovém. V 18tt první hospitalizace kvůli křečím, 27tt už jsem v nemocnici zůstala s tím, že jsem se začala otevírat, byla jsem věčně napichla na gynipralu, abych neporodila. Jednu noc, myslím kolem 30tt jsem měla tak šílený kontrakce, že jsem se fakt modlila, aby ještě malý u mě zůstal. Hrozný dva měsíce byl zrovna covid a byla jsem tam odriznuta. Nakonec mě pustili v 36tt domů a světě div se, rodila jsem až za 14 dnů od propuštění 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí