Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jsem 40+6 a už bych hrozně ráda porodila. Mám CS7, za sebou Hamiltona před 3dny a miminko se stále drží zuby nehty. Chtěla bych se zeptat, jestli by mi porod vyvolali dřív, kdybych o to žádala, než 41+3 nebo později, jak mají v porodce ve zvyku. Už mi to jde dost na mozek…
Zkusit to muzes.nekde jo nekde ne.
Ahoj Kači já bych si ten porod nechala vyvolat když takhle přenášíš. Ani pro miminko už to není ideální. Zkuste se s manželem ještě potulit
, to taky pomáhá. A možná to ten porod i vyvolá.
Kačenka 30 píše:
Ahoj Kači já bych si ten porod nechala vyvolat když takhle přenášíš. Ani pro miminko už to není ideální. Zkuste se s manželem ještě potulit, to taky pomáhá. A možná to ten porod i vyvolá.
To bylo na me??
Ja ale neprenasim a uz vubec bych mel rodit. ![]()
Já bych určitě chtěla vyvolání. Je to už dost rizikové, ale to ti nikdo neřekne. Sama mám špatnou zkušenost.
o této rizikovosti mi řekli až když se hledali příčiny postižení, přesto, že monitor nic nevykazoval, novorozenc měl plný AS. Tak asi toto. Se 7 by to už snad mělo jít.
ahoj, zažádej si o vyvolání, určitě ti to odsouhlasí, já jsem zítra 41tt a na vyvolání s kapačkou oxytocinu nastupuju hned ráno, mám CS 8-10 už skoro dva týdny a x3 a nic se nehlo, krom bolestí a vyvolávání tabletami, které ku podivu nezabraly, takže zítra rupnou vodu a kapajdu a jdeme na to. Ty jsi CS 7 to už je samo o sobě dost na vyvolání, dělají od CS5 a výš.takže být tebou bych se s doktorem dohodla, pokud ti nenavrhne sám. První dceru jsem měla v 42+1 vyvolávanou a voda už byla hodně špatná, navíc byla veliká, protože už jen přibírala
riziko postižení je pak dost veliké, nám se narodila přidušená a na poslední chvíli. Dnes už to tak dlouho snad ani nenechávají přenášet nikde. Klidně si o to požádej ![]()
Ahoj, určitě se na to zeptej, jestli by to nevyvolali.
Měla jsem to zrovna tak i Hamiltona taky a nic. Ptala jsem se na to, ale moc se jim nehtělo, že to ještě nevypadá.
Při další kontrole mě vylítl tlak, tak mě tam nechali a porod vyvolali, tak jsem byla ráda
.
Přeji hodně štěstí
.
Byla jsem teda jen 40+2, mín jak ty, proto se jim nechtělo asi.
Tak vám moc děkuji
taky se mi to nezdá moc vhodné pro to miminko. Zítra tam vyrazím a nehnu se, dokud se mnou něco neudělají ![]()
Ahojky zakladatelko, taky bych si zazadala po zkusenosti z meho prvniho porodu,nechali me prenaset do 42+0t,maly se narodil nahltany plodove vody,ktera byla zelena jak brcal a navic uz v ni byla smolka, takze uz se proste nestihala cictit. Takze hned po porodu malickemu pumpovali zaludek a pak jsme byli 8 dni na ATB, protoze mel po tom silnou infekci v telicku. Nastesti se z toho vseho dostal a ted je z nej sikovny trilety chlapecek bez nejakych nasledku. Ted jsem opet tehotna a kdybych mela nahodou opet prenaset, tak se urcite ozvu a budu si stat za tim aby malicke nejpozdeji do 41tt bylo na svete. A v zadnem pripade se nenecham odbyt tak jak pri prvnim. Nechci te timhle strasit, jen chci abys vedela, jake to nekdy muze mit nasledky. A myslim ze ty nase byly ty nejmensi,oproti nekterym miminkum,ktere se kvuli prenaseni narodi postizeni atd. Rozhodne si stuj za svym, jde o zdravi Tebe a hlavne Tveho miminka. Preji hodne stesti!!! ![]()
kattkka píše:Kačenka 30 píše:To bylo na me??
Ahoj Kači já bych si ten porod nechala vyvolat když takhle přenášíš. Ani pro miminko už to není ideální. Zkuste se s manželem ještě potulit, to taky pomáhá. A možná to ten porod i vyvolá.
Ja ale neprenasim a uz vubec bych mel rodit.
Ježiš promiň nějak jsem se překoukla.
ahojky, já jsem dnes přesně 40+0tt takže dnešním dnem mi končí ofi těhotenství a od zítřka budu přenášet. Dnes jdu do poradny, tak uvidím co mi řeknou, ale docela mě děsí, jak tady píšete, že plodovka je pak zelená a že se mimču musí pumpovat žaludek. Přemýšlím, že se s doktorkou taky nějak pokusím domluvit ![]()
určitě bych e optala a trvala na tom … já jsem pevně rozhodnuta pokud to ani po druhé nepůjde samo, o vyvolání požádat max v 40tt .. mě vyvolávali taky ve 42, voda zelená, kluk se jí nalokal a byl trochu přidušenej a šl hned do inkub
. tak si tak nějak říkám že ty 2 týdny navíc už jsou zbytečný, a k čemu to nechávaj když je pak voda zkažená … a jak vác ču, vidím že to není jen má zkušenost. ![]()
Teď jsem se dozvěděla tip, jak nepřenášet u nás na fóru ![]()
Nechat si udělat Hamiltona. Jít na dlouhou procházku,dát si sex, horkou vanu + 2dc červeného vína a znovu sex
Jelikož info pochází prý od gynekoložky, tak by to teoreticky nic nebezpečného být nemělo(navíc je to kombinace příjemných věcí)
Třeba to zabere a nebudeš muset škemrat o vyvolání ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, jsem 40+6 a už bych hrozně ráda porodila. Mám CS7, za sebou Hamiltona před 3dny a miminko se stále drží zuby nehty. Chtěla bych se zeptat, jestli by mi porod vyvolali dřív, kdybych o to žádala, než 41+3 nebo později, jak mají v porodce ve zvyku. Už mi to jde dost na mozek…