Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, s kým vším a jak moc rozebíráte vaše těhotenství? Jako chápu, že se mě pořád někdo musí ptát na detaily, když už jsem v tom, ale kde jsou hranice? Mám pár blízkých lidí, se kterými řeším úplně všechno a to mi stačí. Proč bych teď každému, s kým jsem se dřív třeba jen letmo pozdravila, měla vykládat intimní detaily (a tím je pro mě i to, jestli čekám kluka nebo holku)? Proč bych s nimi měla řešit věci, ze kterých mám třeba sama strach a tím spíš se mi o tom nechce pořád dokola (a zbytečně)mluvit? Přiznávám, vždycky jsem byla spíš introvert, ale hodiny prokecat taky dovedu:) Ale teď mi prostě leze na nervy, že bych měla tolik vykládat o svém soukromí, jen proto, že jsem těhotná??? Prostě mi to nepřijde jako povel k šťourání do osobních záležitostí toho druhého… Jak to máte vy? Cítíte se podobně jako já, nebo naopak musíte sdílet úplně všechno s okolním světem?(A že na tom nevidím vůbec nic špatného, když to někdo cítí, že se o tu radost musí s každým podělit!:)
Mám to stejně jako ty.
A počkej, jak ti i cizí lidi budou kecat do toho, jak to máš s dětmi, to je někdy taky mazec. ![]()
Nedej se, je to tvoje soukromá věc. ![]()
sookie píše:
Holky, s kým vším a jak moc rozebíráte vaše těhotenství? Jako chápu, že se mě pořád někdo musí ptát na detaily, když už jsem v tom, ale kde jsou hranice? Mám pár blízkých lidí, se kterými řeším úplně všechno a to mi stačí. Proč bych teď každému, s kým jsem se dřív třeba jen letmo pozdravila, měla vykládat intimní detaily (a tím je pro mě i to, jestli čekám kluka nebo holku)? Proč bych s nimi měla řešit věci, ze kterých mám třeba sama strach a tím spíš se mi o tom nechce pořád dokola (a zbytečně)mluvit? Přiznávám, vždycky jsem byla spíš introvert, ale hodiny prokecat taky dovedu:) Ale teď mi prostě leze na nervy, že bych měla tolik vykládat o svém soukromí, jen proto, že jsem těhotná??? Prostě mi to nepřijde jako povel k šťourání do osobních záležitostí toho druhého… Jak to máte vy? Cítíte se podobně jako já, nebo naopak musíte sdílet úplně všechno s okolním světem?(A že na tom nevidím vůbec nic špatného, když to někdo cítí, že se o tu radost musí s každým podělit!:)
no tak já když o tom s někým mluvit nechci, tak mu to řeknu, že o tom mluvit nechci. když se zeptají na pohlaví, řeknu že nevím. nemusíš vykládat nikomu nic, a jestli tě kůli tomu pomluví tak bych se s nima ani nezalamovala…pokud máš kolem sebe lidi o kterých víš že to s nima probrat chceš a můžeš tak na ostatní se vyprdni. co se třeba omezit jen na máme se fajn, díky a jít dál…když by se dál vyptávali normálně jim řekni, že o tom nechceš mluvit a nedělej si z toho hlavu.
Podle mě jsi naprosto normální.
Já jsem třeba mnohem víc řekla blízké kamarádce, když se zeptala, než vlastní matce, když se zeptala na to samý co kamarádka.
Těhotenství je tvoje osobní záležitost a je jen na tobě, co komu řekneš. Mě třeba dodneška vadí, když můj chlap někde vypráví o narození, o komplikacích, který byly a podobně.
Pohlaví jsme nevěděli ani my, takže okolí mělo smůlu.
Zrovna tak jména. Nějak jsem to neroztrubovala, ani můj muž a nahlásili jsme pár jmen, o kterých jsme uvažovali. Finální rozhodnutí většina lidí věděla až po narození.
Nejsi divná ![]()
Je to jen a jen na tobě komu a co chceš říct… ![]()
Kdyby byli neodbytní, prostě seber odvahu a řekni, že jim do toho nic není…
to je v pohodě, to tě trénuje na to, až se tě budou ptát jakej byl porod… ![]()
to je teprve maso..
NiKi
Nejsi divná vůbec.Můžeš se snad bavit s kým chceš a o čem chceš.Já probírám ty víc intimní nebo spíš osobnější jen s lidma blízkýma,ale nebudu to řešit s někým koho moc neznám.
Bav se s kým chceš a na ostatní kašli.
A nejhorší je,že to nepřejde…
až bude miminko,každej se tě bude ptát----kojíš?????
jako co je jim do toho že…
A jak spinká??????a je hodný???????jak papá?????? ![]()
motika píše:
Ne,nejhorší bylo když mi šáhli na břicho! To bych zabíjela
Ježkovo voko to mi fakt vadilo. Máma mě furt ošahávala a co víc infantilně na břicho šišlala.
Jednou mi na břicho šáhla moje ,,velmi oblíbená" kolegyně v práci.
Jako pokud se někdo zeptal jestli může, tak mi to nevadilo, ale když mě ošahávali bez zeptání, tak jsem teda důrazně upozor%novala.
Petra Z píše:
A jak spinká??????a je hodný???????jak papá??????
A pak taky proč už mu nedáš nějaký jídlo(4.měsíce)?
Už ho dáváš na nočník?
Proč mu dovoluješ ten palec? Atd atd
Já jsem taky introvert, ale přijde mi úplně přirozené, že nějaký známý se zeptá, jestli je to kluk nebo holka, jestli už máme vybrané jméno, kdy se má narodit, když už ej to na člověku vidět. ještě jsem nezažila, že by se někdo neptal(ne teda někdo úplně cizí).
Na něco se dá odpovědět nevím a ty otázky mi nepřijdou nějak nepříjemné a osobní.
Spíš by mi přišlo divné, kdyby na mě bylo těhotenství vidět a někdo známý se vůbec nezeptal
.
motika píše:
Ne,nejhorší bylo když mi šáhli na břicho! To bych zabíjela
To mi dělali taky i úplně cizí lidi, nikdy mi nebylo jasný, jak je to vůbec může napadnout
![]()
Nejsi divná, taky jsem to měla takhle.
Navíc jsme sice věděli pohlaví podle AMC, ale nikomu jsme ho nechtěli říct. To bylo teprve keců … a proč to jako tajíte? to chcete bejt zajímavý? a řekni mi to, jenom mě ![]()
Ach jo, příště budu říkat, že nevím. ![]()
lleennttiillkkaa píše:Petra Z píše:A pak taky proč už mu nedáš nějaký jídlo(4.měsíce)?
Už ho dáváš na nočník?
Tak to je maso.To bych asi taky vraždila.Že ti lidi nejsou normální.Na té mamči to snad musí poznat,že jí to nedělá dobře.To je fakt masakr.
lleennttiillkkaa píše:Petra Z píše:A pak taky proč už mu nedáš nějaký jídlo(4.měsíce)?
Už ho dáváš na nočník?
a neskončí to nikdy ![]()
U nás je teď oblíbený dotaz: a kdy budete mít další?