Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem emaminkam,
prosim o konzultaci,
Jsem 36+6tt a dceruska-kuklicka je nozkama dolu,
stale
,
nicmene, muj dotaz smeruje na to, ze posledni tyden se pohyby zmirnily /znatelne/, zridly a hlavne - kdyz uz,tak citim nejvice nozicky v mocaku a konecniku ale hlavicku a rucicky teda snad vubec
Mam trochu nahnano , ,,mela, ci ma, to nekt
era podobne?
DEKUJI za kazdy komentar
Já jsem u prvního těhotenství taky moc pohyby necítila. Ke konci už skoro vůbec, možná jsem k tomu byla méně vnímavá a miminko mělo málo prostoru. Ale bylo hlavičkou dolů. U druhého dítěte jsem pohyby vnímala od začátku do konce hodně.
Pokud znatelně zmizely, asi bych jela na vyšetření. Oni Ti za to hlavu neutrhnou. Pravděpodobně to bude v pořádku, ALE… Záleží taky, kdy jsi byla na posledním monitoru - pokud jsi tam už teda byla. Já mám pocit, že jsem každý týden chodila od 36.týdne, podle toho bych se rozhodovala, jestli vyrazím k dr. nebo počkám.
Přeju zdravé miminko ![]()
Ahojky moje malinka byla do 36tt taky obracene a pak se teda rozhodla otocit no ja byt tebou radeji jedu na kontrolu jsem plasan 1× semi to stalo taky a cestou k dr se mala rozkopa ke konci snad vic spinkala nebo co tam delala ozyvala se az hodne pozde v noci pokazde mne vzbudila u prvniho sito uz nepamatuji jakto bylo ![]()
..ahojky
, ono miminka mají v posledních týdnech už dost málo místa na nějaké to lítání v bříšku! Já jsem malého v posledních týdnech taky už moc necítila a byl v pořádku
! Ale jestli máš strach nebo jsi z toho nervózní tak si raději hned zítra zajdi k Dr. ten ti řekne opravdu nejvíc!!! Musíš být hlavně psychicky v pořádku aby i mimi bylo v pořádku
!!! Tak si zajdi k tomu Dr., ano? Jen aby se něco nezanedbalo!!! Tím nikdy nic nepokazíš!!!!Držím palečky aby vše dopadlo dobře
!!!! ![]()
na kontrolu jdu zitra, i monitor bude, , ale chtela jsem vedetzkusenosti z praxe, abych vedela, na co se mam konkretne ptat, teda jako stourat, pac on muj dr. je malomluvny a na co se nezeptam, nevim ![]()
pohyby opravdu ke konci trochu mizí, protože dítko nemá tolik místa. ale já teda mám dvě a jednovajky, takže mě doktor říkal, že jakmile ucítím pohyby míň, než normálně, mám přijít, protože to může znamenat, že placenta už nevyživuje dostatečně…ale tím nechci strašit…já měla jednu placentu pro dvě děti.i tak si myslím, že je lepší trochu plašit a na kontrolu zajít, než přijít nedejbože pozdě! ![]()
rorozulka píše:
na kontrolu jdu zitra, i monitor bude, , ale chtela jsem vedetzkusenosti z praxe, abych vedela, na co se mam konkretne ptat, teda jako stourat, pac on muj dr. je malomluvny a na co se nezeptam, nevim
To znám, taky jsem měla takového. Teď jsem ho vyměnila za pravý opak…ukecanou ženskou
Já Lukyho taky pak moc necítila. On byl tedy hlavičkou dolů docela dlouho, pořád mi dr říkal, že je nasměrovaný dobře, ale pořád se ještě může otočit, ale neotočil. Záleží taky, jak je mimi otočené, jestli je bříškem ke tvé páteři, tak tam jsou pohyby cítit mnohem méně. Doktorovi to řekni, že tě to znepokojuje, třeba se víc rozpovídá a vysvětlí ti to líp. přeci jen on to mimčo uvidí na UZV. ![]()
ahojky taky jsm 36tt+6 dnes a malej se vrti dost ale je hlavickou dolu..nekdy je ale treba skoro cely den uplne v klidu skoro se nehne a pak to rozjede po necim sladkym nebo tak. Je mozny ze se ti mala natocila tak ze citis jen ty nozicky…kdyz jdes zitra na kontrolu rekni o tom dr at te prohlidne ale neboj uz nema moc porstoru na pohyb…treba klesla niz
Taky jsme to tak ke konci těhu měli. Méně kopala a když, tak do močáku.Juj.má tam už méně místa a může být trošku jinak otočená. Taky jsem byla trošku vyděšená, ale bylo to v poho. Tak ať je to u vás taky
![]()
Dekuji,
jsem plasan, ja vim, ale to jsou ty myslenky ve 3 v noci, kdyz nemuzu spat… jako ze -deti pry mivaji duvod k tomu se neotocit, treba snura kolem krku- tak jestli neni nejam nedovyzivena, zamotana, nebo… porad mi tvrdne bricho,,,,totez…
asi moc premyslim ![]()
dik za prispevky
Ahoj!Já to měla ted při třetím taky, taky jsme se šíleně bála, furt jsem otravovala doktora!Ten pořád říkal dobrý, pka jsme chodila na kardiotokograf? do nemocnice, měsíc před porodem jednou týdně, tak jsme měla vždy jistotu, že je to ok
Opravdu už má méně místa a pohyby bývají méně časté. Neboj, neříkáš, že bys žádné necítila, ale cítíš je jen méně, to je OK. Zmiň se doktorovi, klidně se ho zeptej stejně jako tady nás. Ale určitě ti řekne, že je to OK.
No já jsme na to pořád mylsela taky, spát jsme nemohla, bylo to pekelný.Ten strach byl hroznej, já tě chápu
No ale právě jsem ti taky chtěla napsat, že má méně místa a opravdu pak e mín hýbaj, neboj se!
Ahoj, já jsem to měla tak stejně ve 36 tt, dokonce byly 2 dny kdy jsem mimi necítila vůbec, to jsem byla pěkně vyplašená, ale měla jsem se s kým poradit, sestra má čerstvé mimi, tak mě uklidnila že je to normální.
Teď jsem 38tt malá kope už mnohem méně, asi tím že tam nemá už moc místečka, ale když o sobě dá znát, tak to stojí za to
![]()