Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,jak už tu někdo napsal,mimi má už málo místa,a co se týče mě,tak mě museli na každém monitoru třást s břichem,aby něco natočili.V porodnici na předoperačním jsem ležela na monitoru 30min.,a nakonec doktor naznal,že s ním nic neudělá
a to mi tloukli u břicha do kovové misky s nůžkami.Pokud ale máš strach,zajdi si k doktoru,jako skoro rodička na to máš nárok-plašit ![]()
Podle mě se tam nevejde, tak je utlumenější. Syn tedy byl hlavou dolů, takže když se chtěl protáhnout a zapružil, tak mě praštil do žeber a kolikrát jsem lapala po dechu. Ale ke konci byl taky klidnější (až na ty herdy do žeber). To třeba teď se druhým (jsem 24tt) je to několikrát denně pořádnej šrumec (a klidně i hodně dlouho)… ![]()
rorozulka píše:
Dekuji,
jsem plasan, ja vim, ale to jsou ty myslenky ve 3 v noci, kdyz nemuzu spat… jako ze -deti pry mivaji duvod k tomu se neotocit, treba snura kolem krku- tak jestli neni nejam nedovyzivena, zamotana, nebo… porad mi tvrdne bricho,,,,totez…asi moc premyslim
dik za prispevky
To tvrdnutí teď může přicházet častěji, odpočívej, nožky nahoooru, ale to máš už skoro termím…tak v klidu. Až to přijde, tak to poznáš. A netrap se jak…Prostě to poznáš…Já taky furt přemýšlela. A víš, kdy mi pukla plodovka? Když jsem seděla vklidu u PC
![]()
Tak, jen zprava z dnesni kontroly---Dceruska se na monitoru projevila ukazkove, a vubec se dnes rozjela. No holt zenska- predvadi se , kdyz se nekdo diva
diky vsem za podporu
![]()
rorozulka píše:
Tak, jen zprava z dnesni kontroly---Dceruska se na monitoru projevila ukazkove, a vubec se dnes rozjela. No holt zenska- predvadi se , kdyz se nekdo diva![]()
![]()
diky vsem za podporu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to je fain, že je všechno v pořádku, hlavně už jsi určitě klidnější. My to s malou v bříšku máme obráceně, asi bude stydlín. Pořád se nám schovávala, pohlaví nám ukázala až v 5 měsíci. Na každém UZ si schovávala obličej ručičkama, takže ani 3D UZ nic moc. Kterého máš termín?
rorozulka píše:
Tak, jen zprava z dnesni kontroly---Dceruska se na monitoru projevila ukazkove, a vubec se dnes rozjela. No holt zenska- predvadi se , kdyz se nekdo diva![]()
![]()
diky vsem za podporu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Super, jen tak dále
a nic se neboj, vše bude ok ![]()
Ahoj, ráda bych oživila diskuzi a zeptala se Vás jestli jste to některá taky tak neměli. Sice už jedno dítě mám ale tohle vůbec neznám tak jsem z toho docela nervózní.. Jsem teď v 37tt Miminko bylo vždy hodně aktivní, všichni mohli i vidět jak se mi břicho vlnělo když kopala. Jenže v neděli mi nejspíš odešla hlenová zátka ( nejsem si 100% jistá protože to byl jen nažloutlý hlen ale bylo ho docela dost) no a od neděle cítím pohyby fakt slabě a málo. Pořád se uklidňuji tím že když je cítím je vše v pohodě ale trošku mě děsí to, že se to změnilo takhle ze dne na den.. už delší dobu mám menstruační bolesti které ale netrvají dlouho + tvrdnutí břicha..myslíte že by se miminko mohlo jen připravovat na porod a nabírat sílu? vím že mi přesně neřeknete co se děje ale třeba s tím máte i vy nějakou zkušenost.
Bez radeji na kontrolu. Radeji 100× zbytecne, nez pozde. Urcite bude vse vporadku, ale at mas klid ![]()
@G.a.b.c.a20 v tomhle případě jedině kontrola, nejspíš se o nic nejedná, ale mě vždy říkali radši 10× zbytečně než jednou pozdě
aktivita se sice ke konci těhotenství snižuje, ale asi by neměla tak rapidně..
@G.a.b.c.a20 píše:
Ahoj, ráda bych oživila diskuzi a zeptala se Vás jestli jste to některá taky tak neměli. Sice už jedno dítě mám ale tohle vůbec neznám tak jsem z toho docela nervózní.. Jsem teď v 37tt Miminko bylo vždy hodně aktivní, všichni mohli i vidět jak se mi břicho vlnělo když kopala. Jenže v neděli mi nejspíš odešla hlenová zátka ( nejsem si 100% jistá protože to byl jen nažloutlý hlen ale bylo ho docela dost) no a od neděle cítím pohyby fakt slabě a málo. Pořád se uklidňuji tím že když je cítím je vše v pohodě ale trošku mě děsí to, že se to změnilo takhle ze dne na den.. už delší dobu mám menstruační bolesti které ale netrvají dlouho + tvrdnutí břicha..myslíte že by se miminko mohlo jen připravovat na porod a nabírat sílu? vím že mi přesně neřeknete co se děje ale třeba s tím máte i vy nějakou zkušenost.
Určitě utíkej k dr., pro jistotu. Jsem 38.tt a aktivita se teda nijak nesnížila, naopak mi přijde, že jak tam má míň a míň místa, cítím ho daleko víc. ![]()
@G.a.b.c.a20 Jela bych hned na kontrolu, měla to kamarádka u druhého syna v 36tt zeslábly pohyby, ona chtěla počkat do druhého dne na kontrolu ale naštěstí je její manžel plašan takže jeli hned, klukovi padaly ozvy a hned šla na akutního císaře, na pupeční šňůře měl uzel který na ultrazvuku nebyl vidět (nejspíš vznikl někde v začátku těhotenství) a jak kluk rostl tak se uzel pomalu utahoval, kdyby čekala do kontroly tak je nejspíš bez dítěte. Mě v poradně řekli že mám jet když budu mít i jen špatný pocit protože kolikrát nic jiného nenaznačuje problém. Jinak kamarádčin klučík je teď zdravý jedenáctiměsíční raubíř, který si po narození v inkubátoru pobyl asi 2 hodiny než mohl k mamce.
Příspěvek upraven 30.04.19 v 10:05
Zajdi na kontrolu. Zmeri ti ozvy a prutoky a ty pujdes domu v klidu.
Dobry, ze pohyby citis, kazdopadne na kontrole bych byla uz v pondeli… let hned.