Laxní přístup doktorky?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46867
21.2.11 09:16

Nevim :(

Ahoj maminky,
mam na vas dotaz, jestli nemate nahodou podobnou zkusenost.

Ziju v zahranici, po dvou mesicich snazeni se mi podarilo otehotnet. Prvni den me PM je 26.12.,ale mam nepravidelnou menstruaci uz ödjakziva" a posledni 2. cykly byly 32 dni a 36 dni, ovulaci bych mela mit nekdy 18 den.

Min. tyden jsem sla na prvni UTZ, i kdyz je pani doktorka mila a opravdu jsem ji verila, tak si proste myslim, ze me odflakla, totalne, bohuzel jsem to zjistila az po precteni nekolika clanku na internetu :(.
Takze jedine co udelala bylo:
1. PM, po sdeleni mi rekla, ze bych mela byt 8tt.
2. udelala mi vaginalni UTZ a rika, vidim jen vacky a nic vic, to je zamlkle tehotenstvi.
Jenze ja mam porad tuseni…Ja na UTZ videla krasny dva vacky, mozna jsou prazdne, ale mne se zda, ze me odflakla, pak mi jen rekla, dojdete pr. tyden domluvime se na potratu???
Vyzadala jsem si alespon posledni UTZ, zda se neco nezmenilo. Krev mi nevzala, coz mi doslo az doma, ja blba sem byla vyjevena, jak telatko :(. Prasky na vyssi tlak mi rekla, ze priste jak dojdu.
No, po precteni nespocetne prispevku jsem se rozhodla jit tento tyden k jinemu doktorovi, pokud to bude stejne jak predtim, tak ok, ale pokud tam bude jen pidi zmena, chci vzit krev a cekat, i kdyz me to stoji nervy.
Co si myslite vy, zeny? :) Je to konecna nebo mam jeste pidi sanci? :nevim:

Příspěvek upraven 06.06.14 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
21.2.11 09:18

ahoj, myslim, ze to bude v poriadku a verim, ze uvidis vnutri uz aj plodiky :srdce: gratulujem k dvojickam, je to krasa :srdce:

niektori doktori su ako padnuti na hlavu, drzia sa len tych svojich stupidnych tabuliek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.2.11 09:22

no já myslím že pokud jsi v 8tt tak by už mělo jít vidět víc než to co viděla.ale na druhou stranu znám dívčinu,která byla těhu a měla hematom.mudr ji hned posílala na revizi,ona nešla a dobře udělala.hematom se vstřebal takže fakt nevím.uvidí se asi až na dalším ultrazvuku,ale naděje je.možná dvojčátka rostou pomaleji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
21.2.11 09:23
Weru píše:
Ahoj maminky,
mam na vas dotaz, jestli nemate nahodou podobnou zkusenost.
Ziju v zahranici,po dvou mesicich snazeni se nam podarilo otehotnet. Prvni den me PM je 26.12.,ale mam nepravidelnou menstruaci uz ödjakziva" a posledni 2 cyklusy byly 32 dni a 36 dni, ovulaci bych mela mit nekdy 18 den. Min tyden jsem sla na prvni UTZ, i kdyz je pani doktorka mila a opravdu jsem ji verila, tak si proste myslim, ze me odflakla, totalne, bohuzel jsem to zjistila az po precteni nekolika clanku na internetu :(.
Takze jedine co udelala bylo.1. PM,po sdeleni mi rekla, ze bych mela byt 8tt.
2. udelala mi vaginalni UTZ a rika, vidim jen vacky a nic vic, to je zamlkle tehotenstvi.
Jenze ja mam porad tuseni…Ja na UTZ videla krasny dva vacky, mozna jsou prazdne, ale mne se zda , ze me odflakla, pak mi jen rekla, dojdete pr tyden domluvime se na potratu ????? Vyzadala jsem si alespon posledni UTZ, zda se neco nezmenilo. Krev mi nevzala, coz mi doslo az doma, ja blba sem byla vyjevena, jak telatko :(. Prasky na vyssi tlak mi rekla,z e priste jak dojdu.
No po precteni nespocetne prispevku jsem se rozhodla jit tento tyden k jinemu doktorovi, pokud to bude stejne jak predtim, tak ok, ale pokud tam bude jen pidi zmena, chci vzit krev a cekat, i kdyz me to stoji nervy.
Co si myslite vy, zeny? :) Je to konecna nebo mam jeste pidi sanci ? :nevim:

Ať ti udělá ultrazvuk ještě jednou. Jak jsem já otěhotněla, nevěděla jsem to, měla jsem píchání v břichu, doktro mi dělal ultrazvuk a zjistil, že jsem těhotná, ale taky byl vidět jenom váček, podle krve, říkal, že by tam už mělo jít něco vidět, taky mi říkal, že by se mohlo jednat o mimiděložní těhotenství, byl zrovna pátek. Hned na sobotu mě objednal na UTZ do nemocnice, ať se to ohlídá, že třeba půjde vidět víc. Na ten další den, se v té nemocnici ve mě šťoural snad čtvrt hodiny. Dokonce mi to ukazoval, že tam šlo mírně vidět tlukot srdíčka. Brečela jsem štěstím, že je to v pohodě. Takže jeden den tam nešlo vidět ještě nic a na další už trošku jo, jak jsem šla po víkendu opět k mému doktrovi na gyndu, tak to ultrazvuk ukazoval už zřetelně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.2.11 09:24

soldi,jsem ráda že sem na tebe narazila.ty jsi taková naše poradna :mrgreen: zeptám se tě jsem v 5tt a špiním,myslíš že je důvod hned jet k mudr nebo stačí až v pátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140

Ahoj,
mně u prvního těhotenství řekl doktor to samé- zamlklé těhotenství. Krev mi tedy vzal. Za týden jsem si měla zavolat, abychom se domluvili na termínu výškrabu, my už to doma všichni obrečeli, za týden jsem tam volala, představila se a sestřička mi říkala- jo, koukám na to, vy jste těhotná. Hladina hormonu se od té doby rapidně zvedla, doktor se podíval na UTZ znovu a svůj předchozí názor přehodnotil. Já si tedy pro jistotu zašla ještě pro názor k jinému doktorovi, který mi potvrdil jasné těhotenství…a dneska mám doma čtyřletého rošťáka. Takže šanci máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867

Ja si to tez myslim, i kdyz se snazim drzet lehce pri zemi , zase si rikam, tak je to doktorka zkusena a proste ty vacky byly asi fakt prazdny,ale druhy ja mi rika, ze je to zvlastni. Navic jsem prodelala potrat ve 21 tt, na ktery jsem musela. Tak doufam,z e mas pravdu, jsem zvedava jestli se neco pr tyden ukaze, ona by me normalne snad rovnou poslala na sal :DD.
Mozna jsem hysterka a fakt nic nebude. Myslis si, ze i kdyz to bude od druheho doktora taky mimo termin a nepovyrostou mimiska o moc, ze mam jeste tyden cekat?
Ja mam ted pocit,ze me asi trefi slak :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.2.11 09:25
Bajča píše:
no já myslím že pokud jsi v 8tt tak by už mělo jít vidět víc než to co viděla.ale na druhou stranu znám dívčinu,která byla těhu a měla hematom.mudr ji hned posílala na revizi,ona nešla a dobře udělala.hematom se vstřebal takže fakt nevím.uvidí se asi až na dalším ultrazvuku,ale naděje je.možná dvojčátka rostou pomaleji :lol:

pointa je, ze ma dlhsie cykly, cize nie je v 8tt, ale podstatne menej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.2.11 09:26

Na potrat je vždycky času dost, i kdyby byly zamlklé, tak čemu tam uškodí :nevim: Ale pokud ti spočítala týden otrocky podle PM, tak to opravdu odflákla.
Já měla u prvního též dlouhý cyklus, v 8+0 jsem měla jen váček, za 14dnů bylo srdíčko a všechno, rozdíl oproti PM byl téměř 3týdny. Takže bych zatím ještě nikam nechodila, počkej 14dnů od původní kontroly a jdi na utz, budeš mít jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.2.11 09:27
baj
Bajča píše:
soldi,jsem ráda že sem na tebe narazila.ty jsi taková naše poradna :mrgreen: zeptám se tě jsem v 5tt a špiním,myslíš že je důvod hned jet k mudr nebo stačí až v pátek?

dakujem za doveru :oops: :srdce:
na zaciatku tehotenstva je spinenie bezne, ak je to len trocha hnedej krvi, nemalo by to vadit, ak je to cervena krv, cize cerstva, treba ist radsej k dokymu,

tiez som takto na zaciatku spinila- praskali mi cievky, pomaha ascorutin :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.2.11 09:27

Jeeeee

Kez by se to stalo i me :)), krasny pribeh, ja bych za dobrou zpravu snad i doktora znasilnila :lol: :lol: .
Jde o ot, ze ta doktorka mela perfektni UTZ pristroj, jelikoz je puvodne z diagnostiky, tak i proto si na jednu stranu rikam, mozna uz ma tolik zkusenosti, ze ji staci minuta na to aby videla ci nevidela, ale na druhou stranu,z e mi ani nevzala krev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.2.11 09:28
soldi píše:
baj
Bajča píše:

takže hned k mudr nemusím a myslíš že mudr na ultrazvuku pozná i hrozící potrat nebo to se prostě dřív nepozná?

dakujem za doveru :oops: :srdce:
na zaciatku tehotenstva je spinenie bezne, ak je to len trocha hnedej krvi, nemalo by to vadit, ak je to cervena krv, cize cerstva, treba ist radsej k dokymu,

tiez som takto na zaciatku spinila- praskali mi cievky, pomaha ascorutin :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.2.11 09:29

weru, u nas v teme, a urcite aj tu na fore je vela kociek, ktore zazili rovnaku situaciu. ako som pisala, verim, ze teraz tam budu uz aj plodiky.

za tyzden sa toho vela zmeni.
a tiez zalezi dost na kvalite utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.2.11 09:30

jeeee, vy mi tak pomahate, pripadala jsem si pred pritelem jako hysterka :oops: , nebo padla na hlavu z neuspesneho poceti :dance: . Tak terba se postesti, myslim,z e po tech utrapach bych si to i zdovolenim zaslouzila :).
No a me praveze stve ta nevzita krev, on dalsi doktor ani nebude mit s cim srovnavat, ze ja nesla rovnou k nemu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.2.11 09:32

bajča, asi zalezi od doktora, ale moja dok mi hovorila, ze ked hrozi potrat, ze dutinka nie je pekne okruhla, ale ma tvar slizicky. takze to asi spoznaju.

ak budes kludnejsia, chod k dokymu, mozno Ti predpise duphaston a ascorutin, ale ked je to len malinko, tak to s najvacsou pravdepodobnostou budu len tie cievky.

vela som si o tom citala, ked som mala to spinenie :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky