Laxní přístup doktorky?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
21.2.11 10:30
Theresa píše:
Ahoj, řeknu svůj příběh.
Loni jsem šla k doktorce, bolesti břicha, duch na TT.
Sama jsem si spočítala 8.-9. týden. Doktorka taky. Na utrazvuku nic, vůbec nic. Doktorka mi tedy řekla, že jsou 3 možnosti. 1) potratila jsem, 2)mimoděložní tehu (to se zakladatelky netýká) , 3) mladší těhu (4tt).
Poslala mne na dva odběry krve v časovém rozestupu dvou dnů. vysvětlila mi, že podle naměřené hodnoty udělá „diagnózu“.
Hodnota klesá-potrat
Hodnota mírně stoupá-mimoděložní těhu
Hodnota se zdvojnásobí - těhotenství.

Vyšla mi třetí možnost a dnes mám 5ti měsíčního dráčka. :srdce:

Tak hodně šťestí :kytka:

Ano, 2 různé odběry krve pochopitelně smysl mají. Theresa to vysvětlila přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.2.11 10:40

jéé, tak to jsem zvědavá, jak to dopadne, ale jsem si jistá, že tam mimi bude. Já u prvního šla k dr. necelé dva týdny po vynechání MS a nebylo vidět nic, jen při hooodně velkém zvětšení prázdná dutinka. Za další dva týdny bylo i srdíčko :srdce: Pokud máš opravdu dlouhé cykly, tak se vůbec neřiď tím, co ti vypočítala dr., protože to se může lišit i u normální délky cyklu (ne každá žena ovuluje uprostřed cyklu) natož pak už delšího cyklu. Teď ten vývoj probíhá strašně rychle, takže pokud za 14 dní nebude vidět pokrok, tak bohužel :cry: , ale tomu vůbec nevěřím. Určitě už tam budou srdíčka jak zvon. Na první prohlídce mělo moje současné miminko velikost 0,9cm a za 14 dní o víc než 2 cm víc. Dobře to dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.2.11 12:22

Wow Willko dekuji, ted jsme na ten kalendar koukala. Ja radeji pocitam s tou horsi variantou, pro jsitotu,ale porad vidim, ze me nadeje stoupaji :)), coz je opravdu povzbuzujici. Vis , co v tuto chvili bych nejradeji nasedla na letadlo a letela k moji zlate ceske doktorce.
Mne praveze slo o to, ze mi mohla vzit krev a dalsi tyden opet, aby videla, jestli HCG stoupa nebo klesa nebo co se deje. Ne ona mi vse jen oznamila, i kdyz mile a zucastnene. Odflakla to hold. Ona mi rikala, po minute ze pochybuje, ze by se pletla :), ze by byl zazrak , kdyby s etam neco za tyden ukazalo a jestli tak ted to musi byt tak malinky, ze to ona nemuze videt…no nevim, mne to prislo identicky jak 5tt na UTZ, co jsem nasla na netu.
Uvidime uvidime, kkazdopadne vezmu veskere sily a , i kdyz tento tyden mi rekne doktor, ze nesouhlasi datum s vyvojem plodu tak cekam do jeste dalsiho tydne, s tim, ze chci vda krevni testy a jeste posledni UTZ, a pak teprve se uvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.2.11 12:25

Dekuji Kakiko :). Doufam, ze to dopadne porad dobre :).
Ale pocitam opravdu radeji s obouma variantama. Pokud to bude ok, tak asi pujdu za doktorkou a omlatim ji vsechno o hlavu s prominutim :((. Jeste stresem neco podelam :((.
Myslis si , ze i po 5-7 dnech muze byt nejaka zmena, pokud by melo byt vse ok ? Asi ano, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.2.11 12:34

určitě jak už někdo psal ze začátku se to mění urychleně a každých pár dní musí jít poznat změna.já jsem nato taky zvědavá.minule jen tečka a k mudr du zítra tak se uvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.2.11 12:39

Právě že teď je ten vývoj tak rychlý, že i ten týden stačí na to, aby se v dutince něco ukázalo. Zvlášť, pokud má kvalitní ultrazvuk. Kdybych měla skener, tak ti pošlu první fotku svého teď už brzy dvouletého syna :lol: To bylo opravdu malá černá škvírka, ve které nic nebylo :lol: Ale věřím, že si to umíš představit. Takže jdeš ke kontrole tento týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.2.11 12:45

J ati ukazu jak to asi vypadalo u MUDr. Jen nejsem doktorka, tak nevim jestli je to identicke na 100% :D. Akorat, ze mam dvojvajecnatka. Neni to muj UTZ,ale jak sem celou noc nespala, tak jsme si i nasla , jak by to asi mohlo vypadat. Tak mi pak napis tvuj nazor, dekujiiii :) :srdce:
PS: a taky mam dve komurky. jen chci ukazat, jak presne ty zloutkovy vacky vypadaly a co si o tom myslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.2.11 12:51

že to budou hezcí andílci, pokud mají takovou krásnou svatozář taky :lol: Na to, aby se miminka ještě začla vyvíjet, si myslím je ještě čas. Já tomu pořád věřím. A co bylo u tohohle UZV napsaného? Jen asi, že je to brzká fáze těhotentství, nebo něco víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.2.11 12:55

Skoda, ze jsem si nenechala vytisknout fotecku, to byla svatozar jak delana :D, teda dve .
U tohodle obrazku je jen napsane, ze je to UTZ 5 tt a jasny ukaz jednovajecnych dvojcat, neco v tomhle smyslu. Mela jsem tam fakt jen kolecka, na jedne strane s emi zdalo, z eto bylo tlustsi, ale je fakt mozny, ze to bylo prazdny…Ale rict tohle jen, protoze nesedi vypocet PM s UTZ bez optani se na cokoli, to jsem nezazila u me byv chladnejsi MUDr, kterou bych nevymenila ani za nic .
Prekvapila jsem sama sebe, jelikzo sem byla v soku, a taky nevedomost udelala sve, i kdyz mi stale neco nehralo a ja se vyptavala.
Strasne moc mi pomaha si s vami o tom vsemi povidat, i kdyz asi melu porad to stejny dokola :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.2.11 12:59

koukej,já jsem v 5tt a špiním a taky to tu melu pořád dokola ale každá zkušenost že to nic není mě moc uklidňuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.2.11 13:00

tak ta svatozář je je totiž budoucí placenta. Je jasné, že se nejdřív musí udělat „komůrka“ pro miminko a teď si myslím, že už tam po tom týdnu určitě něco vidět bude.
A když u tohohle UZV psali, že je to příklad jednovaječných dvojčat, tak by to nepsali, kdyby tam vlastně žádná nebyla :kytka: Takže se koukej na svět hezky usmívat, protože není nic ztracené. Doktorka to asi seká jedno vedle druhého a ty jsi jí do „tabulek“ svojí délkou cyklu nezapadla, tak tě rovnou takhle odpálkovala. Nedávno tu byla diskuze…počkej, najdu ti jí je TADY
a stalo se něco podobného, co tobě. Tak se mrkni. Doktor taky chtěl posílat na vyčištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.2.11 13:02
Bajča píše:
koukej,já jsem v 5tt a špiním a taky to tu melu pořád dokola ale každá zkušenost že to nic není mě moc uklidňuje :mrgreen:

To je jasné, člověk se potřebuje pořádně uklidnit :hug: Já taky špinila…při prvním v 6. týdnu a malý je v pohodě :lol: Teď jsem špinila ve 12.týdnu, tak ti ve středu řeknu, že fakt můžeš být v klidu :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.2.11 13:04

díky,to potřebuju slyšet,pa jdu do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.2.11 13:15

Ona prave rikala no ja vidim placentu,ale nic vic nic kolem. Tak jsme ji rekla, ze co jsou ty vacky a ona no prave, ale nic nevidim, vidim jen prazdno. Navic chudak pritel , jakozto uplny laik, pochopil z jejiho vypraveni, ze nemam ani placentu v komurkach :DDD.
Ja jsem byla po ctvrtku smirena, ze se nic nekona, ze mozna dvojcatka nam nejsou souzena nejspis.
Takze nastesti nejsme tak smutna, jsem vystresovana, protoze doprkynka dubovyho, nevim co. Koukala jsem na UTZ od predchoziho miminka 6+4 tt a byl tam uz flicek :P, tak pocitam, ze pokud je to ok, tak tam ty flicky tento tyden byt musi
Bajco ja taky spinila u predchoziho miminka, ale jen po sexu, jestli to muzu napsat na plnou pusu tak po sexu, ze me se spermatem vyteklo i cosi ruzoveho, a pak nic a miminko bylo az na gastroschizis absolutne zdrave. A u dcery jsem mela dokonce jeste mesicky a MUDr , coz s emi pani doktorka tady vysmala a rekla , ze nemozny, ale ja vim co se stalo a mam na to i svedky, exmanzela a doktorky, stalo se to, ze mala nebyla v 8+ nejaky ten den tt videt na UTZ a za 10 dni tam litala jak na bunggyjumpingu 10 tt, coz nikdo nechapal, jelikoz 8 tt musi jit zretelne videt , ne? Ja mam proste porad neco , zadna slast :DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.2.11 13:23

Weru, tak ty by jsi měla být fakt v pohodě, když víš, že jsi prostě exot :mrgreen:

Miminka takhle na začátku rostou rychlostí blesku. A jak už tu bylo napsáno, pokud by jsi skutečně byla v 8tt, tak by tam něco mělo být vidět, ale jelikož nejsi, mimča jsou mladší, tak se teprve vyloupnou. Uvidíš, tenhle týden to ukáže. A už víš,který den půjdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí