Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já dopadla maximálně nejlíp, mimísek naprosto v pořádku
No, dnes máme docela fofr, přítel vymyslel hurá akci, vzal si dovču a odpoledne odjíždíme k jeho rodičům 200km daleko. Vím to asi tak 3 hodiny, mezitím jsem byla na tom UZV, takže honička ![]()
Ale určitě ti budu držet palečky a večer se tu ještě ukážu (díkybohu, že u tchánovců je taky net) a podpořím tě. Já těm tvým mrňouskům prostě moc a moc věřím a už se těším, až sem zítra dopolko napíšeš přešťastnou zprávu, že tam jsou
![]()
Jsem za tebe straaasne moc rada, gratuluji a ted uz bude jen a jen lip
. Posilam tvemu drobiskovi pusinku, aby bylo jeste lip
.
Ja jim taky verim, ze tam jsou a ted si davaji bungyjumping
. Proste mi to vsechno nejde do hlavy, ta jezibaba jedna
.
Doufam, ze mame pravdu obe a zitra jsem napisu juchu juchuuu
.
Uzivej si u tchanovcu
. A drz se ![]()
tak jsem tady abych tě ještě podpořila. Zítra sem dopoledne nebo kolem poledne juknu, tak očekávám radostné zprávy. Takže držím palečky, plivu těhotné bacily a zítra na tebe budu v devět hodně moc myslet
![]()
Dekuji kakiko za podporu a drzeni paleckuuuu, strasne jsi mi pomohla
. I holky s nazory a zkusenostmi.
Byly tam cmrdolinci a byla jim krasne srdicka
.
Jsem tak strasne rada. Tlak jsem mela teda nehoraznej 160/100, ale to bylo asi nervama. Dostala jsem prasecky, vzali me krev i moc do laborky, pani doktorka se strasne omlouvala, kdyz jsem ji rikala, ze jsem to proste vedela, ze mam neprav menstruaci + dlouhy cyklus tak rikala, asi to tak bude a pak jak jukla tak rikala jeeee jeeee, oni tam fakt jsou, strasne blahopreju. Tak jsem doktora nezmenila
.
Teda nastvala me radne, ale taky jsem ji to vysvetlila a ona se pak jeste jednou omluvila, tak to se odpousti. Si zaslouzi mit na seznamu dvojcatka
.
A copak ty, jak je u tchanovcu? ![]()
ty bláho fakt?tak to bude tím že si tomu věřila!Moc gratuluju!!fakt super zpráva a který si dnes týden?
achjo, musím psát znova, tady často padá net ![]()
Weru, já to věděla!!! Věděla jsem že tam jsou a jsem strašně moc ráda, že to tak je doopravdy. Moc a moc gratuluju, jsi opravdu statečná, že jsi ten týden zvládla a mimískům (až na chvilkové výpady
) tolik věřila
A teď můžeš i ty všude vyprávět, jaký obrovský skok za ten týden prďolkové udělali. Z ničeho jsou za sedm dní srdíčka
![]()
Tady je to super, ale net tu často padá, takže se ozvu asi až po víkendu. Včera a dnes jsem prostě musela, abych věděla, že je všechno v pohodě, ale vidím, že jste všichni tři v naprostém pořádku, tak můžu být v klidu
A máš fotky? Můžeš je pak hodit do počítače? Aby ses nám mohla dvojčátky pořádně pochlubit ![]()
Ty jsi hodna, ale musim rict, ze diky tobe jsem fakt verila a dokonce jsem na tebe myslela a to se nezname
. Sem si rikala, tak jsem zvedava, jestli te Kakice budu moct rict juhuuu juhuu, mely jsme pravdu. Vypadky jsem mela 2 dny no
, ale pak sem se vyprdla na pesimismus
. Taky jsem koukala, jak velici uz byli 0,64 a 0,68
. Navic doktorka rekla, ze tim jak jsou dvojvajecna + ze maji mezi sebou hodne silnou stenu,z e je to nejlepsi co muzu u dvojcatek mit, takze i za to jsem rada. Tak jeste preckat do 12tt vicemene v klidu
.
Fotecku jsme zapomneli i doktorka
, ja ji rekla az uz jme mluvili a tak utikala zkusit vytisknout ulozeny prdolky v PC,ale uz to nejak neslo, tak prej priste, prej budou i lip videt, byli jsme v jeji ofic ordinaci v nemocnic, takz emela nejakej horsi UTZ
, takze jsme mohli mit krasne od 5tyho tydne fotecky, ale dostali jsme dvakrat do 2 tydnu sokec
, tak jsme nejak opomneli, partner brecel ja stihla zrudnout a doktorka malem prorazila strop
.
Kopni do toho pC
.
Tak ju, budu cekat po vikendu, koupila jsem si tlakomer, tak jsem zvedava kolik namerim doma.
Tak si uzivej relaxu s tchanovcama a zlatickama, a pak se ozvi
.
A dekuji moooooooooc za podporu, tak strasne jsi mi pomohla, ze ani nevis
![]()
Dekuji
. Ted jsem 6+4tt, takze 2,5 tydne min nez od PM, ale od ovulace temer na den presne ![]()
Weru, super zprávy!
Moc gratuluji. ![]()
(Btw, jak píšeš, že jsi v 7tt, tak to u mě srdeční akce ani vidět nebyla, já si musela počkat na pozdějc.
)
Za sebe ale musím říct, že já bych to doktorce dala pěkně sežrat, ten hroznej týden, co sis musela prožít, nebo to, kdybys na ni dala a šla hned na vyčištění!
No neví, nevím, ale asi bych ji poslala někam a vrátila se k tomu hodnému doktorovi, co jsi o něm psala.
No nic, to je na tobě…
Tak teď hlavně, ať je vše v pořádku. Dávej na sebe pozor, hlídej si tlak a šetři se. Jo a připrav se na to, že se situace může lehce opakovat v tom, že ti doktoři budou vykládat jak jsou malí pozadu ve vývinu, jak jsou menší, než by měli být a pak, že přenášíš…atd. Všechno jenom proto, že jsou „pozdějc“ a oni jedou tabulkově.
Tak je pošli do háje, že víš, svoje, ju? ![]()
Jo a nezapomeň jít na NT+ biochem. screening ve 12tt (UTZ + odběr krve = vyhodnocení kombinovaného rizika vývojových vad). Ať se nenervačíš, že ti vyšli blbě triple-testy (v 16tt jenom krev). Ty jsou na prd (spolehlivost 68%), kdežto NT+ je přesnější (spolehlivost až 90%). ![]()
weruuu, ja som Ta cely cas citala ako si pisete s kakikou a cely cas som vam moc verila, juuj, dvojcata, strasne moc sa tesim, ani na sekundu som nezapochybovala
![]()
a inak, ja som tiez dnes bola na poradni, tak prikladam motivujucu fotecku
![]()
Vilko dekuji moc za pranicka a i za podporu
.
Doktorka je strasne hodna , nejhodnejsi, ale je starsne citliva mne prijde a jedna nekdy prehnane a nechapu proc se me tenkrat nezepotala…Ja sjem ji to rekla,z e uz konecne mi muze spadnout tlak dolu, po tech nervech za tyden, na to jsem navazala, ze jsem to vedela, rekla jsem ji, kdy mam ovulaci a nepravidelnou menzes, tak se strasne omlouvala a jestli chci k jinemu doktorovi, ze muzu ,z e to pochopi, jsem rekla, ze ne, dam ji sanci, jak me jeste jednou nasere tak jdu. Ale tady jsi vetsinou s Midwife, nevim jak to prelozit presne,ale neco jako porodni asistentka, ktera se o tebe stara dela ti UTZ, a pak se jde zase k MUDR na ty dulezite veci , a pak rikala, ze jdu mam pocit ke konci nebo od 20 ttt asi zase opet pod doktorku.
Na ten screening ve 12 tt pujdu na 100% tady se dela automaticky, ted jsme k tomu dostali nejaky brozurky na precteni,z e u tech dvojcatek ej na prd, ze je to tezko rozeznatelny a jak se rozhodnout, kdyz jedno downuw ma a jedno ne. Jeste jsem to necetla tak prostudujem vecer s parnerem. Ale my nemame nikde v rodine tyhle problemy, ani v minulosti. Takze verim, ze tenhle problem ja mit nebudu.
Jo ja popletla ty velikosti 6,4mm a 6,8 mm
jsem napsala predtim peknou blbost
.
Jeste jednou dekuji za info a podporu ![]()
Dekuji moc,
strasne jste mi vsechny pomohly, opravdu, kdybych vas tu nenasla, tak bych asi skolabovala do dneska, nastesti to nakonec dobre dopadlo, ja uz posledni dva tri dny taky nepochybovala
.
Jeeee to je krasny miminecko
![]()
Je to chlapecek nebo holcicka? nebo se nechavas prekvapit?
weru, je to chlapcek, rozcapil sa nam uz v 16tt ![]()
bolo by krasne, keby si mala dvojcatka parik ![]()
a mate uz nejake v rodine?
Weru píše: …z e u tech dvojcatek ej na prd, ze je to tezko rozeznatelny a jak se rozhodnout, kdyz jedno downuw ma a jedno ne. ......
Kamoška má dvojčata a psala mi, že u toho screeningu je důležité, aby to doktoři zadali do počítače jako dvojčata, jinak z toho lezou blbosti (ju právě vyhoukali, že je tam velký problém, ale pak se zjistilo, že jí tam nezadali dvojčata - jakmile to opravili, tak najednou byly hodnoty OK a problém žádnej
). Ale jinak chápu, že s dvojčaty je to náročnější, jednak jak to zkontrolovat na UTZ, tak pak případně zjistit, které je zdravé, které ne a jak případně rozhodnout co s tím… ![]()
.....Ale my nemame nikde v rodine tyhle problemy, ani v minulosti. Takze verim, ze tenhle problem ja mit nebudu.
Tohle bohužel není otázka dědičnosti. Může se to objevit i jako zcela nový jev v rodinné větvi, kde tyto problémy nikdy nebyly. ![]()
No ale my budeme myslet pozitivně, že?
Když už to ti caparti doktorce tak natřeli, jsou tam, i když podle ní být neměli, tak žádné problémy nebudou… ![]()
Tak to je divny, kdyz nam delali chromozomy a genetiku na predchozim miminku, tak mi rekla, ze by to melo byt v poradku na vic procent…tak ja nevim. Ale ja si myslim, ze to bude v poradku
, po predchozim nemocnym miminku uz tu budou jen zdravi mimousci. Verim tomu
![]()