Laxní přístup doktorky?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
22.2.11 13:00

Ja vim, ze nervim sama sebe, to jsem ja :lol: :lol:.
Ja mam praveze sto chuti na ten autobus sednout a proste jet :lol:. ale vydrzim. Myslim, ze po tydnu by uz tam melo byt embryo a ne jen zvetsenej vacek, ze? No jsme zvedava.
Ja v CR mela vsude jen skvele doktory, jen v porodnici mi to z malou trosku pokakali, ale prezily jsme obe :D:hug:

Příspěvek upraven 06.06.14 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.2.11 13:18

hmm a dorazila by jsi ve čtvrtek :mrgreen: To už vydržíš, je úterý. Já už jsem taky celá napjatá, zítra jdu na ultrazvukový screening a dozvím se, jestli je všechno v pořádku a mimi je zdravé jako řípa. Takže můžeme nervit spolu :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.2.11 13:24

Ve stredu bych dorazila :-P :lol: . Ne ja pockam, snazim se to lehce vytlacit z myslenek. Akorta partner je lehce workoholik a nejak je mu prace prednejsi nez moje psychika, i kdyz je to teda nejhodnejsi nejzlatejsi chlap, tak v tomto pripade me fakt nepodporuje. Mluvi jen o potratu, neslysela jsem ho ani jednou rict, ze tam treba uvidime dva broucky. Takz eto taky neprida :).
Drziiim pesti, budu na tebe myslet a cekat na zpravu, jak jsi dopadla, ale ja doufam, ze to bude dobry.
Nejhorsi je, ze jsem taky vzdycky nervila do 12tt na downuv syndrom, pak do 16 tt na triple test, a pak abych neporodila driv :D, sem si myslela a rikala, ze to tentokrat resit nechci , a pak mi rekne doktorka tohle, a pak dalsi dve doktorky a 10 lidi neco jineho a pozitivniho.
:dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.2.11 13:31

Já tedy Lukáška nějak výrazně neprožívala. Těhotenství jsem si užívala plnými doušky a hodně naivně spoléhala na to, že se přeci nemůže nic pokazit :lol:
O co větší byla pohodě předtím, o to víc mám nervy teď. Jako by se to mělo rovnat zázraku, že by se mi narodilo druhé zdravé dítě :roll: Zaplatila jsem si screening nehrazený pojišťovnou právě i z toho důvodu, že zítra (tj. cca v 13.týdnu) budu vědět, jestli je vše v pohodě, na triply bych musela ještě 3 týdny + ještě vyhodnocení, čekat.

Přítele neřeš…chlapi to prostě cítí jinak. Pro ně je to zatím pořád jen spermie a vajíčko :lol: a nechápou, že to tolik prožíváme. Od toho jsou baby drbny, aby si to mohli probrat mezi sebou :mrgreen:

Já už četla hrozně moc příběhů, kde dr. říkal, že tam nic není a ehjle, na další kontrole už bylo. Proto neztrácím víru, že i ti tvoji prckové tam jsou :hug: Jen by mě zajímalo, kolik miminek se nenarodí jen proto, že dr. tvrdil, že tam nic není a maminky šli hned na vyčištění…hrozná představa :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.2.11 13:55

Ja u Laurusky byla docela vytrepana :D, ale pak to bylo dobry az na tlak, a muselo prijit vyvolavani.
A praveze u druheho, kdy jsem musela na ten potrat ve 21tt, jsem byla nervni, protoze jsem netusila, ze by se to povedlo tak strasne rychle do mesice a vzala jsem si prasek na migrenu, i kdyz neni zjistene zda to ovlivnuje tehotenstvi ci ne, a doktorka rikala, ze je to mooc brzo nato aby to ublizilo miminku tak i tak, jsem se porad bala, opet nejaka intuice, ze neni neco v poradku a taky nebylo :(.
No a ted jsem se jen bala, ze zase nebude neco v poradku,ale porad sem mela takovy to maly svetylko nad hlavou co mi rikalo a jeste rika, blesk dvakrat do stejneho mista se netrefi, jenze ono je tezke rozeznat intuici nebo hodne velke prani :roll: .
Ten screening na ktery jdes, tu delaji automaticky ve 12tt, coz je super, je to ten 20ti minutovej screening na downuw syndrom a vrozene vady?
Nejradsi bych ho rozsekala nekdy, pritele, jaaa vim, ze to tak neberou,ale dneska me tak vytocil, prej a to chces jit na potrat hned po tom UTZ ve ctvrtek nebo chces jit jeste na jeden, my totiz mame ve ctvrtek ten projekt, no co dodat, :lol: :lol: .
No to me taky zarazilo, ze doktor rekne s jistotou tam nic neni , je to na potrat :((, chudaci nektery zensky, ale ja bych zase na druhou stranu vzdycky pockala, ja sem i rikala te jezibabe slibte mi, ze mi udelate jeste UTZ a vona hahaha, ale jo udelam :pocitac: a i tak asi jeste pockam dalsi jeden tyden , a pak teprve bych sla, ale kdo vi :wink: .
No pak mi musis poreferovat jakej ten screening byl a co ti rekli, ja ho enstihla, protoze mi ve 12 tt mi delali flocken test, takze uz sem nic nepotrebovala :D. Ja nejsem verici,ale asi se budu modlit :DD, abych te jezibabe i partnerovi ukazala, ze tam proste ti pindulici jsou :).
Jeste sem se chtela zeptat, jestli nevis, i kdyz by to bylo zamlkle, tak jestli by me porad bolelo lehce brisko, kdy se roztahuje deloha? Me totiz boli kazdy den zlehhucka sem tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.2.11 14:21

Já byla na začátku tohoto těhu na firemním večírku…jsem si říkala, že ze dvou sexíků ten měsíc to stejně nevyšlo :lol: Na mejdanu jsem řádila jak ďas, bylo to poprvé, co jsem vyrazila ven od narození syna, takže alkohol, tancování, dokonce jsem vykouřila asi 5 cigaret a to nekouřím přes 5 let :roll: Ale prcek se v té době sotva uhnizďoval, takže se mnou neměl ještě nic moc společného :lol:

Jdu na to šíjové projasnění, hodnotí se to spolu s výsledky odběru krve a je to jak jsi psala na downa a další nejčastější postižení, takže zítra poreferuju. Mám tam být v jednu, ale nám to asi bude trvat dýl, protože bude i hodnotit hlavně srdíčko, protože brácha se narodil s kombinovanou VVV, takže jsem riziková skupina

Podle mě, když těhu zamlkne, tak děloha přestane růst, ale zkušenosti nemám, takže těžko soudit. Já ani nevím, jestli bych v případě zamlklého těhu šla na vyšištění nebo to nechala na přírodě, ať si tělo pomůže samo…je to sice delší cesta, ale o to víc je to přirozenější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.2.11 15:04

hehe, taky jsis pekne zaradila,a le jak rikas na tom zacatku to nema vliv na mimouska ani na meho chlapecka nemelo, jen tam bylo proste neco spatne a s praskama to nemelo nic spolecnyho :(, nedovrelo se mu na zacatku brisko a i kdyz je tohle v malych formach operovatelne, tak v jeho pripade to bylo nemozne operovat a mam pocit,ze i kdyz ta doktorka rekal, ze to s tim nema nic spolecneho,ze bych mela zamlky,ale mam pocit, ze si rekla, jednou se ji nedovrelo embrio, jednou se zastavil vyvoj a tecka…
pritel mi rikal ona ti rekla mozna radsi,mze je to spatne, i kdyby mozna nebylo, aby ses nestresovala a nedoufala, to mi prijde docela ujetej nazor :lol: :-P
Jojo to je ono ten UTZ, tak to jsem zvedava co na to reknes, a drzim pesticky, abysrdicko tlouklo jak zvon a hlavne spravne, ale ja myslim, ze to bude fakt na jednicku.
No jo,ale kdybych mela od 5teho tydne zamlkle a jsem uz podle PM 9tt tak snad uz by se neco delo, nebo ne? Mam strach jestli nejsme takovej drzak, ze bych v sobe mela ty pludky hooodne dlouho. Ale kdybych si byla jist, ze to vyjde opravdu samo, tak bych to nechala taky prirozenou cestou asi.
No uvidime. Budu nervozni tak, ze prestane bit srdicko mne mam pocit :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.2.11 16:24

Myslím si, že tělo by poznalo, že je něco špatně a už prďolky vypudilo. Prostě jsi měla ovulaci dýl, dýl jsi otěhotněla a tak to nebude prostě s termínem poslední MS sedět ani náhodou.
Brácha měl asi něco podobného, jako tvůj syn, ale on to měl asi v lehčí formě..i když, mamce taky řekli, že se nedožije porodu a kdyby náhodou ano, tak porod by stejně nezvládl. Jenža u ní na to přišli na hranici, kdy se ještě chodí na potrat a ona se nedokázala rozhodnout tak rychle, tak si řekla, že jestli má umřít, tak umře sám. No a letos oslaví 18.narozky :-P Ale vím, co ten jeho život obnášel, kdyby mi řekli, že bude moje mimi mít něco podobného, tak bych na potrat šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.2.11 17:24

Ja si myslim to same co ty, ze by ty prdolci sli sami ven, kdyby to uz bylo 4 tydny. Navic jsem si vzdy myslela, ze se embrya ci jen vacky vstrebaji do sliznice, ale asi jsem se mylila :D. Nemuzu se dockat ctvrtku uz jen dvakrat se vyspim :D.
Ty se mas , ze uz jdes zitra, i kdyz zase trpelivost se kolikrat vyplaci. :lol:
A co braska presne mel, jen to srdicko? To co mel Max byla gastroschizis GIGA, praveze ten doktor , co jsem u neho byla od zacatku minuleho tehotenstvi je machr a ja blbec jsem k nemu nesla ted, mela bych urcite mensi nervy, tak ten doktor poznal,ze ma diru v brisku uz ve 12tt, coz se moc nestava, navic na tom jeho hroznym UTZ :lol: . Hezky mi vse vysvetlil a ukazal na UTZ kde co a jak a samozrejme rekl, ze nemuze nic moc rict, protoze neni diagnostik a nevi presne co a jak, ale byl fakt uzasnej, ted lituju, ze jsem k nemu nesla :((.
Jinak gastroschizis je to, ze jak se nedovre ten cervik na zacatku tak v podstate ma jakoby brisni rozstep. Rekli nam, ze vzdy se muzu rozhodnout pro potrat,ale stale je tu sance, ze se to bude dat operovat, ale nejhorsi je, ze ten rozsah a ta presna diognoza se pozna vetsinou az ve 20tt. No a nas chlapecek mel proste tu smulu, ze mel venku vse krome ledvin a plic, ktere byli pod hranici hranice malych deti.A hlavne jatyrka by mu nefunguvala, chteli jsme bojovat, ale chirurg nam rekl, ze ma strasne malou sanci, ze prezije porod, kdyz prezije, asi neprezije prvni operaci a kdyz tak bude v bolestech lezet 8 mesicu v nemocnici, pak stale na pristrojich atd…Tak sem mu rekla, ze to chapu,ale ze nechci zabit svoje dite, ze cokdyby a on rekl, ze taky nerad zabiji miminka :(. No proste mne pak doslo ,ze mi nemuze rict, ze nema absolutni sanci, pac kdyby se pak zadarilo, tak bych ho mohla zalovat, ze mi sdelil nepravdivy udaj a malem zabil me dite.
Od te doby mam pocit, ze uz me nic neporazi, proto si myslim, ze v tomhle pripade jsem pevne nohama na zemi a intuice je intuice a ne psycho predstavy :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.2.11 20:01

Brácha měl transpozici velkých tepen (prohozenou dutou žílu s aortou a krev mu proudila špatným směrem), Komorový defekt (díru v srdíčku), Koartaci aorty (zúžení - má ji operovanou, ale nějaké zúžení má dodnes, ještě ho operace čeká) a aortální regurgitace (nedomykavost - taky mu částečně zůstala). Když přežil třetí den po porodu, tak ho operovali, ale mamce narovinu řekli, že takto kombinovanou vadu ještě neoperovali a z jejich strany se jedná o experimentální léčbu. Přežil i následnou operaci na dostranění těch zbylých vad ale srdíčko nikdy nebude mít úplně zdravé. Záplata, kterou mu dávali z kůže ze stehýnka, sákne, aorta se v průběhu puberty o něco víc zúžila, alespoň ta nedomykavost pořád v lehkém stupni. ALE!!! nebere žádné léky, což je fakt úžasné. V Motole jsou prostě machři, ale stálo to hodně nervů, stresu, bolesti…já když jsem tím taky prošla (když se narodil, bylo mi 9 let), tak vím, že tohle bych pro své dítě nechtěla. Člověk si to při nejlepší vůli nedokáže představit, co všechno to obnáší.

Vada tvého synka byla fakt těžká a kdyby to přeci jen nějakým zázrakem přežil, opravdu moc by potom trpěl, potřeboval by řadu operací…tohle si podle mě děťátko nezaslouží :hug:

Vždycky jsem říkala, že jsem proti potratům, ale nechtěla bych se starat o takto postižené dítě. Z části je to i ze sobeckosti, protože mamka tím přišla o většinu kamarádek a do práce mohla nastoupit až v jeho 15 ti letech, kdy už nebylo potřeba ho denně sledovat. Prostě totálně odevzdala svůj život jemu. Má stále můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.2.11 09:00

Chudaaacek, ten si musel taky protrpet braska. Ale silnej chlap to asi bude, ja mam nazor, ze kdyz je silna matka a bojuje, ze i dite pak citi nejak tu silu bojovat, nevim jak to vysvetlit :zed: . Dokonce je dokazano, ze deti matek, ktere jsou z kojeneckeho ustavu, ktere cele tehu citili, ze jsou nechtene jsou tiche strasne hodne oproti ostatnim, kdyz jsme ten porad kdysi videla, tak jsme musela plakat.
No a tvoje maminka by zaslouzila metal, silna to zena :). Braskovi take drzim pesti, aby mu vsechno dopadlo dobre a srdicko uz nikdy nezlobilo.
Ja bych asi detatko se srdecni vadou nedavala pryc, ale to je zkusenostmi z minuleho tehotenstvi, kdyz uz jsem byla pripravena se postarat o takto nemocne mimco, tak bych snad i zvladla se srdecni vadou, ale absolutne te chapu! Vsim sis prosla a jako zdrave "druhe "dite vis jak ses citila,kdybych nemela predchozi potrat, tak bych nad tim asi hodne premyslela a diskutovala.
Uz se tesim az mi napises o dnesku, jak to dopadlo a jake to bylo :).
Dneska je mne radne spatne :poblion:
Myslim na tebe :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.2.11 10:41

Weru, záleží, jaká vada by to byla. Pokud snadno odstranitelná, taky bych na potrat nešla, ale kdyby to měla být kombinace několika vad, tak už bych hodně moc přemýšlela. Mamka to trvdí dodneška, že kdyby jí upozornili, že se můžou vyskytnout i jiné problémy než ty se srdíčkem, taky by o tom uvažovala trošku jinak…i když, stejně by si to neuměla představit, takže by si ho vzít nenechala. Jenže ono to není „jen“ to srdíčko…byl dlouho v inkubátoru krmení sondou, díky tomu zhruba do 5ti let odmítal tuhou stravu, takže žil jen na polévkách, jogurtech a mixovaném ovoci. (psychický blok, že ho to bude škrábat v krku). Ještě na prvním stupni základky nejedl žádné pečivo a nic, co by mohlo škrábat. Chleba poprvé snědl, když mu bylo 11 let. Je neslyšící (nikdo nedokázal říct, jestli kvůli dlouhému pobytu v inkubátoru, kde se mu sluch nemohl normálně vyvíjet, nebo množstvím narkoz. Pak také lehká forma autismu, kdy intenzivně do 12ti let (teď už spíš sporadicky) ucpával veškeré záchody, odpady, sifony pod vanou a umyvadlem a nikdo si neumí představit líp jak my, jaké to je ležet denně v záchodě nebo žumpě a vytahovat pet flašky, ručníky, tenisáky..prostě všechno, co se tam dá strčit. A věř mi, uhlídat se nedal, i když jsme byli doma 3 děcka a dva dospělí na hlídání. Prostě mazec…takže díky této zkušenosti vidím „až za konkrétní problém“

Na ultrazvuk už se „těším“ (tak trochu mám i obavy..však to znáš). Už jen něco málo přes 2 hodiny :lol:
No a tobě není dobře? A to je taky dobře :lol: Nevolnost je žádoucí :-P Tak držím pěstičky, aby to nebylo tak zlé a do zítřka už to taky vydržíš. V kolik jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.2.11 12:56

Tak to bych sla tez na potrat, pokud by me doktori informovali, to by byl asi Maxickuv pripad, lezel by strasne dlouho v nemocnici ne lecich , operaci se podstupuje nekolik atd atd.Nemel by normalni zivot. To jsem mela taky v te dobe debatu s nejakou pani, co byla zasadne proti potratu a my si tam psaly s holkama o gastroschizis a mila aktivistka prisla, ze zabijime deti atd atd. To byla hadka, jsem ji rikala, ze ji poslu fotku maleho, ale stejne to nemelo smysl, nekdo to nepochopi a je mi to zcela jedno.
Tak to teda klobouk dolu, tohle bych asi psychicky nezvladla, musis mit uzasnou maminku i cela rodina musite byt opravdu silni. Jinak opravdu tohle nikomu nezavidim :-( .
Ja jdu v 9.00 rano , juhuuu, uz se to blizi :). Sice se netesim na doktorku :lol: , ale tesim se, ze uvidim neco, co si myslim, ze tam je :P.
A jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.2.11 13:47

Weru, nechci radit, ale kdyby si doktorka zítra nebyla jistá (nebo ty sis nebyla jistá, tím co ti tvrdí) a pořád tě nutila na výškrab, tak se jí zeptej na plusy a mínusy jak výškrabu tak toho, nechat tomu volný průběh (aby to případně odešlo samo). Tím získáš eventuelně další čas, aby se „váčky“ pochlapily… :wink:

Ale já věřím tomu, že nám zítra budeš psát nadšené zprávy. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.2.11 13:59

V pohode, dekuji za radu :). Ja pocitam ve skrytu duse se dvemi variantami ano ci ne. Ale rekal jsem si,z e dokud je ve ctvrtek neuvidim, budu delat jako ze tam jsou, hladit brisko atd.
Ona okamzite praveze resila jen potrat, takze vim rizika, i zpusoby to je ejdiny o cem mluvila.
Chtela bych to prirozenou cestou, ale pokud by mela vyjit ta spatna varianta, tak je v sobe drzim uz 4ty tyden a porad nic, takze mam obavy, ze i kdyby tak by ze me proste asi neodesli. Ale rozhodne jak rikas, on i ten druhy doktor rikal, ze si muzu dat tydnu na vic kolik ja chci a potrebuji, takze po UTZ zitra, pozadam doc. o zmenu doktora at to dopadne jakkoli zitra, tak si chci byt 100% jista. Takze stopro. Jinak uz amm snad z celyho netu nastudovany, jak by mel ted vypadat 6 tt jak na UTZ tak celkove, ze uz bych poznala, jestli je to stejne nebo ne. Ma vybornej UTZ, protoze je diagnosticka.
No jsem zvedava a stale verim,z e tam jsou cimprdlicci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí