Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Weru píše:
Kez by se to stalo i me, krasny pribeh, ja bych za dobrou zpravu snad i doktora znasilnila
![]()
.
Jde o ot, ze ta doktorka mela perfektni UTZ pristroj, jelikoz je puvodne z diagnostiky, tak i proto si na jednu stranu rikam, mozna uz ma tolik zkusenosti, ze ji staci minuta na to aby videla ci nevidela, ale na druhou stranu,z e mi ani nevzala krev…
Ani nejlepší přístroj srdíčko nevykouká, když tam ještě není. Fakt počkej 2týdny, pak znovu utz a pak bych ho paní doktorce omlátila o hlavu ![]()
myslím že krev se ani nebere.já měla zt ve 12 tt a nikdy mi za celou dobu krev nevzal
Ja jsem tak rada, ze jsem napsala, ja totiz celou noc nespala
a hledala, protoze mi ten majacek nahore, mozna dva dole
, hlasily na poplach. Dam na vase rady, pujdu tento tyden a necham si vzit krev , i kdyz nepujd enic videt a pak asi za dalsi tyden taky. Pokud dalsi doktor nevyhovi, tak jdu k soukromemu doktorovi. Tady je ten pristup hold jiny, i kdyz s tim minulym doktorem jsem mela perfektni zkusenost.
A presne tak rekla kdy byla PM a koukla na kolecko papirovy, kde s eto pocita a tim to pro ni zhaslo, ani se nezeptala, jestli mam pravidelnou menstruaci, jak dlouhe cykly mam. ![]()
Děkuji za pomoc a omlouvám se že jsem utekla od tématu
jo je to jen malinko a tmavá krev,nic víc ale i tak mě to po předchozím nezdaru vyděsilo
weru, na krv sa vykasli, ak je vsetko v poriadku, tak uvidi uz plodiky, ak nie je, tak budu stale len dutinky ![]()
ale ja verim, ze je to v poriadku, takto skoro byva zamlknuty potrat velmi nezvycajny, to by si uz zacala krvacat alebo nieco ![]()
krev má smysl brát, pokud na utz ještě není nic vidět, například pokud se má rozhodnout, zda nejde o mimoděložní, ty už máš váček (dokonce dva
) na svém místě, teď už jen počkat, až embrouši uvnitř spustí srdeční akci. Věř mi, že u mě to bylo hodně dlouhých 14dnů, nicméně poučila jsem se, teď u dalšího těhotenství jsem šla až ve 13.tt ![]()
To je to, ze mela extra special UTZ. Ale kdyz jsem koukala na dvojcatka v 5tt na UTZ na netu tak ty zloudkove vacky byly shodne. Ja chci svoji doktorku tady a hned
.
Ale dekuji za podporu, opravdu jsi me i ostatni zeny
, potesily. Nadeje umira posledni, snad se to nezmeni v posedlost ![]()
Mne brali krev u dcery kazdou chvilicku, uz si to nepamatuji, ale asi prvni den, co jsme byla u MUDr, potom za dalsi tyden ci dva, pak 12tt, 16tt, 20 tt asi, nejsem si uuuplne jista. No a s minulym potratem mi delal krev pan doktor od 6 tydne , pak za dva tydny, pak za dalsi a pak jsem byla objednana na 12tt ale sla jsem na flokentest, tak uz jsem nepotrebovala
. pROTO ME TO ZARAZI, PREDEVSIM, KDYZ JE MOZNY, ZE JSEM MIN TEHOTNA NEZ RIKA pm…Navic jsem nekrvacela, brisko me poboliva od prvniho dne zcela lehce sem tam…
Nemuzes se sem prestehovat a utesovat me takhle kazdy den
? Dekuji, pomaha mi to se nestresovat tolik.
Takze pokud je to zamlkly, tak by se na dalsim, cca po tydnu, UTZ melo ukazat uplne to stejne co pro prvnim UTZ? jestli dobre chapu.
Nekrvacim vubec, nemam extremni bolesti v podbrisku.
A ja schvalne cekala aspon dva tydny po prvnim tehu testu a rikam si hm konecne jdu pozdeji enz obvykle, tak to rychle utece a ted tohle. ![]()
Ja mela praveze potrat 21+6 tt, jelikoz muj chlapecek mel gastroschyzis giga rozsahu. Tak jsme se z toho dostavaly nejaky ten mesic a ted , ze by me zase pani doktorka skadlila, abych nevysla ze cviku, myslis ?
Tak pokud by mi ten druhy MUDr potvrdil, ze vse je ok, tak ji asi zavolam at zmeni profesi na tyrana ![]()
Ahoj, řeknu svůj příběh.
Loni jsem šla k doktorce, bolesti břicha, duch na TT.
Sama jsem si spočítala 8.-9. týden. Doktorka taky. Na utrazvuku nic, vůbec nic. Doktorka mi tedy řekla, že jsou 3 možnosti. 1) potratila jsem, 2)mimoděložní tehu (to se zakladatelky netýká) , 3) mladší těhu (4tt).
Poslala mne na dva odběry krve v časovém rozestupu dvou dnů. vysvětlila mi, že podle naměřené hodnoty udělá „diagnózu“.
Hodnota klesá-potrat
Hodnota mírně stoupá-mimoděložní těhu
Hodnota se zdvojnásobí - těhotenství.
Vyšla mi třetí možnost a dnes mám 5ti měsíčního dráčka. ![]()
Tak hodně šťestí ![]()
Weru píše:
jestli me do te doby nerani mrtvice tak dam vedet a dekuji
Já bych to taky viděla nadějně. Vždy jsem měla dlouhé cykly (34-58 dní), ovulaci cca 18-20 den. Doktorům se svoje výpočty už ani nepokouším vnucovat, nechávám je ať si to počítají jak chtějí a mám svoje „soukromé“ datum porodu.
U prvního dítěte mi to vyšlo bezezbytku (TP dle těhu průkazky 16.11., „můj“ termín podle ovulace a pohlavního styku 23.11, rodila jsem 23.11.
). Teď mám TP dle těhu průkazky 9.6 dle UTZ (dle MS 11.6), v Prenatalu dokonce operovali i s termínem 4.6.
, ale já prostě budu rodit 16.6. ![]()
Co se týče viditelnosti plodu ve váčku či srdeční akce, vyždy jsem to měla o dost později, než se píše na netu nebo než si doktoři myslí. Pokud tě to uklidní, tak si zkus zadat termín MS a délku svého cyklu třeba sem: http://www.kalkulacka-tehotenska.cz/…tehotenstvi/. Když jsem tam zadala termín MS 26.12. a délku cyklu 36 dní (luteální fázi 14 jsem nechala), tak tam píšou, že srdeční akce bude vidět 28.2. A to ještě nebylo. ![]()
Krev je podle mě na prd, protože zvýšenou hladinu hormonů mít budeš každopádně (už jen proto, že tam ty váčky jsou), takže podle toho se toho až tak moc nepozná. Já bych chtěla nechat udělat UTZ - po 1-2 týdnech by tam měl být velký rozdíl mezi nálezy. Pokud nebude, tak pak je to asi špatné, protože na začátku je ten vývoj fakt překotný. Nicméně já věřím, že těhu budeš. Možná to nakonec nebudou 2 děti, ale jen jedno (jeden váček se třeba může vstřebat), ale „flintu do žita“ bych rozhodně neházela a ná zákrok (výškrab) by mě nikdo nedostal ani heverem… ![]()