S kým mluvíte o těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
248
22.2.11 15:23
hamika píše:
podle mě divná nejsi. Mně taky nebylo příjemné, když se někdo vyptával na něco, o čem jsem nechtěla mluvit a každý má ty hranice, o čem chce, nebo nechce mluvit, jiné. Třeba otázky, kdy mám termín a jestli víme pohlaví, mi nepřišly nijak osobní, to se stejně všichni časem dozvědí, že a naopak mi přijde zvláštní třeba neříct co čekám, když to vím, ale například takové osahávání břicha jsem teda od cizích rozhodně nemusela a co teprve teď, po porodu, to jsou dotazy … třeba včera jsem byla v prckem za bývalými kolegy v práci a během hodiny se mě 4!! lidi ptali, jestli kojím. To považuji za něco nad rámec, něco, do čeho jim nic není. Takové věci řeším s nejbližší kamarádkou a mamkou. Takže se nenechej do ničeho nutit a slušně, s úsměvem řekni, ať se nezlobí, ale tyhle věci si necháš jen pro sebe. Hodně štěstí :-)

děkuju:) uznávám, že jsem asi dost přecitlivělá… nějak mě to těhotenství bere :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
22.2.11 15:24

já jako „netěhotná“ jsem se na podobné věci matek a matek-čekatelek ptala taky :-D
ale většinou pouze z toho důvodu, že jiné společné téma jsme s většinou z nich prostě nenašly… nechci se nikoho dotknout, ale většině žen se po porodu jaksi zúží konverzační témata, protože jim vše kromě mateřství a věcí s tím spojených připadá nepodstatné (což je ale do velké míry pravda). některé se cítí dokonce trošku dotčené, že se jich na tyto rodinné věci dotyčná nezeptá…
teď jako těhotná se o těchto věcech bavím jen s těmi, co chci a u ostatních, když se mě zeptají na věci spojené s mateřstvím - tak odpovím jednou větou a aktivně měním téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
22.2.11 16:14

Holky vy mě teda děsíte.Jsem v 5.měsíci a zatím žádnou fází neprocházím.Ani nechci.Bříško už mám větší,ale lidi ani nenapadne,aby se mě někdo na něco ptal.Na břicho mi šahá jen můj přítel a občas sestra s mamkou,když se vidíme.Tak uvidíme jak se to vyvrbí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
22.2.11 16:17
Black_Orchids píše:
já jako „netěhotná“ jsem se na podobné věci matek a matek-čekatelek ptala taky :-D
ale většinou pouze z toho důvodu, že jiné společné téma jsme s většinou z nich prostě nenašly… nechci se nikoho dotknout, ale většině žen se po porodu jaksi zúží konverzační témata, protože jim vše kromě mateřství a věcí s tím spojených připadá nepodstatné (což je ale do velké míry pravda). některé se cítí dokonce trošku dotčené, že se jich na tyto rodinné věci dotyčná nezeptá…
teď jako těhotná se o těchto věcech bavím jen s těmi, co chci a u ostatních, když se mě zeptají na věci spojené s mateřstvím - tak odpovím jednou větou a aktivně měním téma.

To je přesně tak.Holky co mají děti nebo čekají se nedokážou bavit o ničem jiném než o porodu a o mimčech.Nemyslím to taky nějak špatně,ale je to fakt.
Já doufám,že taková nebudu a budu se bavit i o jiných věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
22.2.11 16:54
sookie píše:
Holky, s kým vším a jak moc rozebíráte vaše těhotenství? Jako chápu, že se mě pořád někdo musí ptát na detaily, když už jsem v tom, ale kde jsou hranice? Mám pár blízkých lidí, se kterými řeším úplně všechno a to mi stačí. Proč bych teď každému, s kým jsem se dřív třeba jen letmo pozdravila, měla vykládat intimní detaily (a tím je pro mě i to, jestli čekám kluka nebo holku)? Proč bych s nimi měla řešit věci, ze kterých mám třeba sama strach a tím spíš se mi o tom nechce pořád dokola (a zbytečně)mluvit? Přiznávám, vždycky jsem byla spíš introvert, ale hodiny prokecat taky dovedu:) Ale teď mi prostě leze na nervy, že bych měla tolik vykládat o svém soukromí, jen proto, že jsem těhotná??? Prostě mi to nepřijde jako povel k šťourání do osobních záležitostí toho druhého… Jak to máte vy? Cítíte se podobně jako já, nebo naopak musíte sdílet úplně všechno s okolním světem?(A že na tom nevidím vůbec nic špatného, když to někdo cítí, že se o tu radost musí s každým podělit!:)

Mě snad nejvíc vadilo když se někdo přiblížil k břichu a chtěl si šáhnout :oops: , takže sjme dopředu hlásila nešahat :mrgreen: . mě to fakt vadilo aby si kdokoliv šahal jak malej kope. Já těhu rozebírala s manželem a pak sjem chodila na MMB a tam sjem se vždycky vykecala :-D Ahlavně jsme milovala jak každý chtěl hlavěn ěvdět co to bude ajestli už máme jméno a dkyž sjem řekla že to sice víme ale nechceme říct tak hne ddávaly typy na jména a pod :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
23.2.11 00:40
NiKina píše:
to je v pohodě, to tě trénuje na to, až se tě budou ptát jakej byl porod… :lol:
to je teprve maso..
NiKi

no nebo mě se jedna babka na vsi ptala 9 měsíců-Vy ještě kojíte, no to je strašný-jsem myslela že budu chodit kanálama ,kvůli jedný drbně :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.2.11 08:37

Když to tak čtu, tak začínám děkovat za ten kabát, co nosím :potlesk: . Jsem v 6. měsíci, ale v tom kabátu to není vidět, bříško sice větší mám, ale kabát to krásně schová. Minule jsme potkali kamarádku a když se nás ptala, co je nového,tak přítel nadšeně oznámil, že bude tatínek, zůstala na mě koukat, jak opařená, protože přes kabát prostě není vidět, že jsme v očekávání :lol: Doufám, že tahle zima ještě bude dlouho trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
23.2.11 08:39
J-Zicek píše:To je přesně tak.Holky co mají děti nebo čekají se nedokážou bavit o ničem jiném než o porodu a o mimčech.Nemyslím to taky nějak špatně,ale je to fakt.

Toto si myslím, že o těhotných neplatí. Vedu zatím normální život skoro jako netěhotná - chodím do práce, s kámoškama na srazy, dál mám své koníčky. Chci se bavit o normálních věcech a ne aby se mě každý vyptával, jestli se bojím porodu a pak mi vyprávěl barvité historky o tom svém. Je mi líto, že to tak okolí vnímá: těhotná - budem se bavit o těhotenství, porodu a dětech. Ale je mi jasné, že až budu pár let na mateřské, tak se okruh konverzačních témat opravdu zúží, to ani jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
23.2.11 08:41
Anniee píše:
Když to tak čtu, tak začínám děkovat za ten kabát, co nosím :potlesk: . Jsem v 6. měsíci, ale v tom kabátu to není vidět, bříško sice větší mám, ale kabát to krásně schová. Minule jsme potkali kamarádku a když se nás ptala, co je nového,tak přítel nadšeně oznámil, že bude tatínek, zůstala na mě koukat, jak opařená, protože přes kabát prostě není vidět, že jsme v očekávání :lol: Doufám, že tahle zima ještě bude dlouho trvat.

Annie, tak já se naopak těším, až bude teplo: jednak už mám problém ten kabát zapnout a navíc naivně doufám, že když lidi to břicho uvidí, že mě někdo pustí v buse sednout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.2.11 08:42

To Opinka:
Připojuji se. Taky mi přijde, že se v mém životě zatím toho tolik nezměnilo a díky bohu. Na břicho mi šáhnou akorát přítel a kamarádky, co si ty bříška chtějí připomenout, protože už mají větší děti, ale že by naše hovory byly o těhotenství a porodech díky bohu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
23.2.11 09:05

Tak mně tedy nevadí, když se někdo zeptá kdy to čekáme, nebo co to bude. Já se na to také docela často ptávám, netušila jsem, že to někdo považuje za státní tajemství do té míry, že ho i pouhý dotaz naštve- pokud odpovědět nechce, tak od toho existují vyhýbavé odpovědi typu- bude to na jaře a bude to mimino, tedy aspoň doufám. Nebo prostě na férovku- nevíme/ víme, ale nikomu to nepovíme. Ještě jsem tedy nepotkala člověka, kterého by tato odpověď urazila…
Horší je to s počtem dětí a lidmi, kteří mají potřebu to komentovat (Cože? Vy chcete jedináčka? Chudák!/Bude rozmazlenej, apod., Tři děti v dnešní době? A to jste plánovali? A proč chcete třetí, když už máte páreček…nebo pro maminku dvou kluků- no jo, ještě ta holčička chybí, že?…nejlepší byl jeden Vietnamec, který mé mamce, když mu říkala, že čekáme třetí, udiveně řekl- a proč proboha, když kluka už mají?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
23.2.11 10:09
me2dova píše:
Tak mně tedy nevadí, když se někdo zeptá kdy to čekáme, nebo co to bude. Já se na to také docela často ptávám, netušila jsem, že to někdo považuje za státní tajemství do té míry, že ho i pouhý dotaz naštve- pokud odpovědět nechce, tak od toho existují vyhýbavé odpovědi typu- bude to na jaře a bude to mimino, tedy aspoň doufám. Nebo prostě na férovku- nevíme/ víme, ale nikomu to nepovíme. Ještě jsem tedy nepotkala člověka, kterého by tato odpověď urazila…
Horší je to s počtem dětí a lidmi, kteří mají potřebu to komentovat (Cože? Vy chcete jedináčka? Chudák!/Bude rozmazlenej, apod., Tři děti v dnešní době? A to jste plánovali? A proč chcete třetí, když už máte páreček…nebo pro maminku dvou kluků- no jo, ještě ta holčička chybí, že?…nejlepší byl jeden Vietnamec, který mé mamce, když mu říkala, že čekáme třetí, udiveně řekl- a proč proboha, když kluka už mají?)

:lol: :lol: kluka už mjí :D no jo .. jiný kraj jiný mrav :).

no právě když už čék to jedno dítě má tak je jedno jestli řeknu že druhý nechcem, nebo že zatím ne … stejně přijdou další a další zvídavé otázky :roll:

mmch ty otázky nejsou o tom že by to urazilo, nebo se to dotklo … ale deno denně odpovídat na ořád stejné otázky, a to i lidem které znám tak od vidění je prostě vopruz. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27259
23.2.11 11:10
J-Zicek píše:
To je přesně tak.Holky co mají děti nebo čekají se nedokážou bavit o ničem jiném než o porodu a o mimčech.Nemyslím to taky nějak špatně,ale je to fakt.

To není pravda, já o tom mluvila pouze když se mě někdo zeptal, protože vím, že ne každýho to zajímá, tak to každýmu necpu. Pokud se mě kamarádky na něco zeptaly, ráda jsem jim odpověděla, ale nkomu jsem nic nevnucovala. Ani o porodu nikomu nevyprávím, pokud se nezeptá. A zrovna tak nemluvím pořád o tom jak moje dítě kaká a papá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.2.11 11:22

No, co se týče takových těch věcí, co bych nikde moc vykládat nechtěla(kolikrát chodím na malou, kde a co bolí atd) tak to řeknu akorát manželovi a nebo když se bavím na gyndě s ženskejma v poradně(jsou tam i známé a také těhu, takže taková výměna zkušeností) Jinak na otázku co a kdy to bude odpovím v pohodě. Ale nesnáším když mě třeba kamarádka potká v obchoďáku a už z dálky na mě volá „Nazdar mamino, tak jak se máš, co mimčo??“atd…Se přiznám, že se tak nějak těmto lidem poslední dobou vyhýbám, protože je mi to opravdu hodně nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.2.11 11:27

Já když se narodila první dcera, tak se přiznám, že jsem neměla potřebu pořád mlet o tom co a jak,ale jtë taky pravda, že jsem se s lidma dost odcizila. Jelikož jsem byla jedinná co má dítě,tedy nemůže jít kam chce a doma musí uklidit nejen po sobě ale i po chlapovi, tak se přiznám, že jsem ztratila s většinou lidí téma hovoru. Už mě nezajímaly hlášky tam a tam je párty půjdem(jsem nemohla) a potom poslouchat jak se tam všichni měli a já byla doma … :-( Byl to najednou úplně jiný svět. Takže jsem celou MD byla sama :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí